Γενί Σαφάκ: Οι ΗΠΑ «έχουν απλώσει σαν χταπόδι τα πλοκάμια τους γύρω από την Τουρκία»
Μήνυμα προς την Άγκυρα η επίσκεψη της Ντόχερτι στο γεωτρύπανο της Exxon
Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ερμηνεύει την επίσκεψη της Αμερικανίδας πρέσβειρας στη Λευκωσία, Κάθλιν Ντόχερτι, στο γεωτρύπανο της ExxonMobil, ως σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.
Ο αμυντικός αναλυτής, Τουράγ Ογούζ, αναφέρει στην εφημερίδα ότι «πρέπει να ερμηνεύσουμε καλά και να αντιληφθούμε σωστά αυτή την επίσκεψη. Με την επίσκεψη αυτή της πρέσβειρας, οι ΗΠΑ κηρύττουν επισήμως ότι βρίσκονται πίσω από την 'παρανομία' της ελληνοκυπριακής διοίκησης νοτίου Κύπρου».
Ο ίδιος αναλυτής, σύμφωνα με ανταπόκριση του ΚΥΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ότι προηγουμένως οι ΗΠΑ δεν είχαν φανερώσει τόσο καθαρά τη στάση τους στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι «το γεωτρύπανο δεν είναι στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, αλλά στις αμφισβητούμενες περιοχές της Κύπρου» και ότι «η Τουρκία επειδή είναι εγγυήτρια δύναμη έχει ευθύνη να προστατεύσει τα δικαιώματα της 'Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου'('ΤΔΒΚ')». Όπως υποστηρίζει, «το τεμάχιο 10 είναι γκρίζα περιοχή μεταξύ της 'ΤΔΒΚ' και της ελληνοκυπριακής διοίκησης», προσθέτοντας πως «οι ΗΠΑ επέλεξαν μια προβληματική περιοχή».
Η εφημερίδα δημοσιεύει χάρτη με τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή σε τρεις περιοχές γύρω από την Τουρκία, στην ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «έχουν απλώσει σαν χταπόδι τα πλοκάμια τους γύρω από την Τουρκία».
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι, όχι με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, αλλά με τις αμερικανικές δυνάμεις», αναφέρει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 50χρονος δράστης της επίθεσης στην παραλία
Μέσα σε λίγα λεπτά, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Τι οφείλουμε στη νέα γενιά
Η πρώτη γυναίκα «C» της MI6 για υβριδικό πόλεμο και παγκόσμια αστάθεια
Θρήνος στην Αυστραλία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκή γιορτή
Βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στο σπίτι τους
Γνωστός στις αρχές ο 24χρονος, έξι όπλα είχε στο όνομά του ο πατέρας
Οι αρχές χαρακτήρισαν το χτύπημα «τρομοκρατικό» και «αντισημιτικό»
Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπεσε σε γκρεμό
Δεν αναζητείται τρίτο άτομο, ανακοίνωσε η αστυνομία
«Παρά τη λογοκρισία θα συνεχίσουμε να δημοσιογραφούμε ανεξάρτητα», τόνισε η διευθύντρια Μπάρμπαρα Μάσινγκ
Τουλάχιστον 40 οι τραυματίες
Σε επιφυλακή οι Αρχές σε Βερολίνο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Ισραηλινός πολίτης
Ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς
Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης οι Αρχές
12 οι νεκροί και 29 τραυματίες, η επίσημη ενημέρωση
Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί στις έρευνες
Ο πρόεδρος του Ισραήλ καταγγέλλει «σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων»
Σκληρές εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς στην παραλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.