Visual Browsing
Celebrity Science: Ο Mikeius αναμετράται με έναν Αμερικανό αστροναύτη (βίντεο)

Celebrity Science: Ο Mikeius αναμετράται με έναν Αμερικανό αστροναύτη (βίντεο)

Δείτε το πρώτο επεισόδιο της καινούργιας εκπομπής στο YouTube με τα -επιστημονικά- πιο δυνατά debates.
Καλεσμένοι της πρώτης εκπομπής «Celebrity Science» ο γνωστός Αμερικανός αστροναύτης Clay Anderson και ο δημοφιλής Youtuber Mikeius

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι για να συγκρατήσουμε μία πληροφορία στο επίπεδο της γνώσης θα πρέπει με κάποιον τρόπο αυτή, να γίνει βίωμα. Είτε δικό μας είτε κάποιου άλλου και εμείς να «γελάμε»/«θαυμάζουμε»/ «κλαίμε» με αυτήν του την επιτυχία.  

Σε αυτό το πνεύμα, ο εκπαιδευτικός οργανισμός Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, σταθερός συνεργάτης του British Council στο τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, επιχειεί μέσα από μια σειρά ποικίλων και πρωτότυπων επιστημονικών διοργανώσεων, να ανοίξει έναν διαφορετικό, πρωτοπόρο δίαυλο επικοινωνίας της επιστήμης με την κοινωνία. Αισίως το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία: Science Festivals σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, Mind the Lab στα Μετρό της Αθήνας, του Βερολίνου, της Μαδρίτης και του Εδιμβούργου, STEMpowering Youth στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και τώρα με το κανάλι Celebrity Science.

Ναι προφανώς σε αυτό το σημείο το μυαλό μας πήγε στον υπέροχο Sheldon του «Big Bang Theory» ο οποίος σε αυτήν την εκπομπή θα ήταν ό,τι και η Έλενα Ακρίτα στον «Αδύναμο Κρίκο». Όμως πρώτα από όλα ας μάθουμε τα βασικά. Όπως: Τι είναι πάλι το Celebrity Science. Η απάντηση είναι μία και είναι πέρα για πέρα διασκεδαστική και ταυτόχρονα, επιμορφωτική. 

Το Celebrity Science είναι μια εκπομπή στο You Τube στην οποία καταξιωμένοι επιστήμονες και «Celebrities» από την τηλεόραση και τον καλλιτεχνικό χώρο μιλούν για επιστημονικά θέματα και παίζουν ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ανάμεσά τους You tubers και online influencers είναι εκεί για να «γλεντήσουν» την εκάστοτε συνεύρεση με το δικό τους -επιστημονικά- ιδιαίτερο τρόπο.

Σχετικα
Η YouTuber Nicole Thea πέθανε ξαφνικά στα 24 της
Η YouTuber Nicole Thea πέθανε ξαφνικά στα 24 της

Λίγα Λόγια για το Κανάλι: Ο καλεσμένος Celebrity έρχεται αντιμέτωπος με μια συγκεκριμένη επιστήμη παίζοντας παιχνίδια εμπνευσμένα από αυτήν. Ο συνομιλητής που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του είναι ένας καταξιωμένος εκπρόσωπος της συγκεκριμένης επιστήμης, ο οποίος ολοκληρώνει τη δράση μεταφέροντας την εξειδικευμένη του γνώση με ανάλαφρο και παιγνιώδη τρόπο στο κοινό. Τα παιχνίδια μπορεί να είναι ερωτήσεις γνώσεων ή κρίσης. Παρουσιάζουν, σκοπίμως, κάποια δυσκολία, ώστε ο Celebrity να επιστρατεύσει το χιούμορ και τη δημιουργικότητά του. Έτσι, γίνονται διασκεδαστικά για τον θεατή, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του και αφυπνίζουν την περιέργειά του. Στόχος του παιχνιδιού είναι η διάχυση της γνώσης στο ευρύ κοινό και κυρίως σε νέους, ανεξαρτήτως φύλου, εκπαίδευσης, κοινωνικού πλαισίου,  συμβάλλοντας, στο μέτρο του δυνατού, στην καταπολέμηση του επιστημονικού αναλφαβητισμού.

Κάθε επεισόδιο διαρκεί περίπου 10-15’ και οι προσκεκλημένοι εναλλάσσονται:  επιστήμονας και διάσημος συνομιλούν για διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα –από αστρονομία, πληροφορική και φυσική μέχρι γενετική και τεχνολογία. Το μοναδικό κοινό πρόσωπο σε όλα τα επεισόδια είναι ο παρουσιαστής Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, co-founder και general manager της SciCo, ο οποίος και εμπνεύστηκε το Celebrity Science. Ο Θοδωρής είναι βιολόγος με μεγάλη πείρα στην επικοινωνία της επιστήμης και πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις (FameLab alumni, Study UK Alumni Award του British Council).

Σχετικα
Βρες τον δολοφόνο: Νύχτες Μυστηρίου live στο YouTube
Βρες τον δολοφόνο: Νύχτες Μυστηρίου live στο YouTube

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά πέρσι στο Athens Science Festival 2018 μέσα από κάποιους «αντισυμβατικούς» διαλόγους μεταξύ επιστημόνων και γνωστών προσώπων από την τηλεόραση, το θέατρο. κ.λπ., ώστε να περάσει η γνώση στην κοινωνία με τρόπο εύληπτο όσο και διασκεδαστικό. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού μάς ενθάρρυνε ώστε η δράση αυτή να συνεχισθεί, να διευρυνθεί, παίρνοντας την τελική της μορφή με τη δημιουργία του σχετικού καναλιού στο YouTube. Χάρη στο μέσο αυτό, θα δίνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο η ευκαιρία αλλά και η προσβασιμότητα σε επίκαιρα επιστημονικά θέματα.

Την αυλαία του Celebrity Science ανοίγουν αυτή την εβδομάδα ο γνωστός Αμερικανός αστροναύτης Clay Anderson και ο δημοφιλής Youtuber Mikeius, οι οποίοι οδηγούνται σε έναν «έξυπνο» διάλογο σχετικά με το διάστημα και τη ζωή των αστροναυτών, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε στο πρόσφατο Athens Science Festival 2019. Στη συνέχεια νέα επεισόδια θα ανεβαίνουν κάθε δεύτερη εβδομάδα –με μια διακοπή τον Αύγουστο– και από τον Σεπτέμβρη η ροή θα επαναληφθεί με πολλά περισσότερα επεισόδια και με τη συμμετοχή ξεχωριστών προσκεκλημένων! Σκηνοθέτης και υπεύθυνος για το περιεχόμενο είναι ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ενώ τη δράση υποστηρίζει μια ομάδα έμπειρων συνεργατών στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.

Mikeius & Clay Anderson - Space Challenge | Celebrity Science

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5