- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ώρα μηδέν για την ειρήνη για την Υεμένη - Στη Σουηδία κρίνεται το μέλλον ενός πολέμου
Τέσσερα χρόνια εμφύλιος με 57.000 νεκρούς - 1 παιδί πεθαίνει κάθε 10 λεπτά της ώρας από τον λιμό
Αρχίζει σήμερα ο κρίσιμος γύρος διαπραγματεύσεων για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Υεμένη. Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανάμεσα στην κυβέρνηση της Υεμένης, η οποία υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, και τους σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν.
Αυτή είναι η να τερματιστούν οι θάνατοι αμάχων στη χώρα, τόνισαν οργανώσεις αρωγής την Τετάρτη.
Η τελευταία φάση του πολέμου στην Υεμένη, η οποία διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια, έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κι έχει φέρει πάνω από 8 εκατομμύρια άμαχους στα πρόθυρα λιμού.
«Αν οι συνομιλίες αποτύχουν, ή καταλήξουν σε αδιέξοδο, το ίδιο θα συμβεί στις ελπίδες να σταματήσει η σταθερή κάθοδος της Υεμένης στην κόλαση», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άμπντι, στέλεχος του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, στο Thomson Reuters Foundation.
«Θα είμαστε αναγκασμένοι απλά να κοιτάμε καθώς ένας ολόκληρος λαός θα ασφυκτιά από τον πόλεμο, την πείνα και τον θρήνο», πρόσθεσε.
Ακολουθούν ορισμένοι αριθμοί για τον πόλεμο στην Υεμένη:
- 57.000: ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών του πολέμου στην Υεμένη. Από αυτούς, πάνω από 2.500 ήταν παιδιά.
- 14 εκατομμύρια: ο μισός πληθυσμός της Υεμένης βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού.
- 22 εκατομμύρια: τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Υεμένης χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ παιδιών στα δέκα.
- 1,8 εκατ.: ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από οξύ ακραίο υποσιτισμό. Απειλείται η ζωή των 400.000 από αυτά.
- 1 παιδί πεθαίνει κάθε 10 λεπτά της ώρας από τον λιμό και εξαιτίας ασθενειών που είναι ιάσιμες ή/και θα μπορούσαν να προληφθούν με εμβόλια.
- 2,3 εκατομμύρια: ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Υεμένη. Εξ αυτών, 1 εκατ. είναι παιδιά.
- 4 δισεκατομμύρια δολάρια: το ποσό που χρειάζεται για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Υεμένης το 2019, κατά τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ. Η κυβέρνηση της φτωχότερης χώρας του αραβικού κόσμου εξάλλου θα χρειαστεί δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για να χρηματοδοτήσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες απειλές από τον Αμερικανό πρόεδρο στο Ιράν
Συναγερμός στη ρωσική πρωτεύουσα
Η δικαστική διαμάχη του κωμικού με τον μουσικό Μπράιαν Έβανς
Το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι έπεσε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα μίλησε για τις πιέσεις που δέχονται ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ από τον βρετανικό Τύπο
Η Ελλάδα του 2026 δεν είναι εκείνη του 2010. Είναι στο χέρι μας να πάμε στο επόμενο επίπεδο για να προστατευτούμε καλύτερα από ό,τι μέλλει να έρθει
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εγκατέλειψε το Καμπ Ντέιβιντ
Η νέα πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου έρχεται ενώ ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για την τεχνολογική πρωτοκαθεδρία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης
Και τα δύο μέσα ενημέρωσης κατήγγειλαν την κίνηση ως παραβίαση του αμερικανικού Συντάγματος
Τι περιλαμβάνουν οι όροι
Προειδοποιεί ότι η πραγματική έκταση των παραβιάσεων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη
Αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρνακα
Στο προσκήνιο μια συνομιλία που, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγο μετά τον θάνατο της αδελφής του
Έρευνα διεξάγουν οι Αρχές του Λουξεμβούργου
Η ανάρτηση έρχεται καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου που θα καθορίσουν αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου
Η Κομισιόν καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα
Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο εξοπλισμών
Κάτοικοι τρέχουν άρον άρον να σωθούν
Πώς η Αμερική ισχυροποιεί την παρουσία της στην Αρκτική
Τι ψηφίζουν οι Αμερικανοί τον Νοέμβριο και γιατί το αποτέλεσμα έχει σημασία για την επόμενη διετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.