Resto

Το καλοκαιρινό pop up του Funky Gourmet ανοίγει στην Costa Navarino

Γαστρονομική εμπειρία 2 αστεριών Michelin για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
messinian_salad_free_range_cured_egg_yolk.jpg

Η είδηση ότι το Funky Gourmet θα έκλεινε –έστω και για ένα μικρό διάστημα- έπεσε σαν γαστρονομικός κεραυνός. Βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και με δύο εξαιρετικά ταλαντούχους σεφ επικεφαλής, το Funky Gourmet είναι η γαστρονομική πρόταση που η Αθήνα δεν πρέπει να χάσει. Μετά τη δεκαετή πορεία του όμως, το βραβευμένο εστιατόριο αποφάσισε να ανανεωθεί και να μετακομίσει από τον χώρο του Κεραμεικού μέσα στο ξενοδοχείο Hilton το 2020. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά τη δημιουργική κουζίνα του σε ένα pop up εστιατόριο.

navarino_bay_clubhouse_2.jpg
H Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος
H Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος

Το πρώτο από αυτά θα λειτουργήσει στο Navarino Bay (η δεύτερη περιοχή της Costa Navarino) στο νέο, υπόσκαφο golf club, φέρνοντας για πρώτη φορά ένα βραβευμένο με Michelin εστιατόριο έξω από τα όρια της Αθήνας. Από τις 8 Ιουλίου έως και τις 17 Αυγούστου η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος θα παρουσιάσουν ένα δίωρο ταξίδι avant-garde ελληνικής & μεσσηνιακής κουζίνας μέσα από ένα φανταστικό μενού γευσιγνωσίας. Στο μενού αυτό οι παραδοσιακές συνταγές της περιοχής συνδυάζονται με τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη φρέσκια παραγωγή της Μεσσηνίας και αναδεικνύονται με τις τεχνικές των δύο πολυβραβευμένων σεφ για να μετατρέψουν το δείπνο σε μια πρωτοποριακή και αντισυμβατική εμπειρία.

«Δεν θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μενού που θα βασίζεται στα φρέσκα συστατικά της εύφορης Μεσσηνιακής γης. Πιστεύουμε πως η Μεσηνιακή διατροφή έχει έναν κομβικό ρόλο στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά», λένε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος.

costa_navarino_pasteli_macaron.jpg

Πληροφορίες
Λειτουργία: Το Pop-Up εστιατόριο του Funky Gourmet θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου, και θα είναι ανοικτό για δείπνο Δευτέρα-Σάββατο 19:00-00:00, με τελευταία κράτηση στις 21:30.

Κρατήσεις: Οι κρατήσεις θα ανοίξουν στις 6 Μαΐου, μέσω email: reservations@funkygourmet.com ή μέσω τηλεφώνου στο 210-5242727.

Ώρες λειτουργίας κρατήσεων: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 15:00.

Πολιτική κρατήσεων: Για τις κρατήσεις απαιτείται προ-πληρωμή του μενού για κάθε συνδαιτυμόνα. Το κόστος του μενού είναι 220€. Το ποσό επιστρέφεται εξολοκλήρου σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κράτησης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, συστήνεται η έγκαιρη κράτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ