Cosmic Telegram

Προς Λέοντες...268

...Αν έχεις περισσότερο υαλουρονικό οξύ και χρωμαβαφή στο αίμα σου από ό,τι ερυθρά αιμοσφαίρια, μάλλον δεν ακολουθείς την υψηλή σου αποστολή. Η εικόνα είναι σημαντική, Βασιλιά Ήλιε, αλλά όταν χτυπάς την πόρτα πρέπει να βρίσκεται κάποιος μέσα…

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 268
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8479-19463.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)   

Αν διακόπτεις το συνομιλητή σου, αν την πέφτεις χωρίς να υπολογίζεις ότι το αντικείμενο του πόθου συνοδεύεται, αν ήρθες τετ α τετ με τον Φρέντι Κρούγκερ χωρίς να συσπαστεί ούτε ένας μυς του προσώπου σου, τότε ο Άρης στον 3ο οίκο σου λειτουργεί καλά. Όσο για την ξώφαλτση για σένα επερχόμενη έκλειψη Σελήνης –στις 6/8– στον Υδροχόο, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να προσπαθείς να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις των φίλων σου ή να είσαι υποχρεωμένος να υπακούς σε κανόνες που δεν σε αφορούν ακολουθώντας το κοπάδι. Αν φαντασίωνες ότι φίλοι και σ+υνεργάτες μπορούν να σε σώσουν ή να τους σώσεις, τώρα πρέπει να περιορίσεις το χρόνο που αφιέρωνες σε τέτοιες σκέψεις. Είναι προτιμότερο από τη χαυνωτική ψευδαίσθηση του «όλοι μαζί» όταν σε οδηγεί σε τοίχο. Εκτός αν το «όλοι μαζί» σημαίνει Δύο.

Ταύρος(20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η έκλειψη Σελήνης στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου δείχνει ότι οι εξουσίες αλλάζουν κατά πώς φυσάει ο άνεμος – προσαρμόζονται, αλλάζουν, υποχωρούν, συμβιβάζονται ή επιτίθενται ανάλογα. Αυτή η διαπίστωση σε αφορά, αφού εξουσία είναι και ο διευθυντής και ο πάνω από σένα και η μαμά σου ή ο μπαμπάς σου. Η μεγάλη ερώτηση της περιόδου –κι όχι μόνο αυτής– είναι: ποιος είναι το αφεντικό στη ζωή σου; Επαγγελματικά μιλώντας, εάν φέρεις εις πέρας κάθε καθήκον που έχεις αναλάβει με σεμνότητα και επαγγελματισμό, τότε το όνειρο θα πραγματοποιηθεί. Το μόνο που πρόβλημα είναι: μπορείς να αντέξεις την πίεση αυτών που σου κάθονται στο σβέρκο; (Υ.Γ. Όσο για τον Άρη στους Διδύμους: Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι… Δηλαδή; Show me the money… Show me the money…)

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Δεν έχει σημασία πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή, αλλά το να κάθεσαι σε μια γωνιά παθητικά χωρίς να αναλαμβάνεις δράση σε σκοτώνει. Όταν η ζωή σού δίνει ένα χαστούκι είναι φυσικό να θέλεις να το επιστρέψεις. Ας ονομάσουν αυτή σου την αντίδραση όπως θέλουν, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να περιμένεις ούτε λεπτό περισσότερο να σου συμβούν πράγματα. Ακόμα κι αν ένας αστεροειδής επρόκειτο να συγκρουστεί με το σπίτι σου, αυτή η ζοφερή πιθανότητα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από την επιθετικότητα που αισθάνεσαι αυτό το καλοκαίρι και σε αναγκάζει να ουρλιάξεις «εδώ είμαι» και να πάρεις τους δρόμους για να δεις πού μπορούν να σε στέψουν βασιλιά...

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ακόμα κι αν κανείς δεν υποψιάζεται τις εσωτερικές αγωνίες με τις οποίες παλεύεις, ένας αστρολόγος μπορεί να διαπιστώσει πόσο πολύ αγωνίζεσαι να μείνεις διαυγής, νηφάλιος, συγκεντρωμένος και αισιόδοξος ενώ προσπαθείς να ξεσφίξεις τη θηλιά στο λαιμό σου και να δαμάσεις την κυκλοθυμία σου που σε αναγκάζει να κατεβάζεις το τηλέφωνο και να μην είσαι εδώ για κανέναν. Η θηλιά μπορεί να είναι αόρατη, αλλά ξέρεις ότι υπάρχει. Απ’ ό,τι κατάλαβες βρίσκεσαι στα πρόθυρα μιας ακόμα έκλειψης (6/8) και πάνω από το κεφάλι σου συνεχίζει να υπάρχει ο Άρης στους Διδύμους, γεγονός που σημαίνει πως έρχονται στην επιφάνεια φόβοι, άγχη, ανησυχίες. Πώς μπορεί κάποιος να σε εγκαταλείψει χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες που θα έχει πάνω σου η απόφασή του; Όμως ας μιλήσουμε για την Αφροδίτη στο ζώδιό σου. Έχεις ακόμα συναισθηματική δύναμη, ένα μέρος να ζήσεις, μια δουλειά που σε απορροφάει, ανθρώπους που σε αγαπάνε και λίγη καλή τύχη. Χρειάζεσαι και ευτυχία;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τελευταία έκλειψη στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα κι αυτό σημαίνει ότι έχεις βιώσει ήδη πόνο που έμοιαζε να διαρκεί αιώνες, απογοήτευση και μοναξιά και απελπισία και εκλάμψεις ενθουσιασμού και αισιοδοξίας. Και μέσα σε όλα αυτά και κάτι τρομακτικό που λέγεται Απόρριψη. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να βρεις προφανή λόγο για πολλές από τις ταπεινώσεις που έχεις υποστεί, θα πρέπει να τον εφεύρεις, όπως εφευρίσκεις τον εαυτό σου κάθε φορά που η ζωή σε στριμώχνει στη γωνία. Κλείσε για λίγο απ’ έξω όλο τον κόσμο εκτός από μερικούς φίλους  που έχουν αποδείξει ότι ήταν πλάι σου, χωρίς να τους το ζητήσεις, τις στιγμές που παραπατούσες. Μόνο εσύ μπορείς να ξαναχτίσεις τη ζωή και τις σχέσεις σου. Μόνο εσύ… Και μην ξεχνάς: το δικαίωμα για «φτου ξελευτερία» το έχει ο χαμένος. Δηλαδή αυτός που άφησε τον Άλλο να πιστεύει ότι νίκησε. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σου που όποτε παραδίνεσαι σε αυτό –όπως κατά τη διάρκεια της έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο, στις 6/8– αρχίζεις να κοιτάς προς τον ουρανό και να ουρλιάζεις ότι βαρέθηκες να υποφέρεις από το «σύνδρομο του Άτλαντα», ότι η ζωή είναι πολύ βαριά για τις πλάτες σου και ότι επιπλέον απέτυχε να σου δώσει τα καλά που έχεις ανάγκη. Σε κάποιους Παρθένους αυτή η αντίδραση μπορεί να οφείλεται στις συνέπειες της υπερκόπωσης, σε άλλους στη χρόνια κατάθλιψη από την οποία υποφέρουν. Τα άλλα νέα πάντως είναι ότι η Αφροδίτη περνώντας στον Καρκίνο σού προσφέρει το υπέροχο δώρο της διαύγειας και της ηρεμίας ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς, ενώ με τον Άρη στους Διδύμους πρέπει να καταλάβεις ότι οι σκληροπυρηνικές απόψεις σου για τη ζωή και τις σχέσεις έχουν εσένα ως πρώτο τους θύμα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Από τη μια οι πλανήτες στον 9ο οίκο σού λένε «τρέξε, μάθε, ρώτα, φιλοσόφησε, ταξίδεψε, αποστασιοποιήσου». Η Αφροδίτη στον Καρκίνο σού λέει «εμφανίσου, ξεχώρισε, γοήτευσε». Και μετά η έκλειψη στις 6/8 στον Υδροχόο επαναφέρει τον έρωτα και τη δημιουργικότητα στο προσκήνιο για άλλη μια φορά, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη με τη σκέψη να ρισκάρεις το σβέρκο σου συμμετέχοντας σε μια επιχείρηση με γρήγορα κέρδη και αδιευκρίνιστους ίσως διακανονισμούς ή μπαίνοντας σε μια σχέση που προαισθάνεσαι ότι θα σε κάνει ολοκαύτωμα. Ίσως είναι καλύτερα να διοχετεύσεις δημιουργικά τον πυρετό σου σε ένα σχέδιο που ανέκαθεν ήθελες να πραγματοποιήσεις. Αν, πάλι, δεν μπορείς να αποφύγεις τους πειρασμούς, ας ελπίσουμε ότι το σύμπαν θα φανεί ευγενικό μαζί σου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου -21 Νοεμβρίου)

Υιοθέτησε μια ανάλαφρη άρνηση της πραγματικότητας τώρα που η επερχόμενη έκλειψη Σελήνης (6/8) μιλάει για δύσκολες σχέσεις ή για αντιπαραθέσεις με πρόσωπα που αγαπάς. Αν είσαι έξυπνος σκέψου δύο φορές πριν δημιουργήσεις ένταση ή πριν πέσεις στην παγίδα να συμμετέχεις σε μια σύγκρουση που σου ετοιμάζει άλλος. Μήπως αντί ενός συναισθηματικού αντάρτικου να απολαύσεις τις στιγμές άνεσης και ασφάλειας που σου δίνει το «Σπίτι» ή αυτοί που θεωρείς σπίτι σου; Αυτό που χρειάζεσαι ίσως κανείς δεν μπορεί να σου το δώσει, γιατί πρώτα πρέπει να λήξεις τον προσωπικό πόλεμο που δίνεις με τις ενοχές. Υ.Γ. Η Αφροδίτη όλο σχεδόν τον Αύγουστο στον Καρκίνο και ο Άρης στους Διδύμους δίνει σε αυτό το καλοκαίρι μια αύρα ερωτικού κοσμοπολιτισμού – σαν ταινία Τζέιμς Μποντ (Σκορπιός) με σεξ, ατάκες με διπλή σημασία και ει δυνατόν χωρίς συναισθηματικές επιπλοκές.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η ελευθερία είναι ένα ανθρώπινο προνόμιο. Σύμφωνοι. Αλλά δεν είναι περίεργο ότι είμαστε ελεύθεροι σε σχέση με κάποιον και κάτι, που σημαίνει ότι χωρίς αυτόν τον κάποιο ή το κάτι η ελευθερία είναι άχρηστη; Και τι να την κάνεις την ελευθερία όταν δεν ξέρεις πού πας ή τι στο διάολο να κάνεις με τη ζωή σου; Με τον Άρη στον 7ο οίκο σου, την Αφροδίτη στον 8ο και την έκλειψη Σελήνης σού ανοίγονται δυνατότητες –από τους άλλους– και σου δίνονται ευκαιρίες που ποτέ δεν θα σκεφτόσουν μόνος σου. Ωστόσο επειδή το πεπρωμένο έχει σατανικό χιούμορ, πώς είσαι σίγουρος ότι το “real thing” είναι αυτό που έριξε ο ουρανός μπροστά στα πόδια σου ή πώς ξέρεις ότι δεν κάνεις ένα τεράστιο λάθος; Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ξέρεις.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Υπάρχουν δυναμικές γυναίκες με χρήμα και εισοδήματα στη διάθεσή τους που βρίσκονται εκεί για να σου προσφέρουν ευκαιρίες και θέσεις που δεν είχες μέχρι τώρα. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Όπως θα διαπιστώσεις, με την τελευταία ευτυχώς έκλειψη Σελήνης (6/8) στον τομέα της οικονομικής σου ασφάλειας, τα χρήματα είναι ξανά το καυτό θέμα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να εμπιστευθείς δύο τρεις ανθρώπους που είναι ευθείς μαζί σου για να σου πουν ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας και πού στέκεσαι. Λαμβάνοντας όμως υπόψη την αδύναμη οικονομική κατάσταση που βιώνεις τον τελευταίο καιρό, μην απορροφηθείς μετρώντας τις λίρες που έχεις κάτω από το στρώμα σου. Ούτε να γίνεις συναισθηματικά τσιγκούνης αποκλείοντας το αίσθημα. Βγες στον κόσμο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Παρότι θα ήταν υπέροχο να έβγαινες από μία λιμουζίνα και να σε τύφλωναν τα φλας των παπαράτσι, με την έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η επιτυχία εξαρτάται από την αντοχή που δείχνει κάποιος στην πίεση και στο πόσο επικεντρωμένος και παθιασμένος είναι κυνηγώντας το όνειρό του. Όπως ξέρεις, οι σχέσεις –ερωτικές και επαγγελματικές– χρειάζονται υπευθυνότητα. Αυτή τη στιγμή καλείσαι να επιστρατεύσεις όλη τη δύναμή σου για να προχωρήσεις – να θυμάσαι ότι η χαρά της ζωής σε αυτή τη φάση ΠΡΕΠΕΙ να έχει τεράστια σημασία. (Υ.Γ. Η έκλειψη Σελήνης στις 6/8 είναι η τελευταία που γίνεται στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα. Αυτό είναι ένα νέο που μπορεί να κάνει τη σαμπάνια να αφρίσει ακόμα περισσότερο)

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Παρόλο που είναι πιθανόν με την έκλειψη Σελήνης (6/8) να αισθανθείς ένα σφιχταγκάλιασμα, θα καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για μια αισθησιακή αγκαλιά, αλλά για πίεση, άγχος, ανησυχία. Τι θέλουν οι άνθρωποι επιτέλους από σένα; Για να γίνουν πιο περίπλοκα τα πράγματα, ο Άρης στον 4ο δείχνει ότι κάποιος –ή εσύ– ξύνει τα νύχια του για καβγά. Παρ’ όλα αυτά, οι επιρροές αυτές μπορεί να σε κινητοποιήσουν δημιουργικά. Πρόσεξε μόνο μην πέσεις στη γνωστή παγίδα των Ιχθύων, καταλήγοντας σα λαγός που σαστισμένος βλέπει στη μέση μιας λεωφόρου τα φώτα των αυτοκινήτων να έρχονται κατά πάνω του. Υ.Γ. Η είσοδος της Αφροδίτης στον Καρκίνο (1/8) δημιουργεί την ευλογημένη ελαφρότητα του είναι, όπου η ζωή είναι διασκεδαστική, ερωτική, παιχνιδιάρικη, ιλουστρασιόν.

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ