Trending Now

Ο κουμπάρος και η καλόγρια

Θα μετανοήσει;

kwfos.jpg
Μπάμπης Κωφός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48340-99497.jpg

(Περίληψη προηγουμένου: Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για τις διακοπές του, ο κουμπάρος θα συναντήσει δύο κορίτσια, μια Ουκρανή και μια Ελληνίδα, με τις οποίες συνομιλούσε στο τσατ)


Με πήρε τηλέφωνο νωρίς το μεσημέρι: «Έλα ρε, είσαι κοντά σε υπολογιστή;» «Είμαι». «Κάτσε να σου στείλω τις φωτογραφίες που έχει η Ουκρανή στο προφίλ της να μου πεις πώς σου φαίνεται, γιατί έχω κανονίσει να βγω σήμερα το απόγευμα». Ύστερα από δυο λεπτά ήρθε το μέιλ, με δύο φωτογραφίες. Μία κοπέλα ντυμένη νοσοκόμα κουκλάρα και άλλη μία με μαγιό, τραβηγμένη πλάτη και πίσω γενικότερα, ακόμα πιο κουκλάρα. Ήτανε ξεκάθαρο ότι οι φωτογραφίες ανήκαν σε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Πήρα τον κουμπάρο τηλέφωνο.

Μπάμπης: «Έλα ρε, δεν είναι η ίδια στις φωτογραφίες»

Κουμπάρος: «Πώς το κατάλαβες, αφού στη μία δε φαίνεται καλά το πρόσωπο»

Μπάμπης: «Ρε, αποκλείεται σου λέω. Άσε που αυτή στη φωτογραφία είναι κουκλάρα»

Κουμπάρος: «Κι αν άλλαξε η τύχη μου

Με ξαναπήρε αργά το βράδυ.

Κουμπάρος: «Έλα ρε…»

Μπάμπης: «Έλα! Τι έγινε

Κουμπάρος: «Έχεις βάλει ούζο;»

Μπάμπης: «Ναι ρε, λέγε, βγήκες; Πώς ήτανε; Καλή φάση;»

Κουμπάρος: «Χάλια μαλάκα, χάλια μαύρα. Την είδα κι απότομα και σκιάχτηκα. Μιλάμε ότι είχε μια φάτσα σα μουτσούνα αποκριάτικη»

Μπάμπης: «Έλα ρε, σοβαρά;»

Κουμπάρος: «Ναι, άστα να πάνε. Αλλά κανόνισα να βγω με την Ελληνίδα αύριο»

Μπάμπης: «Έχει φωτογραφία;»

Κουμπάρος: «Όχι, αλλά λέει ότι είναι 36 χρονών, 1,77, 60 κιλά και όμορφη. Λες να με δουλεύει κι αυτή;»

Την άλλη μέρα την περίμενε με το γνωστό καρδιοχτύπι στο Μοναστηράκι. Εκείνη είχε αργήσει κάνα τέταρτο και ετοιμαζόταν να με πάρει τηλέφωνο όταν έκανε την εμφάνισή της. Φανελάκι, σορτσάκι, πέδιλα με τακούνι, ομορφούλα στο πρόσωπο. Του έριχνε πάνω από ένα κεφάλι και οι τριγύρω κοιτούσαν σαν χάνοι. Και την έλεγαν Ευρυδίκη.

Ευρυδίκη (χαμογελαστή): «Γεια σου. Είσαι πιο γοητευτικός απ’ ό,τι περίμενα»

Κουμπάρος (με ηλίθιο χαμόγελο): «Ευχαριστώ… Κι εσύ, όμορφη είσαι»

Έκατσαν κάπου ήσυχα, ο κουμπάρος κοίταγε με τρόπο τα πόδια της κι εκείνη άρχισε να μιλάει. Μίλαγε συνέχεια. Του είπε ότι ήθελε να γνωρίσει τον άντρα της ζωής της, τον μεγάλο της έρωτα, να ζήσει κάτι δυνατό. Ότι πριν το καλοκαίρι έβγαινε με ένα τύπο για κάνα τρίμηνο και τον είχε ερωτευτεί. Ο τύπος αυτός ήτανε της εκκλησίας, πήγαινε κάθε μέρα. Και ποτέ δεν άπλωνε χέρι πάνω της. Είχανε κοιμηθεί μαζί πάνω από δέκα φορές, γυμνοί, και ο τύπος παρότι… έδειχνε να θέλει, τελικά δεν έκανε τίποτα μαζί της.

Κουμπάρος: «Και τον έστειλες;»

Ευρυδίκη: «Εκείνος με έστειλε. Ήξερα ότι θα πήγαινε ένα πρωί σε ένα μοναστήρι και σκέφτηκα να του κάνω μια έκπληξη. Νοίκιασα μια στολή καλόγριας και τον περίμενα ντυμένη έτσι έξω από το μοναστήρι. Όταν του μίλησα και με είδε έπαθε την πλάκα του, μου μίλησε άσχημα, μου είπε ότι προσβάλω τα Θεία και ότι με απαρνείται οριστικά. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα».

Το βράδυ με πήρε ο κουμπάρος τηλέφωνο: «Έλα ρε μαλάκα, πάλι σε τρελή πέσαμε. Έτσι κι έτσι…»


Συνεχίζεται…

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ