- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη πτώση δέκα μονάδων σε διάστημα ενός μήνα κατέγραψε η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία δείχνει ότι μόλις το 31% των Γάλλων εγκρίνουν τις ενέργειές του, έναντι 41% τον Ιούλιο.
Στη δημοσκόπηση αυτή του Ifop που διενεργήθηκε για το περιοδικό Paris Match και τον ραδιοφωνικό σταθμό Sud Radio η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ μειώθηκε κατά τρεις μονάδες στο 35%.
Ο Μακρόν έχει δει τη δημοτικότητά του να πέφτει κάτω από το 40% σε πολλές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017 οπότε εξελέγη στην προεδρία.
Στη δημοσκόπηση του Ifop ο Μακρόν εμφανίζει ποσοστό χαμηλότερο από του σοσιαλιστή προκατόχου του Φρανσουά Ολάντ (32%) κατά την ίδια περίοδο της θητείας του, τον Σεπτέμβριο του 2013.
Μόνο το 32% των Γάλλων εκτιμά ότι ο Μακρόν «ακολουθεί σωστή οικονομική πολιτική», έναντι 68% που πιστεύει το αντίθετο. Το 22% εκτιμά ότι ο πρόεδρος «βρίσκεται κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».
Μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε στην κυβέρνηση το καλοκαίρι το σκάνδαλο με τον πρώην σωματοφύλακα του Γάλλου προέδρου, τον Αλεξάντρ Μπεναλά, ο Μακρόν τώρα πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του πολύ δημοφιλούς υπουργού Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό.
Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε μια αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος με την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος στην πηγή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.