- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Die Welt: «Ήταν η τελευταία νίκη της Μέρκελ»
Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την αλλαγή ηγεσίας στο CDU
«Η μάχη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έδειξε ότι συνεχίζεται η γραμμή Μέρκελ», γράφει η Die Welt σχολιάζοντας την εκλογή της Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ στην προεδρία του CDU.
«Ηταν η τελευταία νίκη της Μέρκελ», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
Για «συνέχιση της μητριαρχίας» κάνει λόγο η Die Zeit, εκτιμώντας ότι «για πρώτη φορά στη γερμανική μεταπολεμική περίοδο, ίσως ακόμη και για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα τόσο μεγάλο κομμάτι εξουσίας πέρασε από μια γυναίκα σε μια άλλη γυναίκα. Η προσπάθεια να τερματιστεί ή και να αναθεωρηθεί η δεκαοχτάχρονη φάση της γυναικείας κυριαρχίας στο πολιτικό στυλ και το ύφος τελικά απέτυχε», σημειώνει η Die Zeit.
Οι περισσότερες εφημερίδες βλέπουν πάντως μέρα τη χθεσινή αναμέτρηση για την ηγεσία του CDU ένα διασπασμένο κόμμα. «Από τη μία πλευρά βλέπουμε την ομάδα AKK (από τα αρχικά της Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ) που σηματοδοτεί μια στροφή στο πολιτικό κέντρο και από την άλλη τους «Μερτσενιστές», που φωνάζουν υπέρ μιας πιο συντηρητικής πολιτικής», σχολίασε η αυστριακή Der Standard.
Η Nürnberger Nachrichten θεωρεί ότι πλέον η πρώτη αποστολή της νέας προέδρου είναι να ξεπεράσει τα χαρακώματα: «Θα πρέπει να συνενώσει ένα κόμμα μέσα από πολλές ρωγμές», γράφει.
Κατά τη γνώμη της Berliner Zeitung, η ΑΚΚ θα πρέπει επίσης να ανταποκριθεί στον οικονομικό φιλελευθερισμό, τον οποίο εκπροσωπούσε ο Μερτς στην εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. «Το αποτέλεσμα ήταν τόσο οριακό που θα είναι δύσκολο να μην πάρει η Καρενμπάουερ σοβαρά υπόψιν την άποψη Μερτς».
Η βερολινέζικη εφημερίδα θεωρεί την εκλογική νίκη της ΑΚΚ ως ένδειξη συνέχισης της πολιτικής της Μέρκελ, όπως και η αυστριακή Die Presse που γράφει: «Το κόμμα ψήφισε για τη συνέχιση του Μερκελισμού».
Η Handelsblatt βλέπει τη δημοκρατία ως τον τρίτο νικητή του Συνεδρίου στο Αμβούργο - εκτός της Κραμπ Καρενμπαουερ και της Μέρκελ.
«Εκείνοι που έζησαν τις δύο ψηφοφορίες και τη σχετική ένταση στη συνεδριακή αίθουσα του Αμβούργου θα μπορούσαν να δουν ότι το CDU μπορεί επίσης να συζητάει», τονίζει η Handelsblatt.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.