Visual Browsing
Chef Γιώργος Τσούλης

«Taste the Ocean»: Ο chef Γιώργος Τσούλης εκπροσωπεί την Ελλάδα

Κορυφαίοι chef από εννέα χώρες της Ε.Ε. θα μοιραστούν μαζί μας διάφορες συνταγές με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά.
Ο Chef Γιώργος Τσούλης
Taste the Ocean: Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ψάρι με 9 κορυφαίους chef. Ο Γιώργος Τσούλης και ο Β. Σινκέβιτσους σε διαδικτυακό διάλογο με πολίτες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη νέα εκστρατεία «Taste the Ocean» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, σπουδαίοι σεφ μάς παροτρύνουν να στραφούμε στην κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών που αλιεύονται ή παράγονται με βιώσιμο τρόπο, καθώς έχουν πολύ χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο και αποτύπωμα άνθρακα από ό,τι οι περισσότερες πρωτεΐνες που προέρχονται από ζώα της στεριάς. Η εκστρατεία έρχεται σε μια εποχή που οι αλιείς και οι υδατοκαλλιεργητές είναι αντιμέτωποι με τις οικονομικές επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας της COVID-19, όπως απαγορευτικά κυκλοφορίας και κλείσιμο εστιατορίων και υπηρεσιών εστίασης, που αποτελούν τα κύρια σημεία πώλησης των προϊόντων τους. Με την εκστρατεία αυτή, η Επιτροπή επιδιώκει επίσης να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές σχετικά με τη σημασία της κατανάλωσης τοπικών, εποχικών και βιώσιμων προϊόντων.

Έτσι, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, κορυφαίοι μάγειροι από εννέα χώρες της Ε.Ε. (Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ελλάδα (με Chef τον Γιώργο Τσούλη) θα μοιραστούν με το κοινό διάφορες συνταγές με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. Στο τέλος του έτους θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύνθετος αυτός τομέας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκέβιτσους δήλωσε σχετικά: «Οι καταναλωτές πρέπει να ευαισθητοποιηθούν για να αποκτήσουν πιο βιώσιμες συνήθειες. Σε στενή συνεργασία με κάποιους από τους διασημότερους σεφ της Ευρώπης, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους καταναλωτές για τη σημασία που έχουν για την υγεία των θαλασσών και τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης υδατοκαλλιεργητών της ΕΕ οι ατομικές επιλογές μας όσον αφορά τα προϊόντα της θάλασσας».

Ο Βιργκίνιους Σινκέβιτσους θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό διάλογο με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το περιβάλλον και οι θάλασσές μας» με τους Έλληνες πολίτες την Τρίτη 16/02/2021 στις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Είναι ο πρώτος διάλογος του Επιτρόπου με πολίτες στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του και αποτελεί μέρος μίας σειράς δημόσιων συζητήσεων στα κράτη μέλη, στις οποίες ο ίδιος συμμετέχει προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες ζητήματα που αφορούν το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία. Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η Κυκλική Οικονομία, η ρύπανση της Θάλασσας και η Αλιεία.

Σχετικα
Τα νέα hip εστιατόρια της Αθήνας έχουν διάσημους γονείς
Τα νέα hip εστιατόρια της Αθήνας έχουν διάσημους γονείς

Chef Γιώργος Τσούλης
Ο Chef Γιώργος Τσούλης

Συνομιλητές στον διάλογο με τον Β. Σινκέβιτσους θα είναι 13 συμμετέχοντες σε ζωντανή σύνδεση με τον Επίτροπο, μεταξύ των οποίων και ο Chef Γιώργος Τσούλης, αλλά και όσοι πολίτες παρακολουθούν εκείνη τη στιγμή μέσα από τα social media της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελλάδος (Facebook, Twitter και Youtube)  και θέλουν να θέσουν το ερώτημά τους στον ίδιο, μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της Αντιπροσωπείας, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις τοποθετήσεις του Επιτρόπου. Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά, ο Επίτροπος θα απαντάει ζωντανά στα αγγλικά ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη ελληνική μετάφραση των απαντήσεών του.

 

Σχετικα
Ποιητική Ιχθυολογία: Η μουσική & η ποίηση του κόσμου των ψαριών
Ποιητική Ιχθυολογία: Η μουσική & η ποίηση του κόσμου των ψαριών

Η συνταγή που δημιούργησε ο Chef Γιώργος Τσούλης για την καμπάνια «Taste the Ocean»
Καπνιστοί γαύροι με μους αυγών ψαριού

«Taste the Ocean»: η συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη
Καπνιστοί γαύροι με μους αυγών ψαριού: η συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη για την καμπάνια «Taste the Ocean»

Μερίδες: για 2 άτομα
Προετοιμασία: 45 λεπτά προετοιμασία, 60 λεπτά συνολικά
Βαθμός δυσκολίας: δύσκολη
Βιωσιμότητα: Οι ελληνικοί γαύροι είναι ένα από τα λίγα αποθέματα που βρίσκονται σε καλά επίπεδα στη Μεσόγειο. Τα αποθέματα είναι επίσης σε ικανοποιητικά επίπεδα στον Ατλαντικό. Ένα ποσοστό των αλιευμάτων γαύρου φέρει την πιστοποίηση του Marine Stewardship Council (Συμβούλιο Ναυτιλιακής Επιμελητείας). Ελάχιστο μέγεθος αναφοράς διατήρησης = 9cm
Εποχικότητα: Αγοράστε τα ψάρια την άνοιξη και το καλοκαίρι

#TasteTheOcean - Giorgos TSOULIS


Λίγα λόγια για τον σεφ Γιώργο Τσούλη

Ο Γιώργος Τσούλης ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία της κουζίνας από τη θέση του executive σεφ σε πολλά βραβευμένα ελληνικά εστιατόρια και σε εστιατόρια με αστέρια Michelin.

Παρουσιάζει επίσης τις γαστρονομικές του δεξιότητες μπροστά στην κάμερα για το ευρύτερο κοινό σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας (Mega, Alpha, Open TV) και της Κύπρου (Sigma TV).

Η μοναδική ιδιοσυγκρασία και οι χαρισματικές δεξιότητες επικοινωνίας του σεφ έχουν μαγέψει τους followers του σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Ο αριθμός των followers αυξάνεται συνεχώς και σταθερά όπως και η αφοσίωση στο πρόσωπό του.

Ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο στούντιο μαγειρικής στα Μελίσσια, στην Αθήνα. Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται για το γύρισμα των εκπομπών του στο YouTube, για φωτογραφήσεις, ως εργαστήρια, για γευσιγνωσίες και άλλα. Επί του παρόντος, ο έλληνας σεφ Γιώργος Τσούλης προετοιμάζει τη νέα του μαγειρική εκπομπή για ένα κορυφαίο τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5