Trending Now

Μίλα µου βρώµικα 335

Ο δονητής µου τα ’φτυσε. Έτσι κι αλλιώς, όµως, τον είχα βαρεθεί.

41549-103931.jpg
Μυρτώ Κοντοβά
ΤΕΥΧΟΣ 335
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12563-28543.jpg

Ο δονητής µου τα ’φτυσε. Έτσι κι αλλιώς, όµως, τον είχα βαρεθεί. Έξω φυσάει και βρέχει. ∆εν έχω όρεξη για τίποτα. Ή µάλλον έχω. Για µια ολόκληρη πίτσα µε λουκάνικα και µπέικον και µε πολλά τυριά, να τη φάω να σκάσω. Ο χειµώνας περίµενα να είναι καλύτερος την ώρα που τσούγκριζα τον αφρώδη οίνο µου (την Πρωτοχρονιά) και ορκιζόµουν µισοµεθυσµένη και πανευτυχής «για πάντα». Το για πάντα δεν υπάρχει, το ξέρουµε καλά. Όµως γιατί το ενδιάµεσο να κρατάει τόσο λίγο; Γιατί ο έρωτας να χάνεται από τη µια στιγµή στην άλλη; Γιατί να γίνεται ξένος κάποιος που πριν από λίγο ήταν ο πιο κοντινός σου άνθρωπος; -∆ηµ.

«Οι έρωτες είναι σαν τις αυτοκρατορίες: µόλις εξαφανίζεται η ιδέα πάνω στην οποία χτίστηκαν, εξαφανίζονται κι αυτοί µαζί της».

Υ.Γ. Εννοείται πως δεν είναι δικό µου (gamoto). Είναι του καλού µας Μίλαν Κούντερα από την «Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», ναι, εκείνη την παλιά χειρουργική Βίβλο που όσο κι αν µας µάγεψε, όσα κι αν µας δίδαξε, όσες πλευρές του εαυτού µας κι αν φώτισε, δεν κατάφερε να µας βάλει µυαλό…

»Αγαπητή Μυρτώ, αντιµετωπίζω ένα πρόβληµα κι ευελπιστώ στη βοήθειά σου. ∆υσκολεύοµαι να ολοκληρώσω οτιδήποτ                     

-Πίτσα... siciliana

Μπράβο. Και βρήκατε εµένα, που δεν αφήνω τίποτα ανολοκλήρω

»Μυρτώ και γκόµενες της στήλης: συνέλθετεεεε, ρεεεε! Και κοιτάξτε εκεί να βρείτε κάνα υδραυλικό να σας ξεβουλώσει τις βουλωµένες βρύσες όσο είναι καιρός. Ρε συνέλθετε, λέωωω...     

-Ντ.   

Αχ, σκάστε σας παρακαλώ, δεν µπορώ, βαριέµαι.

»Αυτό πάλι, που στη στήλη γράφουν όλο κάτι µυξιάρες κλαψο-γκόµενες µε καµία αίσθηση και συναίσθηση, δεν µου πολυαρέσει. Όταν πας στο εξωτερικό και πρέπει να µάθεις να µαγειρεύεις γιατί ήδη σιχάθηκες το φαγητό από όξω (no more thai food) αλλά από την άλλη δεν το έχεις το µαγείρεµα καθόλου, τι ακριβώς πρέπει να κάνεις; 
Φιλικά
I miss Athens when I am abroad, I miss abroad when I am in Athens.

Να βρεις κάποιον που ξέρει να µαγειρεύει, να του ανοίξεις την πόρτα και να τον βάλεις στο σπίτι σου. Αν µάλιστα εκτός από κουζίνα έχει σχέση και µε άλλες καλές τέχνες, όπως πλυντήριο, άπλωµα, βίδωµα ξεχαρβαλωµένης πρίζας, χειρισµός τρυπανιού για στερέωµα φωτιστικού από την οροφή, παρκάρισµα αυτοκινήτου µε τρεις κινήσεις σε ανηφόρα, γλωσσόφιλο µε ελεγχόµενη διαρροή σάλιου, τότε θα σας έλεγα να σκεφτείτε µήπως τον βάλετε και στη ζωή σας.

»Μυρτώ. Είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που βλέπω τα ΥΠ, διότι κάποια σεµινάρια καλό είναι να επαναλαµβάνονται. Και αναρωτιέµαι και πάλι από πού να έβγαλες ξεπατικούρα τον Ηλία Χ, και ξαναµατακλωτσάω τον εαυτό µου που το αναρωτιέµαι, αφού το είδος αφθονεί σε αυτή την πόλη. Και κρατιέµαι να µην απλώσω χέρι σε κινητό ή ακίνητο, βαθιές αναπνοές και ασκήσεις αντοχής. Αυτό τον καιρό αισθάνοµαι σαν χαµστεράκι στον τροχό του. Τι κι αν ισχυρίζοµαι ότι µεγαλώνοντας εξακολουθούµε να γράφουµε τους ίδιους κύκλους, αλλά τους κάνουµε λίγο πιο στρογγυλούς και λίγο πιο ανοιχτούς. Τι κι αν ξανακάνει guest στη ζωή µου το γνωστό φρέσκο αίµα (δόση σε σφηνάκια και όχι άφθονα λίτρα, αλλά πάλι). Τι κι αν είµαι εγώ και όχι άλλος που κρατά το πηδάλιο της ζωής µου. Εξακολουθώ να θέλω να βρεθεί κάποιος να χορέψω µαζί του ένα τανγκό, έστω ένα τσιφτετέλι, και να αισθάνοµαι πως είµαστε µόνο εµείς οι δυο και η µουσική στον κόσµο. Αλλά δεν µου βγαίνει. Κακό πράγµα τελικά ο ροµαντισµός στους εγκεφαλικούς ανθρώπους. Χρειάζοµαι ένα γερό µεθύσι, ακολουθούµενο από ένα γερό οµοιοκαταληκτούν, και κάποια οριστικά delete. Με έχει τσακίσει αυτή η άνοιξη που έρχεται ή δεν έρχεται. Say something, please say something, say just anything.

Σε φιλώ

Εσείς το είπατε: το είδος Ηλίας Χ αφθονεί σε αυτή την πόλη. Το πρόβληµα είναι ότι εκτός από αυτό, κυκλοφορούν και ένα σωρό άλλα – το ίδιο τοξικά, προβληµατικά και µπερδεµένα. Και υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσει κανείς σε µια επόµενη τρύπα νοµίζοντας ότι κάτι έχει αλλάξει στις επιλογές του, ενώ στην πραγµατικότητα κυνηγάει το ίδιο κουνέλι µε µοναδική διαφορά το άλλο χρώµα στο σακάκι. Προφανώς όµως ανήκουµε κι εµείς σε κάποιο είδος το οποίο κάποιοι άλλοι σιχτιρίζουν αυτή τη στιγµή.

»Μυρτώ, ψάχνω έναν άντρα της προκοπής. Όµορφο, µε καλούς τρόπους, να ξέρει τι θέλει από µια γυναίκα, να έχει κάποιες σπουδές και κάποια οικονοµική επιφάνεια για να µην κρεµαστεί πάνω µου. ∆εν ζητάω πολλά αν σκεφτείς ότι διαθέτω ακριβώς τα ανάλογα προσόντα. Αλλά δεν µπορώ και να τον βρω… Και αυτό µε στεναχωρεί και µε βάζει σε σκέψεις.                       

- Κέλυ

 

Στα παπάρια µας.

 

Στείλε το γράµµα σου ταχυδροµικά, ή στο fax της A.V., ή στο info@athensvoice.gr για τη στήλη «Μίλα µου βρώµικα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ