- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
FOX NEWS: Έπεσε και το τελευταίο οχυρό του ISIS (video)
«Οι στρατιώτες κατεβάζουν τις μαύρες σημαίες του Χαλιφάτου»
«Το Χαλιφάτο ηττήθηκε, έπεσε και το τελευταίο του οχυρό» μεταδίδει το αμερικανικό FOX NEWS, που όπως αναφέρει, είναι θέμα χρόνου οι επίσημες ανακοινώσεις.
Πρόκειται για το χωριό Μπαγκούζ στην ανατολική Συρία, στο οποίο πλέον «δεν κυματίζει η μαύρη σημαία του ISIS», καθώς η επιχείρηση που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου ο αραβοκουρδικός συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Αφού οι δυνάμεις μας ολοκλήρωσαν την απομάκρυνση των αμάχων από το Μπαγκούζ και απελευθέρωσαν τους μαχητές μας που είχαν απαχθεί από το Ντάες, στο Μπαγκούζ δεν απομένουν πια παρά μόνο οι τρομοκράτες. Κατά συνέπεια, οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν τη στρατιωτική δράση για να ολοκληρώσουν την απελευθέρωση», είχε δηλώσει την 1η Μαρτίου ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των SDF, Μουστάφα Μπάλι, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ.
«Είναι η πρώτη φορά εδώ και πέντε ημέρες που είμαστε στην Συρία, που οι βομβαρδισμοί έχουν σταματήσει και οι πυροβολισμοί έχουν εξαφανιστεί. Γίναμε μάρτυρες του τέλους του Χαλιφάτου. Η σκληρή αυτοκρατορία που κάποτε είχε έναν «στρατό» οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι πια παρελθόν» δήλωσε ο απεσταλμένος του αμερικανικού δικτύου σε ζωντανή μετάδοση.
Το FOX NEWS μεταδίδει ακόμη πως στο σημείο, κανείς δεν βλέπει τις τελευταίες ώρες παρά μόνο Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι επιτέθηκαν από τρία διαφορετικά σημεία στους τελευταίους τζιχαντιστές που είχαν απομείνει στο τελευταίο τους θύλακα.
«Οι φανατικοί μαχητές του ISIS υποχώρησαν, σπίτι – σπίτι, σκηνή – σκηνή, κοντά στον Ευφράτη. Μέσα στην περιοχή Μπαγκούζ, είναι εύκολο κανείς να διακρίνει πώς κρύβονταν για τόσο καιρό. Όχι μόνο σε τούνελ, αλλά και σε εκατοντάδες μικρές τρύπες στο έδαφος καλυμμένες με μουσαμάδες, οι οποίες ταιριάζουν εκπληκτικά με τα χρώματα του εδάφους» αναφέρει το ρεπορτάζ.
Επίσης, επισημαίνεται πως «κανένας από τους ηγέτες του ISIS δεν εντοπίστηκε στην Μπαγκούζ, όπου άφησαν μόνους τους στρατιώτες του Χαλιφάτου να πολεμήσουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Kαθυστέρηση και αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρελά, πατέρας φίλης της
Kαθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί μια ακόμα συμφωνία
Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής
Η αξία του ομίλου αποτιμάται πλέον στα 1,765 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 72 έγγραφα
Δεν είναι φυσικά η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει εκφράσει ενόχληση
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.