Κατοικιδια

Σκύλος έφερε βοήθεια στο αφεντικό της μετά από τροχαίο (βίντεο)

Το αυτοκίνητο βρέθηκε αναποδογυρισμένο εκτός δρόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σκυλίτσα που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε τροχαίο το αφεντικό της
Η σκυλίτσα που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε τροχαίο το αφεντικό της © YouTube/MyNBC5-WPTZ

Σκύλος στις ΗΠΑ έδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε σοβαρό τροχαίο το αφεντικό της. Το λυκόσκυλο έτρεχε ανήσυχο σε αυτοκινητόδρομο.

Viral έχει γίνει ο σκύλος στις ΗΠΑ που έδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου το αφεντικό της είχε σοβαρό τροχαίο. Η ιστορία θυμίζει επεισόδιο από την παλιά τηλεοπτική σειρά «Λάσι», όμως είναι πραγματικότητα.

Η σκυλίτσα οδήγησε την αστυνομία στον τόπο του τροχαίου σε αυτοκινητόδρομο. Το αφεντικό της είχε τραυματιστεί και αν η βοήθεια καθυστερούσε θα πάθαινε μεταξύ άλλων υποθερμία.

Η Τίνζλεϊ, ένας θηλυκός γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας ενός έτους, εντοπίστηκε  το βράδυ της Δευτέρας (3/1) να κινείται ανήσυχη πάνω κάτω στον αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται στα όρια του Νιου Χαμσάιρ και του Βέρμοντ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν τις αρχές. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν τον σκύλο και προσπάθησαν να τον πιάσουν. Η Τίνζλεϊ ξανάρχισε να τρέχει, οδηγώντας τους στην πολιτεία Βερμόντ, σε σημείο του δρόμου όπου το προστατευτικό κιγκλίδωμα είχε υποχωρήσει. Από κάτω υπήρχε ένα φορτηγάκι, το οποίο είχε ανατραπεί.

Ο οδηγός του, το αφεντικό της σκυλίτσας, όπως και άλλο ένα πρόσωπο, είχαν εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο. Ήταν τραυματισμένοι και είχαν παρουσιάσει τα πρώτα συμπτώματα υποθερμίας.

Αστυνομικοί περιγράφουν πως ο σκύλος τούς οδήγησε στο σημείο του τροχαίου

«Έγινε γρήγορα προφανές ότι η Τίνζλεϊ οδήγησε (τους αστυνομικούς) στον τόπο του ατυχήματος και στους τραυματίες», αναφέρει η αστυνομία του Νιου Χαμσάιρ με ανάρτησή της στο Facebook.

«Μπόρεσαν να καταλάβουν ότι το σκυλί προσπαθούσε να τους δείξει κάτι, διότι δεν σταματούσε να τους ξεφεύγει, αλλά χωρίς να φεύγει τελείως» αφηγείται ο αστυνομικός Ντάνιελ Μπολντάσαρ σε δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WCVB.

«Ήταν σαν να τους έλεγε "ακολουθήστε με, ακολουθήστε με". Και το έκαναν -και, προς μεγάλη τους έκπληξη- είδαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα να έχει σπάσει και κοιτώντας κάτω, προς την κατεύθυνση που κοίταζε το σκυλί, δεν πίστευαν στα μάτια τους» καταλήγει, υπογραμμίζοντας: «Το συγκρίνω λιγάκι, για όσους το θυμούνται, με ιστορία από τη "Λάσι", μόνο που αυτό έγινε στην πραγματική ζωή, όπου κόσμος έχει πρόβλημα και το σκυλί πάει να βρει βοήθεια και την οδηγεί εκεί που πρέπει».

 

Συγκινημένος ο ιδιοκτήτης του σκύλου που έφερε βοήθεια μετά το τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

Όταν έφθασαν οι διασώστες και άρχισαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, το σκυλί «καθόταν ήρεμο» πλάι στο αφεντικό του, αφηγήθηκε ο Τζακ Χέτζις, πυραγός του πυροσβεστικού σώματος του Χάρτφορντ.

Ο ιδιοκτήτης του λυκόσκυλου, ο Καμ Λόντρι, που τελικά δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό, χαρακτήρισε την Τίνζλεϊ «τη μικρή μου φύλακα άγγελο».

«Είναι θαύμα το γεγονός ότι είχε το είδος της ευφυΐας που χρειαζόταν για να κάνει αυτό που έκανε» δήλωσε συγκινημένος.

Dog helps police find owner after car crash

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα ένας σκύλος έσωσε έναν πεζοπόρο σε βουνό της Κροατίας, όταν ξάπλωσε πάνω του και τον κράτησε ζεστό για 13 ώρες μέχρι να έρθει η βοήθεια. Οι δυο τους είχαν πέσει μέσα σε χαράδρα.
 
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ