- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για μία ακόμα μέρα η Ιταλία μετρά εκατοντάδες νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού.
Το τελευταίο 24ωρο (σ.σ. 25 Μαρτίου) οι νεκροί στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού έφτασαν τους 683, ενώ συνολικά ο αριθμός έφτασε τους 7.503. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 69.176 και είχαν χάσει τη ζωή τους, συνολικά, 6.820 άνθρωποι ενώ 8.326 είχαν ιαθεί.
Επίσης, 3.489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.112 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.920 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός.
Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 32.346 και οι νεκροί 4.474.
Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442 με 258 νεκρούς.
Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών.
Περιφερειάρχης Νάπολης: Είμαστε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση
Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, αποφάσισε να απευθύνει δραματική έκκληση στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.
«Η κρίση του κορωνοϊού όχι μόνο δεν βαίνει προς λύση, αλλά στην Κάτω Ιταλία ετοιμάζεται να εκραγεί με δραματικό τρόπο. Οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι κόλαση», γράφει ο περιφερειάρχης. «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας σοβαρότατης διάδοσης της ασθένειας, μια κατάσταση η οποία θα είναι οριακά διαχειρίσιμη» υπογραμμίζει ο Ντε Λούκα.
«Δεν θέλουμε να προστεθεί, στην τραγωδία της Λομβαρδίας, και εκείνη του ιταλικού Νότου. Θεωρούμε ότι δεν είναι θέμα ημερών, αλλά ωρών» προσθέτει ο επικεφαλής της Καμπανίας.
Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή στις συνθήκες και τις δυσκολίες του ιταλικού Νότου, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εδώ και εβδομάδες συνεχίζεται στις βόρειες περιοχές της χώρας. Καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί αμέσως με δυναμικό τρόπο.
Σημειώνεται ότι, εδώ και εβδομάδες, γιατροί και σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι τα νοσοκομεία του ιταλικού Νότου (από τη Νάπολη μέχρι το Μπάρι και το Παλέρμο) δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια βίαιη και ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.