Αθλητισμος

Το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο ενεπλάκη σε scam στην Ταϊλάνδη

Προφίλ στο Instagram παριστάνει τον προπονητή της Λεβερκούζεν και ζητά δωρεές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τσάμπι Αλόνσο
Ο Τσάμπι Αλόνσο © EPA

Τσάμπι Αλόνσο: Πώς το όνομά του ενεπλάκη σε scam στην Ταϊλάνδη - Προφίλ στο Instagram τον παριστάνει και ζητά δωρεές

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, για μία διαδικτυακή απάτη, καθώς απατεώνες υποδύονται τον προπονητή της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος φέρεται να είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ στο «τιμόνι» της αγγλικής ομάδας, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών καλεί τους φιλάθλους να είναι επιφυλακτικοί, σχετικά με ένα viral μήνυμα που δημοσιεύθηκε σε λογαριασμό στο Instagram από άτομο που παριστάνει τον Ισπανό προπονητή και ζητά δωρεές 300 μπατ (περίπου 8 ευρώ) για να τον βοηθήσει να πληρώσει το αεροπορικό του εισιτήριο!

«Είμαι ο Τσάμπι Αλόνσο, θα είμαι επικεφαλής της Λίβερπουλ την επόμενη σεζόν, αλλά μου τελειώνουν τα χρήματα για τις πτήσεις μου προς Λίβερπουλ», αναφέρεται στο μήνυμα, γραμμένο στα ταϊλανδέζικα.

Ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα φαβορί για να διαδεχθεί τον Κλοπ. Ο οποίος προκάλεσε μεγάλη έκπληξη την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώνοντας ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

«Οι οπαδοί της Λίβερπουλ πρέπει να ηρεμήσουν. Ο Τσάμπι δεν είναι ακόμη προπονητής, αλλά υπάρχει ήδη ένας απατεώνας στο διαδίκτυο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας που αναρτήθηκε στο Facebook την Κυριακή.

Από την αστυνομία επισημαίνεται ότι ο συντάκτης της ανάρτησης -διαρκής για να φαίνεται ότι προέρχεται από τον επίσημο λογαριασμό του Αλόνσο στο Instagram- ήταν «ένας απατεώνας που προσποιείται τον Τσάμπι».

Η αγγλική Premier League είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ταϊλάνδη και η Λίβερπουλ είναι μια από τις αγαπημένες ομάδες των Ταϊλανδών. Σχεδόν παντού, υπάρχουν κόκκινες φανέλες και το έμβλημα συλλόγου, στα ρούχα, στα ταξί ή στα καταστήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ