ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριάμ, η συνταγή του καλοκαιριού

Η πιο νόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας καλοκαιρινό πιάτο

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπριάμ, η συνταγή του καλοκαιριού

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει λαχταριστό, παραδοσιακό, μαμαδίστικο μπριάμ, χωρίς γαλακτοκομικά, κατάλληλο και για τους/ις vegetarian φίλους/ες μας. Τέλειο για καλοκαίρι!

Υλικά για 8 άτομα
  • 600 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 600 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γρ. πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε κύβους
  • 400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
  • 3 ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 παντζάρια, κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Easy
  • 120
  • Summer
  • 336
  • Κυρίως πιάτο
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου τις πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα καρότα, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα παντζάρια, τα μανιτάρια, το βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, τη ρίγανη, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  3. Έπειτα, καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το τελευταίο 20λεπτο ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  4. Τέλος, σερβίρουμε το μπριάμ ζεστό.

#tsoulotip: Βάζουμε στο τέλος τη φρυγανιά, για να απορροφήσει την περιττή υγρασία.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ