Κατοικιδια

Νάξος: Ξενοδοχείο κρατά κλειστό παράθυρο δωματίου για να κλωσήσει γεράκι τα αυγά του

Το γεράκι κλωσά τα τέσσερα αυγά του σε κλειστό παράθυρο δωματίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεράκι κλωσά τα αυγά του σε κλειστό παράθυρο δωματίου ξενοδοχείου στη Νάξο
Νάξος: Γεράκι κλωσά τα αυγά του © Facebook / Naxos island wildlife protection

Νάξος: Ξενοδοχείο κρατά κλειστό παράθυρο ξενοδοχείου για να γεννήσει γεράκι - Η ανάρτηση περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Ξενοδοχείο στη Νάξο επέλεξε να κρατήσει κλειστό το παράθυρο δωματίου του όσο χρειαστεί, προκειμένου γεράκι να κλωσήσει τα αυγά του. Την είδηση έφερε στο φως περιβαλλοντική οργάνωση. 

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση Naxos Wildlife που δραστηριοποιείται στη Νάξο, ένα ξενοδοχείο στο νησί κρατά κλειστό ένα παράθυρο δωματίου για να μην ενοχλήσει ένα γεράκι να κλωσήσει τα αυγά του, τη στιγμή που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει στο νησί. 

«Στην εποχή που οι μπουλντόζες δουλεύουν ακατάπαυστα, το φυσικό περιβάλλον του νησιού βάλλεται ποικιλοτρόπως και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του, ένα διαφορετικό περιστατικό μας εξέπληξε ευχάριστα» έγραψε ο περιβαλλοντικός οργανισμός στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και προσθέτει:

«…Ενημερωθήκαμε για ένα γεράκι που είχε γεννήσει σε ξενοδοχείο στο Καστράκι Νάξου. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και όντως είδαμε ένα Βραχοκιρκίνεζο (Falco tinnunculus) το οποίο κλωσούσε 4 αυγά σε κλειστό παράθυρο δωματίου. Μετά τη συζήτηση με τους ιδιοκτήτες δέχθηκαν με χαρά να κρατήσουν το συγκεκριμένο παράθυρο κλειστό και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και όσο χρειαστεί έως ότου φύγουν οι νεοσσοί».

naxos.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ