Cosmic Telegram

Stardust 531

Καρκίνε, δεν έχεις άδικο, τα πράγματα είναι κάπως με εκρήξεις αισιοδοξίας και ικανοποίησης – η χαρά του κυκλοθυμικού

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 531
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99988-223735.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

1. Με την Αφροδίτη και τον Δία στον Λέοντα κανείς δεν μπορεί να σου αμφισβητήσει το δικαίωμα να είσαι ποθητός/ή, ελκυστικός/ή, ερωτεύσιμος/η. Μια σκέψη: Μήπως οι ερωτικές σου ιστορίες θα ήταν πιο ολοκληρωμένες και απολαυστικές αν δεν ήσουν τόσο πρόθυμος/η να παραδόσεις την καρδιά σου σε αλαζονικούς υπερόπτες που νομίζουν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος ή σε πληγωμένους που χρησιμοποιούν τα τραύματά τους για να σε χειραγωγήσουν; Χωρίς ενθουσιασμό δεν λειτουργείς φυσικά, αλλά μήπως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σε οδηγεί σε καταστάσεις από τις οποίες βγαίνεις ηττημένος/η ή στις οποίες χάνεις πολύτιμο χρόνο κολλώντας τα σπασμένα; 2. Ω ναι! Έχεις και παρόν αλλά και μέλλον. Ενεργοποίησε τα όνειρα και τους στόχους σου. Δημιουργικότητα και ιδέες αναβλύζουν σαν πίδακας – σπείρε!


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

1. Οι πλανήτες στον Λέοντα (Αφροδίτη και Δίας) σου δίνουν τις δυνατότητες, τη φόρα, τον αέρα, την αποφασιστικότητα, την έμπνευση και την αισιοδοξία να τροποποιήσεις, να αλλάξεις ό,τι πιστεύεις ότι χρειάζεται αλλαγή – από ένα σπίτι μέχρι μια μαραμένη καριέρα. Ή να πέσεις να κολυμπήσεις σε μια θάλασσα που δεν έχεις μπει ποτέ και βρίσκεις ενδιαφέρουσα ή και μαγική: ναι, η μητρότητα και η πατρότητα αποτελούν πιθανά σενάρια αυτής της διέλευσης του Δία. 2. Ο Κρόνος που γυρίζει ανάδρομος (15/6) στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, όπου και θα μείνει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, επηρεάζει τους γεννημένους τις δύο τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου ανακεφαλαιώνοντας και ολοκληρώνοντας γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν ή ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 3. Ναι, μέσα από απογοητεύσεις, λάθη και χαμένες μάχες έχεις τη δύναμη και το δυναμισμό να στύψεις την πέτρα. 4. Ο Άρης και ο Ερμής στους Διδύμους σε κάνουν διεκδικητικό/ή σε χρήμα και αισθήματα. Θυμήσου μόνο τη στιγμή που ΘΕΛΕΙΣ ότι χρειάζεται να παίρνεις σοβαρά υπόψη και τα θέλω των άλλων.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

1. Υπενθύμιση: Άρης και Ερμής είναι εδώ στο ζώδιό σου. Και Αφροδίτη και Δίας βρίσκονται στον Λέοντα. Είναι εποχή ανοίγματος προς τα έξω, κοινωνικοποίησης. Η επικοινωνία, η κινητικότητα και η έντονη επιθυμία να αλλάξει/ προχωρήσει/εξελιχθεί κάτι στα επαγγελματικά σου μπορούν στην περίπτωσή σου να είναι η ιερή πηγή της ασφάλειάς σου. Όταν αλλάζεις, όταν δοκιμάζεις κάτι καινούργιο, όταν επεκτείνεσαι ή πειραματίζεσαι σε νέα χωράφια, τότε είσαι συνεπής με τις επιδιώξεις του εαυτού σου. 2. Απλώσου σε γνώσεις, σε επαφές με καινούργιους ανθρώπους, έντεινε την περιέργειά σου, μάθε κάτι νέο, άλλαξε σπίτι, μάθε γλώσσες, σπούδασε, διάβασε, γράψε, εμπνεύσου, ταξίδεψε, δημιούργησε, ζήσε. 3. Έχεις το δυναμισμό και την ενέργεια να ξεκινήσεις ή να διευρύνεις τη ζωή σου – άντε ντε!


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

1. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι από τα γερά σου χαρτιά και μέχρι 24/6 με τον Άρη και τον Ερμή στους Διδύμους δεν είναι απίθανο να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα δάσος με ομίχλη που δεν ξέρεις ποιος βρίσκεται δίπλα σου, μπροστά σου ή πίσω σου. Το σίγουρο είναι ότι η αυτόματη αντίδρασή σου όταν είσαι πιεσμένος/η έγκειται στο να κλείνεσαι στον εαυτό σου και η κυκλοθυμία να χτυπάει κόκκινο. 2. Ελπίζοντας ότι στο εργασιακό περιβάλλον δεν θα γλιστρήσεις από μπανανόφλουδες που σου βάζουν οι άλλοι, ή κι εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, και ότι δεν θα αφήσεις περασμένα τραύματα να επηρεάσουν και να διαταράξουν την πορεία των σημερινών στενών σου σχέσεων, το καλό νέο είναι η Αφροδίτη και ο Δίας στον Λέοντα. Σου δίνεται η ευκαιρία να βγεις στον κόσμο και να απαιτήσεις την ικανοποίηση των προσωπικών και επαγγελματικών σου αναγκών ως υπεύθυνος ενήλικας – δύσκολο, αλλά αν το κάνεις θα εισακουστείς. Και να βάλεις και κανένα ευρώ στην τσέπη σου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

1. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου είναι οπωσδήποτε κάτι. Μπορείς να φύγεις διακοπές, ή να απολαύσεις ένα γουίκ εντ κάπου. Να ξοδέψεις ακόμα κι αν δεν έχεις σε κάτι που θα σε ευχαριστήσει. Να έλξεις: έρωτα, χρήμα, συμπάθεια, συνεργασίες. Να αφεθείς σε μια αισθηματική περιπέτεια. Ή να γεμίσεις ελαφρώς την τσέπη σου από μια απροσδόκητη οικονομική βοήθεια. Να γίνεις όμορφος/η αφήνοντας ελεύθερη τη ματαιοδοξία και το ναρκισσισμό σου – εντάξει, όχι εντελώς ελεύθερο. Στιλ, επιθυμία για μια σχέση, αυτοπεποίθηση είναι το τρίπτυχο της Αφροδίτης. 2. Ο Κρόνος που γυρίζει ανάδρομος (15/6) στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού όπου και θα μείνει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου επηρεάζει τους γεννημένους τις δύο τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου ολοκληρώνοντας γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 3. Ναι, ο Δίας στο ζώδιό σου είναι ευκαιρίες. Περιμένοντας όμως τον Δία να ανοίξει γενικώς και αορίστως μια πόρτα είναι λάθος αντιμετώπισή του. Αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και ο Δίας βοηθάει – δεν λειτουργεί ανάποδα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

1. Το επαγγελματικό μέτωπο είναι ανοιχτό. Συζητήσεις, επαφές, συνεντεύξεις, ραντεβού. Προχωράς με εμπόδια αλλά προχωράς, και καλά κάνεις γιατί αυτή η περίοδος είναι σημαντική για την επαγγελματική σου πορεία. Ανοίγεις δρόμους, ρίχνεις σπόρο για το μέλλον, εξελίσσεσαι και πιθανόν αναγνωρίζεσαι ή η αναγνώριση, ότι πιάνουν τόπο δηλαδή οι προσπάθειές σου, έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες. 2. Μερικές μέρες υπάρχει έντονη κοινωνικότητα – πιθανόν και αναγκαστική εξαιτίας προσκλήσεων που δεν μπορείς να πεις όχι, μερικές φορές ευχαριστιέσαι τη συναναστροφή σου με τους άλλους και μερικές μέρες δεν θέλεις να δεις κανένα. 3. Η Αφροδίτη πάνω από το κεφάλι σου στον Λέοντα σε μαλακώνει. Οπότε μπορείς να είσαι ένας γενναιόδωρος ή μια γενναιόδωρη Παρθένος που ενθαρρύνει όσους βρίσκονται δίπλα της, που ανοίγεται σε ανθρώπους που βλέπει για πρώτη φορά, που την πλησιάζουν για να μοιραστούν μαζί της αισθήματα. 4. Έχεις τέτοια ανάγκη για αγάπη που είσαι έτοιμος/η να παραμυθιαστείς με οποιοδήποτε άντρα ή γυναίκα σού κουνήσουν την ουρά τους. Μη βιάζεσαι.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

1. Μην επικεντρώνεσαι σε ό,τι μπορεί να στη σπάει στους ανθρώπους και κυρίως στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν ή στον Ένα ή τη Μία που έχεις στραμμένη την προσοχή και την καρδιά σου. Μην εστιάζεις στα αρνητικά των άλλων αλλά σε ό,τι καλό διαθέτουν. Ανέβασε τα αισθήματά σου μια σκάλα και πρώτος/η εσύ θα αισθανθείς καλά. 2. Μη σπαταλάς ενέργεια με ανόητες σκέψεις για την επαγγελματική ασφάλεια που ποτέ δεν είναι σίγουρη, σταθερή ή μόνιμη. Χρησιμοποίησε το μυαλό σου, που είναι ξυράφι αυτή την περίοδο, για να ελιχθείς επαγγελματικά, να δεις τις δυνατότητες και να κερδίσεις. 3. Βγες έξω και κατάπληξε τα πλήθη – σε θέλουν, σε εμπιστεύονται, σε θαυμάζουν κι όσο κι αν βαριέσαι, να θυμάσαι ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

1. Είτε ανεβαίνεις τα σκαλιά της εκκλησίας είτε υπάρχουν θετικές εξελίξεις στη δουλειά είτε σε καλούν συχνά σε κοινωνικές εκδηλώσεις είτε βγαίνεις έξω περισσότερο είτε σχεδιάζεις τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα είτε αναλαμβάνεις εσύ να ξεκινήσεις μια δουλειά, η δημόσια παρουσία σου, η κοινωνική σου πλευρά, η επαγγελματική σου αναγνώριση, τα επόμενα βήματά σου, ναι, ευνοούνται. 2. Τα κοινά οικονομικά που πιθανόν έχεις με το/τη σύντροφό σου, συνεταίρους, συνεργάτες, ή ακόμα οικονομικά που σχετίζονται με τράπεζες, λογαριασμούς, δάνεια, κάρτες, διατροφές κ.λπ. χρειάζεται να επανεξεταστούν. Μπορείς να βρεις τρόπους να αυξήσεις το εισόδημά σου ή να διευθετήσεις με καλύτερους όρους όσα χρωστάς; ΤΩΡΑ. 3. Ο Κρόνος, που γυρίζει ανάδρομος (15/6) στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού όπου και θα μείνει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, επηρεάζει τους γεννημένους τις δύο τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου ολοκληρώνοντας γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 4. Έχεις ασπίδα προστασίας οπότε προχώρα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

1. Όπου υπάρχουν προβλήματα, ασυμφωνίες, τριβές και θέματα που δηλητηριάζουν μια σημαντική σχέση σου να συζητηθούν ανοιχτά με διαλλακτικότητα και κατανόηση. Πηγαίνοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διάθεση να κερδίσεις μόνο εσύ, χάνετε και οι δύο. 2. Η ατμόσφαιρα μπορεί να ηλεκτριστεί από (επαγγελματικές) ευκαιρίες που μπορεί να είναι κατευθείαν εντυπωσιακές, ή που μπορείς άμεσα να αντιληφθείς τη σημασία τους, ή που μπορεί όμως να είναι και μεταμφιεσμένες χωρίς ωστόσο να είναι λιγότερο σημαντικές. Σε κάθε περίπτωση έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά. 3. Ερωτικά είναι ανοιχτός ο δρόμος; ΝΑΙ. Αν είσαι ωστόσο σε σχέση πρόσεξε τις λακκούβες που μπορούν να γίνουν ρήγματα. 4. Η φράση της περιόδου μπορεί να είναι «Πιστεύω άρα μπορεί να συμβεί», που γίνεται πιο απτή όταν βάζεις δίπλα της το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «αν δεν βρέξεις κώλο ψάρια δεν πιάνεις».


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

1. Ναι, μπορείς να είσαι σκυλί του πολέμου, να αντέχεις, να τα δίνεις όλα στην εσωτερική παρόρμηση να τα καταφέρεις στη ζωή σου, μπορείς να περάσεις από σαράντα κύματα για να φτάσεις στο στόχο σου, μπορείς να κάνεις θυσίες για την επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση. Μπορείς να χάσεις πολλά για να γίνεις κάποιος/α. 2. Κι όμως είναι κάποιες εποχές, όπως τώρα, που η καρδιά λαχταράει απεγνωσμένα αγάπη, την τρυφερότητα, τη βαθιά πλευρά της συντροφικότητας. Αυτή τη στιγμή δεν σε ενδιαφέρει ο έπαινος αυτών που εκτιμάς αλλά τα μάτια που σε κοιτάνε με πόθο και με πάθος και σε κάνουν να αισθάνεσαι ξεχωριστός/ή. 3. Αν δεν αισθάνεσαι αγάπη θα αισθάνεσαι θυμωμένος/η και επιθετικός/ή. Αν σε αγαπάνε θα ανθίσεις. 4. Ναι, τα χρήματα είναι σημαντικά και φαίνεται ότι διαφαίνεται ανάκαμψη ή δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για βελτίωση. 5. Ναι, ταυτόχρονα νιώθεις μια πυρακτωμένη επιθυμία να εγκαταλείψεις οτιδήποτε γνώριμο για να ανακαλύψεις τι υπάρχει πιο πέρα. 5. Αναγνωρίζεσαι επαγγελματικά πάντως – για να μην ξεχνιόμαστε.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

1. Είσαι αντισυμβατικός/ή, ή θα ’πρεπε να είσαι αφού είναι στο dna σου να αμφισβητείς τους θεσμούς, τα ήθη και τις κρατούσες συμπεριφορές. Ακόμα όμως κι αν είσαι συντηρητικός/ή, είσαι διαφορετικός/ή από τους άλλους. Πάντα υπάρχει κάτι στη ζωή σου που δεν κολλάει στους άλλους κι αυτό είναι που σε κάνει μοναδικό/ή. Οι πλανήτες στους Διδύμους τονίζουν αυτή σου την αυθεντικότητά, τη διαφορετικότητά σου, τη λοξή ματιά σου. Σε έναν τομέα που περιέχει την αυτοέκφραση, την επιθυμία να δημιουργήσεις, να κάνεις όνειρα και να ερωτευθείς ή να στραγγίξεις ό,τι καλό έχει ο κόσμος, βρίσκεσαι στα νερά σου. 2. Ναι, λαχταράς να ενθουσιαστείς από έναν έρωτα, από κάτι που θα βάλεις την ψυχή σου μέσα, να παθιαστείς με τη ζωή. 3. Να πέσεις ερωτευμένος/η σε ένα κρεβάτι με αυτόν/ή που ποθείς. 4. Μερικές φορές είναι υπέροχο να αφήνεσαι στο κύμα κι όπου σε πάει. 5. Έχεις τύχη. Κάνε την κάτι. Όπου θέλεις. Διάλεξε τερέν. (Υ.Γ. Α ναι... Ο Κρόνος που γυρίζει ανάδρομος (15/6) στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού όπου και θα μείνει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου επηρεάζει τους γεννημένους τις δύο τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου: το έργο το έχεις ξαναδεί τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο – ο κύκλος κλείνει.)


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

1. Μπορεί πιθανόν κοινωνικά ή εργασιακά να είσαι η καλύτερη παρέα, μπορεί οι άλλοι να βλέπουν σε σένα έναν ευγενικό, επικοινωνιακό, ευχάριστο άνθρωπο, αλλά τι γίνεται μόλις φτάσεις στο σπίτι σου, κλείσεις την πόρτα στον κόσμο και βάλεις τις παντόφλες σου; Μπορεί μια βρύση που χάλασε, η διαμάχη για το κανάλι που θα μείνει η τηλεόραση ή μια αθώα φαινομενικά ερώτηση να πυροδοτήσουν έναν καβγά ή νεύρα; Ναι, μπορούν. 2. Είτε θέματα που δεν συζητιούνται μέσα στην οικογένεια ή προβλήματα στη δουλειά ή απλώς η αίσθηση ότι είσαι μόνος/η ακόμα κι αν είσαι παντρεμένος/η, ή σε σταθερή σχέση, μπορούν να δημιουργήσουν εκρήξεις ή ψυχρότητα. Τι σημαίνει ζούμε μαζί; Ή τι σημαίνει ζω μόνος/η ενώ δεν το θέλω; Ό,τι κι αν συμβαίνει μέσα σου (απογοήτευση, αποξένωση, έλλειψη αγάπης) ή απέξω (εργασιακά θέματα, τριβές σε μια σχέση που σε ενδιαφέρει), μάλλον είναι μια εποχή που ακόμα κι όταν ξεχνιέσαι είναι πιθανόν να υπάρχει ένα αόρατο σύννεφο που δεν σε αφήνει να απολαύσεις τον ήλιο. 3. Κι όπως συμβαίνει πάντα, η χαρά έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ