- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νιου Τζέρσεϊ: Συνελήφθη η TikToker που έσκιζε ελληνικές σημαίες
To περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο
Νιου Τζέρσεϊ: Συνελήφθη η TikToker που έσκισε ελληνικές σημαίες έξω από γυράδικο
Συνελήφθη η TikToker που συγκέντρωσε εκατομμύρια views όταν έσκιζε ελληνικές σημαίες έξω από ελληνικό μαγαζί του Νιου Τζέρσεϊ νομίζοντας ότι είναι ισραηλινές.
Η 23χρονη Άμπερ Μάθιους κατηγορήθηκε για μεροληψία και εκφοβισμό την Τρίτη επειδή κατέστρεψε τις ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες στην τέντα του Efi’s Gyro στο Νιου Τζέρσεϊ στις 11 Μαρτίου.
Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα τον Μάρτιο, αφού η ιδιοκτήτρια του γυράδικου Έφη Μιχάλη ανέφερε ότι μια άγνωστη γυναίκα πλησίασε την επιχείρηση και της κατέστρεψε σημαίες και διακοσμητικά φώτα, ενώ ούρλιαζε επανειλημμένα ότι «συντελείται γενοκτονία», ανέφερε η αστυνομία.
Οι Αρχές εξέτασαν πλάνα από κάμερες ασφαλείας και βρήκαν ότι η ύποπτη μία εβδομάδα πριν μοίραζε φυλλάδια για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, αλλά δεν είχαν στοιχεία μέχρι που η Μάθιους δημοσίευσε το βίντεο.
Στο βίντεο η Μάθιους φαίνεται να ξεκρεμάει ελληνικές σημαίες έξω από το γυράδικο φωνάζοντας «ελευθερώστε την Παλαιστίνη, αυτό είναι γενοκτονία». Οι υπάλληλοι του ελληνικού εστιατορίου την παρακολουθούσαν έκπληκτοι χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται, ενώ λίγη ώρα αργότερα βγήκαν έξω και της εξήγησαν ότι αυτές είναι σημαίες της Ελλάδας, και στη συνέχεια η ίδια υποστήριξε ότι νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Post, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Έφη Μιχάλη, η οποία ήταν μόλις 18 ετών όταν άνοιξε το γυράδικο τον Ιούνιο του 2021, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η παράξενη επίθεση ήταν πραγματική αλλά ότι είχε συμβεί στις 11 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος για τον οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο μόλις τώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέρτο μας και εσύ, Manolo!
Από τις πιο κοστοβόρες έως τις πιο οικονομικές
Τι λέει η μητέρα του κοριτσιού για το περιστατικό
Αντί να δει το ματς του Champions League, είδε την Έξετερ στην League One
Έκοψε ψωμί, έβαλε τα υλικά, σαν να ήταν στην κουζίνα του. Είχε πρόγραμμα
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Από το...manifest του ΟΑΚΑ και τη μουσική του δρόμου στο Μοναστηράκι, το βίντεοκλιπ έκανε τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να το αποθεώσουν.
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο γνωστές online φωνές κατά τη δεύτερη προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ
4 τρόποι για κάθε φορά που θυμηθήκατε τα αναψυκτικά ή τις μπίρες, αλλά ξεχάσατε κάτι σημαντικό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ήταν καλεσμένοι των τριών κριτών
Φέρνοντας αμηχανία, αλλά και γέλια
Μια υπόθεση που «τρέχει» από το 2020
Λέξεις που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία για να περιγράψουν όσα νιώθουμε, αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
O συλληφθείς συμμετείχε στην εξέγερση του Καπιτωλίου το 2021
Το ερώτημα έχει ανοίξει μια μικρή… γαστρονομική μάχη
Έμοιαζε… άτρωτος τα τελευταία πέντε χρόνια στο NBA
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.