- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μόνο Ουκρανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Κριμαία με τον στρατιωτικό νόμο
Νέες βολές Ποροσένκο κατά Πούτιν
Η ουκρανική υπηρεσία συνόρων ανακοίνωσε σήμερα πως μόνο Ουκρανοί πολίτες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Κριμαία μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου που θα ισχύσει έως τις 26 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε νωρίτερα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θέλει να προσαρτήσει ολόκληρη την Ουκρανία και κάλεσε το ΝΑΤΟ να στείλει πολεμικά πλοία στη θάλασσα που μοιράζονται τα δύο κράτη.
«Σε σχέση με την επιβολή του στρατιωτικού νόμου, τα διοικητικά σύνορα με την υπό προσωρινή κατοχή Κριμαία μπορούν να διέρχονται μόνο άτομα που διαθέτουν ουκρανικά έγγραφα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
Στο μεταξύ, οι Ουκρανοί ναύτες που έχουν συλληφθεί στη διάρκεια μιας αψιμαχίας με Ρώσους συνοριοφύλακες την Κυριακή ανοικτά της Κριμαίας, μεταφέρθηκαν σε φυλακή στη Μόσχα, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο δικηγόροι τους.
«Μεταφέρθηκαν στη φυλακή Λεφόρτοβο στη Μόσχα», δήλωσε ο δικηγόρος Τζέμι Τεμίτσεφ, ο οποίος είπε ότι έχει τις πληροφορίες αυτές από «δικηγόρους στο Λεφόρτοβο», μια διάσημη φυλακή της ρωσικής πρωτεύουσας.
«Οι Ουκρανοί ναύτες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο στη Μόσχα» το απόγευμα, «πιθανόν να έχουν ήδη προσγειωθεί», διευκρίνισε μια άλλη δικηγόρος, η Εμινέ Αβαμιλίεβα.
Σύμφωνα με τον Τζεμίλ Τεμίτσεφ, εκείνος και άλλοι δικηγόροι προσπάθησαν να δουν τους πελάτες τους στο κέντρο κράτησης στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, αλλά δεν τους δόθηκε η άδεια να εισέλθουν σε αυτό.
Οι δύο δικηγόροι δεν διευκρίνισαν αν όλοι οι ναύτες έχουν μεταφερθεί στη Μόσχα, κυρίως οι τρεις που νοσηλεύονταν στη μικρή πόλη Κέρτς, κοντά στη σημείο της σύγκρουσης. Οι τελευταίοι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πηγή από το νοσοκομείο.
Δικαστήριο της Συμφερόπολης έθεσε υπό προσωρινή κράτηση έως τις 25 Ιανουαρίου τους 24 ναύτες που συνελήφθησαν κατά τη σύγκρουση ανοικτά της Κριμαίας.
Η Ουκρανία χαρακτήρισε χθες «βαρβαρότητα» την «παράνομη» αυτή κράτηση. Το Κίεβο θεωρεί πως οι άνδρες αυτοί είναι «αιχμάλωτοι πολέμου» και ζητεί την «άμεση» απελευθέρωσή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής διπλωματίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.