- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καπουτζίδης: Δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης
Tι είπε για το 2006 και την τότε παρουσίαση της Eurovision
Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το επίμαχο σχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τελικού της Eurovision.
Ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε αναφέρει το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του τελικού της Eurovision 2022: «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».
Εξηγώντας στο Πρωινό, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα.
Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».
Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή του, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».
«Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας πολύ καλός καλλιτέχνης σε ότι έχει κάνει. Ενοχλήθηκε ο άνθρωπος. Το νιώθω δηλαδή. Δεν ξέρω εάν στην ποιότητα που έχει ο Γιώργος Καπουτζίδης του ταίριαζε τέτοιου τύπου απάντηση. Αυτή είναι η μικρή μου ένσταση. Όχι στην ουσία. Το μήνυμα πέρασε», ανέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε.
«Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι από τους ανθρώπους που υπερασπίζεται τον εαυτό του και καλά κάνει. Και τους ανθρώπους που έχουν ίδιους προβληματισμούς. Και δεν μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει ο Καπουτζίδης. Αλλά δεν ξέρω αν ταίριαζε στην ποιότητα του. Αυτό. Τίποτα άλλο», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έγινε viral υπό τους ήχους της «Ψυχεδέλειας»
Το πιο ρομαντικό ταξίδι της ζωής τους μετατράπηκε σε μια απίστευτη περιπέτεια
Είπε ψέματα, φυλακίστηκε για βλασφημία από την κυβέρνηση του Ιράν και ταλαιπωρήθηκε για μία... φάρσα
Η πρωταγωνίστρια πορνό ταινιών αποκλείστηκε από το Instagram
Η πρέσβης των ΗΠΑ για λίγο έχασε την ισορροπία της
Η 20χρονη Oσεάν σπάει τη σιωπή της μετά τις 100 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το branded content αποκτά πλοκή, χαρακτήρες και επεισόδια, καθώς τα brands μαθαίνουν ότι το κοινό προσπερνά τη διαφήμιση, αλλά μένει για την ιστορία
Από το “No inventes” στο πραγματικό multicultural marketing
Άνθρωποι έκλαιγαν και έκαναν εμετό
Η chaos culture ανταμείβει την ταχύτητα και τιμωρεί την τρίτη έγκριση. Η Gen Alpha γελάει, το marketing κρατάει σημειώσεις.
Η επιτυχία του κρύβεται στην αισθητική και τη χημεία των γεύσεων
Τι λένε οι επιστήμονες
Το βίντεο που έγινε viral
Απίστευτη σκηνή στο Γέλοουστοουν
«Μην ενοχλείς όσους προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους», του είπαν
Πώς τον βρήκε μέσω Reddit
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.