Κοσμος

Κορωνοϊός: 237.734 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - Νέο ρεκόρ

Τη μεγαλύτερη αύξηση είχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στον πλανήτη: 237.734 νέοι φορείς
Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στον πλανήτη: 237.734 νέοι φορείς © EPA/JORGE ABEGRO

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων παγκοσμίως σε μία ημέρα - Ανακοινώθηκαν 237.743 φορείς Covid-19 το τελευταίο 24ωρο - Σε ποιες χώρες καταγράφηκαν οι περισσότερες μολύνσεις.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 ανακοινώθηκε ημερήσια αύξηση-ρεκόρ στα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στον πλανήτη ανήλθαν σε 237.743 το τελευταίο 24ωρο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού είχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του ΠΟΥ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 230.370 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, στις 12 Ιουλίου 2020.

Την ίδια στιγμή οι θάνατοι κυμαίνονται σταθερά κάτω από 5.000 ημερησίως. Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τα 14.000.000. Περισσότεροι από 590.00 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία μέσα σε χρονικό διάστημα 7 μηνών.

Γιατί ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός

Υπενθυμίζεται ότι με νέα του ανάρτηση στο Facebook ο Έλληνας καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος είχε επιχειρήσει να δώσει απάντηση στο ερώτημα γιατί ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε διάφορες χώρες του πλανήτη, ο αριθμός των θανάτων παραμένει μικρός.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει εξασθενήσει ούτε έχει γίνει λιγότερο επιθετικός, ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε πως «η ποιοτική ανάλυση της σύνθεσης των κρουσμάτων δείχνει ότι πλέον τα περισσότερα κρούσματα είναι νέοι άνθρωποι που στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ασυμπτωματικοί ή περνάνε τη νόσο με ήπια συμπτώματα και δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν».

Και πρόσθεσε: «Οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει να προσέχουν και οι περισσότεροι ακολουθούν τις οδηγίες των οργανισμών δημόσιας υγείας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ