1821 Digital Gallery
10 διάσημες γυναίκες μιλάνε για τις αποβολές τους

10 διάσημες γυναίκες μιλάνε για τις αποβολές τους

Η εμπειρία τους σε ένα θέμα που, αν και είναι πολύ συχνό, παραμένει ταμπού
© IMDB
Διάσημες γυναίκες μιλάνε για το πώς αντιμετώπισαν τις δικές τους αποβολές, ώστε καμία γυναίκα να μην αισθάνεται μόνη

Μία στις δέκα εγκυμοσύνες καταλήγει σε αποβολή, αλλά η πλειοψηφία των γυναικών συχνά δεν μιλάει ανοιχτά για το θέμα. Ο λόγος είναι ότι πολλές φορές μία γυναίκα που «χάνει» το μωρό της καταλήγει να κατηγορεί τον εαυτό της (αλλά πολλές φορές να κατηγορείται και από άλλους) ότι εκείνη ευθύνεται, ακόμα κι αν δεν έκανε τίποτα απολύτως λάθος.

Η σιωπή αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να αντιμετωπίζουν μόνες και να εσωτερικεύουν τον πόνο της αποβολής, συχνά χωρίς καν οι άλλοι γύρω της να γνωρίζουν για αυτό που έχει συμβεί. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόσωπα με δημόσιο βήμα μιλάνε για τις δικές τους αποβολές και υπενθυμίζουν στις υπόλοιπες γυναίκες με ανάλογες εμπειρίες ότι δεν είναι μόνες.

Αυτές είναι κάποιες από τις 10 πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις διάσημων γυναικών για τις δικές τους αποβολές:

Michelle Obama
«Αισθάνθηκα χαμένη και μόνη και ένιωσα σαν να είχα αποτύχει. Δεν ήξερα πόσο συνήθεις είναι οι αποβολές, γιατί δεν μιλάμε για αυτές. Καθόμαστε με τον πόνο μας και σκεφτόμαστε ότι κατά κάποιον τρόπο έχουμε σπάσει». (ABC News)

Σχετικα
Συγκλονίζει ο Αρκάς με το σκίτσο του για την άμβλωση στις ΗΠΑ και την κατάργησή της
Συγκλονίζει ο Αρκάς με το σκίτσο του για την άμβλωση στις ΗΠΑ και την κατάργησή της

Beyoncé
«Υπάρχουν τόσα πολλά ζευγάρια που το περνούν αυτό και ήταν ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μου. Είναι ένας από τους λόγους που δεν μοιράστηκα το ότι είμαι έγκυος τη δεύτερη φορά, γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Και ήταν δύσκολο γιατί όλη η οικογένεια και οι φίλοι μου το ήξεραν και το γιορτάζαμε. Ήταν σκληρό». (Oprah's Next Chapter)

Mariah Carey
«Μας ταρακούνησε και τους δύο και μας πήγε σε μία κατάσταση πραγματικά σκοτεινή και δύσκολη. Όταν συνέβη… Δεν μπορούσα καν να μιλήσω σε κάποιον για αυτό. Δεν ήταν εύκολο». (Access Hollywood)

Nicole Kidman
«Είχα μία αποβολή στο τέλος του γάμου μου, αλλά είχα και μία έκτοπη κύηση στην αρχή του. Ήταν εξαιρετικά τραυματικό για εμένα. Μερικές φορές προσπαθείς να μιλήσεις για το πένθος σου».

Σχετικα
Η κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση - Πώς γύρισαν οι ΗΠΑ 150 χρόνια πίσω
Η κατάργηση του δικαιώματος στην άμβλωση - Πώς γύρισαν οι ΗΠΑ 150 χρόνια πίσω

Halsey
«Κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό, γιατί πιστεύω ότι ο λόγος που συνέβη είναι απλά ο τρόπος ζωής που έχω. Δεν έπινα. Δεν έκανα ναρκωτικά. Δούλευα υπερβολικά πολύ – ήμουν στο νοσοκομείο ανά δύο βδομάδες γιατί αφυδατωνόμουν και χρειαζόμουν τσάντες με ορούς στο καμαρίνι μου. Ήμουν αναιμική, λιποθυμούσα. Το σώμα μου απλά κατέρρευσε». (Rolling Stone)

Shay Mitchell
«Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και προκλήσεις στην ζωή μας. Και μερικές φορές είναι ευκολότερο να προβάλεις μόνο τις καλές στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να τα κρίνουν για την έλλειψη αυθεντικότητάς τους. Το να έχω τόσους πολλούς ανθρώπους να με ακολουθούν στο Instagram και να διαβάζουν τις δημοσιεύσεις μου με κάνει τόσο τρομερά σεμνή, όσο και με ανεβάζει ψυχολογικά. Η υποστήριξη και η στοργή που τόσοι πολλοί από εσάς μου δείχνετε μου φτιάχνει την διάθεση ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές μου, μία από τις οποίες ήταν πέρσι αφότου απέβαλα και έχασα τον παιδί των ελπίδων και των ονείρων μου».

Wendy Williams
«Πολέμησα με νύχια και με δόντια για να γίνω μητέρα. Υπέφερα από πολλές αποβολές, με δύο από αυτές να γίνονται στους πέντε μήνες. Αυτή είναι η περίοδος που έχεις ήδη επιλέξει τα ρούχα και το βρεφικό δωμάτιο είναι ήδη βαμμένο. Σε ρωτάνε αν θέλεις κηδεία ή αν θες να γίνει αποτέφρωση». (Essence)

Kirstie Alley
«Όταν το μωρό χάθηκε, απλά δεν το ξεπέρασα πραγματικά. Ούτε και το σώμα μου. Έπεισα τόσο το σώμα μου ότι ήταν ακόμα σε εγκυμοσύνη, που μετά από εννιά μήνες έβγαινε γάλα από το στήθος μου. Ήμουν ακόμα παχιά, ακόμα θρηνούσα και μόλις είχα μάθει ότι ήταν πολύ πιθανό να μην μπορέσω ποτέ να αποκτήσω παιδιά». (The Art Of Men)

Giuliana Rancic
«Ήμουν θυμωμένη με τη ζωή και με τον Θεό. Ελπίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται. Είναι ένα τρομερά ταμπού θέμα, αλλά είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα». (People)

Christie Brinkley
«Μετά την πρώτη αποβολή, προσπάθησα να έχω τη στάση ότι το σώμα μου μού έλεγε ότι αυτή η εγκυμοσύνη δεν ήταν γραφτό να γίνει και ότι έτσι ήταν καλύτερα για όλους. Μετά όμως από τη δεύτερη, ήμουν πραγματικά συντετριμμένη. Τέσσερις μήνες είναι αρκετοί να ζήσεις με αυτή τη μικρή ζωή μέσα σου, ώστε να σκέφτεσαι για αυτό, να τρως σωστά για αυτό, και ξαφνικά πεθαίνει». (Good Housekeeping)

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5