Trending Now

Ταϊλάνδη: Οδηγός «έβγαλε» βόλτα λέαινα με μια κάμπριο Bentley - Δείτε το βίντεο

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο οδηγός - Οι έρευνες των αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταϊλάνδη: Οδηγός «έβγαλε» βόλτα λέαινα με μια κάμπριο Bentley - Δείτε το βίντεο
Ταϊλάνδη: Οδηγός «έβγαλε» βόλτα λέαινα με μια κάμπριο Bentley - Δείτε το βίντεο © BBC

Ταϊλάνδη: Λέαινα εθεάθη να κάνει βόλτα με κάμπριο - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο οδηγός - Οι έρευνες των αρχών 

Ένα βίντεο που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα αλυσοδεμένο λιονταράκι να κάθεται στο πίσω μέρος μιας λευκής-κάμπριο Bentley, στην Ταϊλάνδη

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας άνδρας από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος έχει εγκαταλείψει έκτοτε τη χώρα και πιστεύεται ότι είναι φίλος της γυναίκας, Sawangjit Kosoongnern.

Αν και δεν είναι παράνομο να κατέχει κανείς ένα λιοντάρι στην Ταϊλάνδη, πρέπει να είναι επίσημα καταχωρημένο. Οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι ο Sawangjit ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το ζώο από έναν Ταϊλανδό στην επαρχία Nakhon Pathom, ο οποίος διευκόλυνε επιτυχώς την παράδοσή του στην Πατάγια.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του λιονταριού 

Ωστόσο, δεν κατάφερε να ελέγξει την εγκατάστασή του από τους αξιωματούχους πριν το πράξει, γεγονός που καθιστούσε παράνομη τόσο τη μεταφορά όσο και την ιδιοκτησία του ζώου.

Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή ελεγχόμενου άγριου ζώου χωρίς άδεια, η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης ενός έτους και «τσουχτερό» πρόστιμο.

Η αστυνομία φέρεται επίσης να επεδίωκε να απαγγείλει κατηγορίες στον άνδρα από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος είχε κρατήσει το λιοντάρι στη βίλα με την πισίνα που είχε νοικιάσει, αλλά δεν ήταν σε θέση να το κάνει, καθώς δεν βρίσκεται πλέον στην Ταϊλάνδη. Επρόκειτο να του απαγγελθούν κατηγορίες για μεταφορά ελεγχόμενου άγριου ζώου σε δημόσιους χώρους, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες και πρόστιμο έως και 2.800 δολλάρια.

Ο άνδρας που πούλησε το λιοντάρι στον Sawangjit θα αντιμετωπίσει επίσης κατηγορίες για μετακίνηση ζώου χωρίς άδεια.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 224 λιοντάρια στην Ταϊλάνδη που ανήκουν νόμιμα.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ