- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περιφερειάρχης Νάπολης: Είμαστε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση
Δραματική έκκληση στον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε
Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης εξέφρασε την αγωνία του για την συνεχιζόμενη επιδείνωση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην περιοχή.
Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, αποφάσισε να απευθύνει δραματική έκκληση στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. «Η κρίση του κορωνοϊού όχι μόνον δεν βαίνει προς λύση, αλλά στην Κάτω Ιταλία ετοιμάζεται να εκραγεί με δραματικό τρόπο. Οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι κόλαση», γράφει ο περιφερειάρχης Νάπολης.
«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας σοβαρότατης διάδοσης της ασθένειας, μια κατάσταση η οποία θα είναι οριακά διαχειρίσιμη», υπογραμμίζει ο Ντε Λούκα. «Δεν θέλουμε να προστεθεί, στην τραγωδία της Λομβαρδίας και εκείνη του ιταλικού Νότου. Θεωρούμε ότι δεν είναι θέμα ημερών, αλλά ωρών», προσθέτει ο επικεφαλής της Καμπανίας.
Ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή στις συνθήκες και τις δυσκολίες του ιταλικού Νότου, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εδώ και εβδομάδες συνεχίζεται στις βόρειες περιοχές της χώρας. Καλεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί αμέσως με πιο δυναμικό τρόπο.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες, γιατροί και σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι τα νοσοκομεία του ιταλικού Νότου (από την Νάπολη, μέχρι το Μπάρι και το Παλέρμο), δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια βίαιη και ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.