Trending Now

Βρέθηκε ο… σωσίας της Γης

Ο πλανήτης που θα αποικήσει η ανθρωπότητα;

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18444-46415.jpg

Τον πλανήτη που παρουσιάζει μέχρι στιγμής τις μεγαλύτερες ομοιότητες με τις συνθήκες διαβίωσης στη γη και που παρουσιάζει επομένως και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι δυνάμει κατοικήσιμος ανακάλυψαν επιστήμονες της NASA.

Ο πλανήτης, που έχει λάβει το όνομα Kepler-22b, από την αποστολή Kepler που το ανακάλυψε, βρίσκεται σε ένα ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας, αν και απέχει 600 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη.

Ο Kepler-22b παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τη Γη, αφού βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα είδος ήλιου, όπως ακριβώς και ο γαλάζιος πλανήτης. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις, λόγω και της θέσης που κατέχει στο ηλιακό του σύστημα, να διαθέτει νερό στην επιφάνειά του. Αν εξακριβωθεί ότι ο πλανήτης όντως κατέχει μία επιφάνεια και διαστρωμάτωση ατμόσφαιρας παρόμοια με αυτή της Γης, τότε η θερμοκρασία του εκτιμάται γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακροπρόθεσμος στόχος των επιστημόνων είναι βεβαίως να εντοπιστεί ένας πλανήτης ικανός να φιλοξενήσει στο μέλλον τις πρώτες ανθρώπινες αποικίες εκτός Γης. Μέχρι στιγμής ο Kepler-22b αποτελεί τον καλύτερο υποψήφιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.