Visual Browsing
Αθήρι, η παράδοση αλλιώς

Αθήρι, η παράδοση αλλιώς

City Guide Review

Αθήρι

Ο Αλέξης Καρδάσης, ιδιοκτήτης- σεφ δεν τα φοράει τυχαία τα γαλόνια (βραβεία). Απολαυστική ελληνική κουζίνα σε εντελώς φρέσκια και δηµιουργική...

Αθήρι

Σε μια όμορφη μονοκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, η παράδοση παντρεύεται με την τεχνική και ο Αλέξανδρος Καρδάσης καταστρώνει ασύλληπτους συνδυασμούς αντλώντας έμπνευση κυρίως από την ελληνική κουζίνα.

Το άκρως ανανεωμένο εστιατόριο επιβεβαιώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που δεν είναι άλλα από την πίστη στην παράδοση και την αγάπη για δημιουργία. Ο εσωτερικός χώρος ζεστός, διακοσμημένος σε γήινες αποχρώσεις, δημιουργεί μια οικεία και φιλική ατμόσφαιρα ενώ ο καταπράσινος, χαλαρωτικός κήπος θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους στο κέντρο της Αθήνας.

image

Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και με πίστη στους Έλληνες παραγωγούς, το Αθήρι δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα που πατάνε σε γνώριμες γεύσεις και, όπως πάντα, προκαλούν ενθουσιώδη σχόλια. Με πάθος για το καλό φαγητό, ο βραβευμένος chef του εστιατορίου Αλέξανδρος Καρδάσης, προσφέρει απλόχερα απολαυστικές δημιουργίες και ένα πρωτότυπο μενού που ανανεώνεται ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων. Σαλάτα με ρόκα, iceberg, ρόδι, ηλιόσπορους, δυόσμο και προσούτο Δράμας σε σάλτσα από cranberries, δίπλα γεμιστή με μοσχαρίσιο κιμά και γιαούρτι με κακάο, ψάρι ημέρας ψητό σε ζωμό θαλασσινών, με σπανάκι τοματίνια και κους κους, αρνάκι γάλακτος με σελινόριζα, άγρια χόρτα, αέρα αυγολέμονου και λάδι άνηθου, είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που εντυπωσιάζουν καθημερινά τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

image

Σχετικα
Napul’ e, το σιτσιλιάνικο ρεστό της Μάγκυς Ταμπακάκη στη Βάρη
Napul’ e, το σιτσιλιάνικο ρεστό της Μάγκυς Ταμπακάκη στη Βάρη

«Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ»

Το γλυκό αποτελεί φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι του μενού…Οι διαφορετικές υφές σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες συνθέτουν μια γκάμα μοναδικών επιλογών που υπάγονται στην ίδια φιλοσοφία, αυτήν της παράδοσης και της δημιουργικότητας. Ο Μακεδονικός Χαλβάς, με την πλούσια, αυθεντική γεύση του, φιλοξενείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο μενού του Αθήρι και υπόσχεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ - ένας πρωτότυπος συνδυασμός που θα κερδίσει το απαιτητικό κοινό του εστιατορίου, όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τη μοναδική του γεύση.

Ανακαλύψτε τις ιδιαίτερες συνταγές του εστιατορίου Αθήρι και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις του, εμπνευσμένες από την παράδοση του τόπου μας.

Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5