Trending Now

60 χρόνια Τζέιμς Μποντ: Πως απεικονίστηκε ο θρυλικός πράκτορας σε μια φάρμα καλαμποκιού στο Σικάγο

Η πρώτη ταινία ήταν το «Δρ. Νο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
James Bond
Tζέιμς Μποντ σε χωράφι © ΕPA Pool

Τζέιμς Μποντ: Απεικόνιση σε χωράφι καλαμποκιού για τα εξήντα χρόνια από την πρώτη ταινία. 

Μια φάρμα στα προάστια του Σικάγο, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο λαβύρινθο καλαμποκιού στον κόσμο, γιορτάζει την 60ή επέτειο του πιο διάσημου φανταστικού πράκτορα μυστικών υπηρεσιών στον κόσμο, του Τζέιμς Μποντ.

Ο περίπλοκος λαβύρινθος, που θα ανοίξει το Σάββατο, διαθέτει πάνω από 16 χιλιόμετρα (10 μίλια) μονοπατιών και βρίσκεται σε έκταση 28 στρεμμάτων (11 εκτάρια) στο Spring Grove του Ιλινόις, βόρεια του Σικάγο.

«Είναι διαφορετικό το θέμα κάθε χρόνο», δήλωσε ο Τζορτζ Ρίτσαρντσον, συνιδιοκτήτης του Richardson Adventure Farm. «Φέτος τονίζουμε τα 60 χρόνια του Τζέιμς Μποντ, ένα πολύ διασκεδαστικό θέμα για εμάς».

Ο Ρίτσαρντσον λέει ότι ο λαβύρινθος κατασκευάζεται με τη χρήση ελκυστήρων καλαμποκοφυτείας υψηλής τεχνολογίας που είναι εξοπλισμένοι με GPS και ειδικά κλείστρα. Καθώς το τρακτέρ ταξιδεύει στο χωράφι, ρίχνει σπόρους καλαμποκιού για να φυτέψει το μοτίβο του λαβύρινθου, μέχρι και τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες του σχεδίου που έχουν επιλέξει.

Ο Σον Κόνερι ενσαρκώνει για πρώτη φορά τον Βρετανό κατάσκοπο Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007, το 1962 στην πρώτη από τις ταινίες του μακροβιότερου κινηματογραφικού Franchise: James Bond. Το σενάριο βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμιγκ, Δόκτωρ Νο του 1958.

Η MI6 στέλνει τον Τζέιμς Μποντ στην Τζαμάικα – τότε αποικία της Βρετανίας- για να εξιχνιάσει τον θάνατο ενός συναδέλφου του. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με την εγκληματική μεγαλοφυΐα  του Dr. No, ο οποίος θέλει να μετατρέψει το νησί σε βάση πυραύλων και εξυπηρετεί τα σχέδια της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης Spectre.
Σκοπός του είναι να παρεμποδίσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό ο οποίος μπορεί να αλλάξει την τροχιά των πυραύλων που εκτοξεύονται από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Σε αυτή την ταινία, ο Σον Κόνερι, φορώντας σμόκιν και ανάβοντας τσιγάρο μας συστήνει τον απόλυτο κατάσκοπο – ανδρικό πρότυπο με την διάσημη ατάκα: «My name is Bond, James Bond» – «Μποντ. Τζέιμς Μποντ» και μας αποκαλύπτει τον φανταστικό κόσμο του.

james-bond-007-dr-no-sean-c

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ