Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της εβδομάδας | 22-28 Νοεμβρίου 2021

Τοξότη, αφήνεις πίσω σου την εσωστρέφεια και την αβεβαιότητα και προχωράς με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στην επίτευξη των προσωπικών σου στόχων και επιθυμιών.

zarastro.jpg
Zarastro
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toksotis.jpg

Cosmic Telegram: Ο Zarastro κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 22-28 Νοεμβρίου 2021

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Ευνοϊκά λειτουργεί για την ψυχολογία και τη γενικότερη τοποθέτησή σου στα πράγματα η είσοδος του Ήλιου (22/11) και του Ερμή (24/11) στον φιλικό Τοξότη, ύστερα από ένα πιο «κλειστό» διάστημα, που η σκορπίσια ενέργεια βάρυνε τόσο τις σκέψεις, όσο και τα συναισθήματά σου, κάνοντάς σε πιο καχύποπτο στις προσεγγίσεις σου, ανακόπτοντας την γνωστή σου «φόρα». Από Δευτέρα λοιπόν παίρνεις σιγά-σιγά τα πάνω σου, μένει βέβαια ο κυβερνήτης σου Άρης στον Σκορπιό μέχρι 13/12, αλλά οκ τι να κάνουμε, ανεβάζοντας διάθεση, έχοντας ανάγκη για μια αλλαγή ρουτίνας και παραστάσεων στην καθημερινότητα, περιμένοντας τις γιορτές, κανονίζοντας περισσότερες εξόδους με φίλους, φλερτάροντας just for fun, κάνοντας ίσως σχέδια και για κάποιο ταξίδι που θα ανανεώσει τη σχέση σου, με το βλέμμα στραμμένο και στο μέλλον των σπουδών και των επαγγελματικών σου, που φαίνεται πως θα τρέξουν καλύτερα από δω και κάτω. Δεν θα σου είναι βέβαια εύκολο να συγκεντρωθείς στα αναγκαία και πρακτικά της ζωής, αφού η όρεξή σου σηκώνει αραλίκι και συζητήσεις για τα πάντα χωρίς στόχευση, αν και το επικοινωνιακό σου στυλ μπορεί να κλείνει λίγο προς το πιο χοντροκομμένο ή αγενές, με το χιούμορ σου όμως να σώζει τα πράγματα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)
Ύστερα από μια εβδομάδα έντασης, με «κερασάκι» την πρώτη (από μια σειρά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια) έκλειψη στο ζώδιό σου, κάνεις μια «βουτιά» προς τα μέσα, θέλοντας να αποφορτιστείς από τη «βαβούρα» και το έντονο κοινωνικό πάρε-δώσε. Η μετακίνηση του Ήλιου (22/11/) και του Ερμή (24/11) στον Τοξότη σημαίνει καταρχάς πως έχεις ανάγκη να έρθεις πιο κοντά με τα βαθύτερα συναισθήματά σου, να νιώσεις παρά να κατανοήσεις «εγκεφαλικά», εστιάζοντας και στο ερωτικοσεξουαλικό κομμάτι, αντιμετωπίζοντας τυχόν ανασφάλειες και «εμπλοκές». Αν μάλιστα με την έκλειψη δημιουργήθηκαν ρήξεις ή επήλθε μια απομάκρυνση στην σχέση σου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσεις να βάλεις τα πράγματα κάτω και να επαναξιολογήσεις την όλη κατάσταση, αφού και λάθη επιτρέπονται και δεύτερες ευκαιρίες, αν υπάρχει διάθεση συνεννόησης. Αν είσαι single θα έχεις μεγαλύτερη ανάγκη από μια ουσιαστική σύνδεση, μέσα από την οποία μπορείς να μοιράζεσαι και να ανοίγεσαι συναισθηματικά, έχοντας ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, αν και πρέπει να ρυθμίσεις λίγο το θέμα της κτητικότητας με το «καλημέρα». Τα οικονομικά θα σε απασχολήσουν επίσης περισσότερο, κυρίως όσα αφορούν και τρίτους, όπως φορολογικά, κληρονομικά, περιουσιακά, π.χ. γονικές παροχές, μεταβιβάσεις, διατροφές, επενδύσεις κ.λπ.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 19 Ιουνίου)
Βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα δύο εκλείψεων, με την επόμενη της 4ης Δεκεμβρίου να σε αφορά άμεσα, αφού πραγματοποιείται στον άξονά σου. Ήδη όμως από αυτή την εβδομάδα, με τη μετακίνηση του Ήλιου (22/11) αλλά και του Ερμή (24/11) απέναντί σου στον Τοξότη, διαμορφώνεται ένα κλίμα μεγαλύτερης εστίασης σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών μέχρι τα μέσα (και βάλε) Δεκεμβρίου. Το «εγώ» πάει λίγο στην άκρη και οι «άλλοι» παίρνουν την «πρωτοκαθεδρία» στην καθημερινότητα, αφού η συσχέτιση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο σε ενδιαφέρει τώρα περισσότερο. Το επόμενο διάστημα έχει αυξημένους ρυθμούς, μπόλικες επαφές, ενδεχομένως και νέες προτάσεις στη δουλειά, έντονη κοινωνικότητα και αν είσαι αδέσμευτος δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, με στόχο μάλιστα τα Χριστούγεννα να σε βρουν με ταίρι, με έναν άνθρωπο που σε καταλάβει και σε νοιάζεται ουσιαστικά. Το ίδιο ζητούμενο υπάρχει και στους «ζευγαρομένους», με διάθεση για συμβιβασμό και αρμονία μέσα στην σχέση που θα βοηθά και στη διατήρηση μιας εσωτερικής ισορροπίας στην καθημερινότητα, πράγμα όχι πολύ εύκολο, αφού υπάρχουν ζητήματα εγωισμού και από τις δύο πλευρές, που πρέπει να ξεπεραστούν.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)
Μετά από μια εβδομάδα με έκλειψη που όσο να ’ναι σε επηρέασε, αφού ως παιδί της Σελήνης είσαι πάντα πιο «ευαίσθητος» στις διάφορες φάσεις του φεγγαριού και εν αναμονή της επόμενης (4/12), έχουμε δύο σημαντικές πλανητικές μετακινήσεις, καθώς ο Ήλιος (22/11) και ο Ερμής (24/11) εισέρχονται στον Τοξότη, αλλάζοντας την ενέργεια μέχρι 21/12. Η δουλειά και οι πρακτικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας «παίρνουν τα πάνω τους», οι ευθύνες αυξάνονται και εσύ καλείσαι να διαχειριστείς την όλη φάση χωρίς να χάσεις τον έλεγχο, κάνοντας τον χρόνο φίλο, αν και θα σε βόλευε καλύτερα η μέρα να έχει περισσότερες ώρες. Παραπάνω πίεση λοιπόν και από συνεργάτες, συναδέλφους, πελάτες, προϊσταμένους, γεγονός που φέρνει φυσικά άγχος και κούραση, επομένως είναι σημαντικό να φροντίσεις ουσιαστικά και την υγεία σου αυτό το διάστημα. Δες το σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις κακές συνήθειες στη διατροφή, στον ύπνο ή όπου αλλού, γεγονός που θα σε βοηθήσει να έχεις δύναμη και ευεξία, αλλά και να θυμηθείς ότι ο διάδρομος στο σαλόνι δεν λειτουργεί αναγκαστικά μόνο ως κρεμάστρα για ρούχα, κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια στον τομέα της φυσικής κατάστασης πριν τα Χριστούγεννα, που θα υπάρξει μεγαλύτερη δυσκολία πειθαρχίας εκ των πραγμάτων.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Λέγοντας goodbye (ή κάτι λιγότερο ευγενικό) σε μια εβδομάδα που σε ζόρισε πολύ συναισθηματικά και πρακτικά, καλωσορίζεις με ανακούφιση την είσοδο του Ήλιου (22/11) και του Ερμή (24/11) στον φιλικό Τοξότη, παίρνοντας απαραίτητες ανάσες μέσα στην καθημερινότητα. Το σκορπίσιο κλίμα του προηγούμενου διαστήματος σου έπεσε κάπως βαρύ, «εγκλωβίζοντάς» σε σε μια εσωστρέφεια που δεν ταιριάζει στη φύση σου, φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με αρκετές δυσκολίες στο σπίτι και στα επαγγελματικά και μολονότι αυτή η επιρροή δεν έχει αρθεί εντελώς, καθότι ο Άρης παραμένει στον Σκορπιό έως 13/12, «βγαίνεις μπροστά» με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Καταρχάς, έχεις σιγά σιγά περισσότερη όρεξη να μπεις στο Christmas mood, να σκεφτείς τι θα κάνεις στις γιορτές, να βγεις έξω για να διασκεδάσεις με τους φίλους, τα παιδιά, τον σύντροφο, να αρχοληθείς με τα χόμπι σου, να κάνεις τα σπορ που σου αρέσουν, νιώθοντας και πάλι καλά μέσα σου. Αυτό θα λειτουργήσει ανανεωτικά και για τα ερωτικά, βγάζοντας αυθορμητισμό στη σχέση σου, δίνοντάς σου το drive να πάρεις πρωτοβουλίες αν είσαι αδέσμευτος, με καλές πιθανότητες επιτυχίας, αφού αισθάνεσαι πιο ποθητός, στέλνοντας και το ανάλογο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)
Η είσοδος του Ήλιου (22/11) και του κυβερνήτη σου Ερμή (24/11) στο ζώδιο του Τοξότη ρίχνει τους ρυθμούς στην καθημερινότητα από αυτή την εβδομάδα, βάζοντας ένα στοπ στην «τρέλα» του προηγούμενου διαστήματος. Εν όψει και της έκλειψης στο ίδιο ζώδιο στις 4/12 που φέρνει αλλαγές στον άξονα καριέρας-οικογένειας, εστιάζεις τώρα περισσότερο στα του οίκου σου, αναζητώντας την ηρεμία και τη θαλπωρή που αυτός μπορεί να σου προσφέρει, μολονότι ο Άρης στον Σκορπιό έως 13/12 σε κρατά ακόμα «ενεργό» κοινωνικά. Γεγονός πάντως είναι πως έχεις ανάγκη από ένα διάλειμμα, επιλέγοντας πιο cozy καταστάσεις, βγάζοντας ίσως και μια τάση προς συναισθηματική εσωστρέφεια, με το κλίμα να σε ωθεί να επιδοθείς σε λίγο cocooning, στολίζοντας το σπίτι σου για τις γιορτές, μαγειρεύοντας το αγαπημένο σου comfort food συνοδεία του αγαπημένου σου κομματιού. Καιρός λοιπόν να κοιμηθείς περισσότερο, να χαλαρώσεις, να δεις τη σχέση σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή με τους ανθρώπους που συγκατοικείς, να μοιραστείς άγχη και ανασφάλειες, ξεκαθαρίζοντας και τυχόν παρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί, κάνοντας παράλληλα σχέδια που αφορούν σε μια μετακόμιση ή μια αγοραπωλησία ακινήτου.


Ζυγός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Αλλαγή (πλανητικού) σκηνικού από αυτή την εβδομάδα, που απαλύνει τα συναισθηματικά και οικονομικά βάρη, almost δηλαδή γιατί υπάρχει κι ένας Άρης στον Σκορπιό ως 13/12, εγκαινιάζοντας μια περίοδο με αυξημένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, καθώς τόσο ο Ήλιος (22/11) όσο και ο Ερμής (24/11) εισέρχονται στο ζώδιο του Τοξότη. Η αισιοδοξία επιστρέφει σταδιακά, το ίδιο και το ταλέντο στην επικοινωνία, με τη διάθεση να ευνοεί τις εξόδους, τις βόλτες με φίλους, τις μίνι αποδράσεις, τον αυθορμητισμό και την «τσαχπινιά» στο φλερτ, είτε διά ζώσης, είτε και μέσω διαδικτύου, οπότε αν είσαι μόνος, καιρός να ετοιμάσεις ατάκες. Θα είσαι γενικά πολυάσχολος, με διάθεση πειραματισμού απέναντι στα πράγματα και μια ανάγκη να σπάσεις τα δεσμά της ρουτίνας σου, ξεκινώντας ίσως κάποιο νέο χόμπι, την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ή μιας ξένης γλώσσας, κάτι τέλος πάντων που θα σου δώσει ένα καινούργιο πνευματικό ερέθισμα. Καλή περίοδος ως 21/12 και για αγορές τεχνολογικών προϊόντων, ηλεκτρικών ειδών ή μεταφορικού μέσου, επομένως εκμεταλλεύσου την Black Friday που έρχεται. Βέβαια επαγγελματικά θα έχει τρέξιμο, με αλλεπάλληλες συσκέψεις, επαφές, συζητήσεις, με ευκαιρίες όμως να διαφημίσεις την δουλειά σου.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
«Επιτέλους τέλος» στην ασφυκτική πίεση της προηγούμενης «εκλειπτικής» εβδομάδας, καθώς τη Δευτέρα ο Ήλιος εγκαταλείπει το ζώδιό σου, του χρόνου πάλι γενέθλια, και ακολούθως την Τετάρτη ο Ερμής, μετακινούμενοι στον Τοξότη, αν και ο Άρης παραμένει στον Σκορπιό ως 13/12 ζορίζοντας όσο να ’ναι ακόμα σε επίπεδο καθημερινότητας. Αναλογικά πάντως ρίχνεις ρυθμούς, με το focus τώρα να πέφτει στα οικονομικά και τα πρακτικά της δουλειάς, ενώ σε αυτόν τον τομέα θα πραγματοποιηθεί και η έκλειψη στις 4/12. Το μυαλό σου επεξεργάζεται ιδέες για να αυξήσεις το εισόδημά σου, αξιοποιώντας κάποιο ακίνητο μέσω αγοραπωλησίας, προχωρώντας σε κάποια επένδυση ή μια καινούργια επιχειρηματική κίνηση, ακόμα ίσως χρησιμοποιώντας και ένα ταλέντο σου που ως τώρα δεν είχες σκεφτεί ότι μπορεί να σου αποφέρει χρήματα. Στο ίδιο σκεπτικό και κινήσεις για εύρεση χρηματοδότησης, ενώ πιθανόν να σε απασχολήσουν και ζητήματα γονικών παροχών/μεταβιβάσεων. Αν πάλι ψάχνεις για δουλειά, είναι καιρός να αρχίσεις να στέλνεις βιογραφικά. Και φυσικά η Black Friday είναι σούπερ για να κανονίσεις τα δώρα εν όψει Χριστουγέννων, ιδιαίτερα καθώς από 14/12 μπορεί να υπάρξουν αυξημένα έξοδα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)
Χρόνια Πολλά! Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ήλιος περνά στο ζώδιό σου, εγκαινιάζοντας για φέτος την περίοδο των γενεθλίων σου, με τον Ερμή να ακολουθεί την Τετάρτη. Αφήνεις πίσω σου την εσωστρέφεια και την αβεβαιότητα και προχωράς με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στην επίτευξη των προσωπικών σου στόχων και επιθυμιών. Και μολονότι ο Άρης στον Σκορπιό από τον 12ο οίκο σου μέχρι 13/12 μπορεί να προσπαθεί να κάνει λίγο ψυχολογικό «σαμποτάζ», το σίγουρο είναι πως δεν θα το πετύχει, αφού πλέον ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις και τι έχεις ανάγκη προσωπικά και επαγγελματικά. Η επικοινωνία σου γίνεται πιο αυθόρμητη, το μυαλό σου «ξελαμπικάρει» στροφάροντας σε άλλες ταχύτητες, κάνοντάς σε ίσως πιο ισχυρογνώμων και απόλυτο στις θέσεις σου, οραματιζόμενος ωστόσο με αισιοδοξία το μέλλον και τις προοπτικές που μπορεί να φέρει, είτε πρόκειται για μια νέα δουλειά, μια νέα σχέση, την ολοκλήρωση των σπουδών σου, την δημιουργία οικογένειας κ.λπ. Φυσικά βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα δύο εκλείψεων, εν αναμονή της επερχόμενης Ηλιακής στο ζώδιό σου στις 4/12, της τελευταίας από μια σειρά εκλείψεων στον άξονα σου τα προηγούμενα δύο χρόνια, που δίνει όμως με τη σειρά της ώθηση σε νέες αλλαγές.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Με τη μετακίνηση του Ήλιου τη Δευτέρα και εν συνέχεια του Ερμή την Τετάρτη στο ζώδιο του Τοξότη και τον 12 οίκο του ωροσκοπίου σου ξεκινά ένα διάστημα μεγαλύτερης εσωστρέφειας, κατά το οποίο «σβήνεις» λίγο τις μηχανές, προετοιμαζόμενος για τα γενέθλιά σου, διανύοντας τη δική σου περίοδο «αγρανάπαυσης». Είναι η στιγμή του ψυχολογικού «ξεψαχνίσματος», του επαναπροσδιορισμού των προσωπικών και επαγγελματικών σου αναγκών, ώστε να μπορέσουν να μετουσιωθούν σε πραγματικούς στόχους εν όψει της νέας χρονιάς, που έρχεται με καινούργια όνειρα και ελπίδα για μεγαλύτερη πληρότητα στη ζωή σου. Η διάθεση να κλειστείς περισσότερο στο εαυτό σου και να αφουγκραστείς το μέσα σου μπορεί να αποδειχτεί πολύ ωφέλιμη στην πορεία, αν και το μυαλό σου θα φεύγει εύκολα σε ζητήματα του παρελθόντος, δυσκολεύοντας το πρακτικό κομμάτι δουλειάς και καθημερινότητας. Εστίασε με αγάπη στη φροντίδα της υγείας και της φυσικής σου κατάστασης, αλλάζοντας βλαβερές συνήθειες, κάνοντας τα απαραίτητα checkups «αγκαλιάζοντας» ολιστικά τον εαυτό σου και δεν θα χάσεις. Άλλωστε σε αυτόν τον οίκο θα πραγματοποιηθεί και η έκλειψη στις 4/12, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο δύο ετών.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)
Φεύγεις σταδιακά από το βαρύ κλίμα του προηγούμενου διαστήματος, με αποκορύφωμα την τελευταία εβδομάδα που φιλοξένησε και την έκλειψη στον ζωδιακό σου σταυρό (η επόμενη στις 4/12 δεν σε επηρεάζει άμεσα), υποδεχόμενος με χαρά την είσοδο του Ήλιου και του Ερμή στον φιλικό Τοξότη. Βέβαια ακόμα υπάρχει ένα «αγκάθι» που λέγεται Άρης στον Σκορπιό ως 13/12, βγάζοντας πίεση στα επαγγελματικά, αλλά η ατμόσφαιρα ελαφρώνει αισθητά παρά τα όποια προβλήματα. Η νέα αυτή θέση των πλανητών ευνοεί τη συλλογική δουλειά, τις δημόσιες σχέσεις και τη δικτύωση με φρέσκα likeminded άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους και το όραμα που έχεις στα επαγγελματικά, με το μήνυμα να είναι: «η ισχύς εν τη ενώσει». Θα υπάρξουν επίσης δυνατότητες να διαφημίσεις και να προωθήσεις τη δουλειά σου μέσω του της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Και σε προσωπικό επίπεδο όμως θα έχεις πιο allegro mindset, βγάζοντας μια ανάγκη να επικοινωνήσεις τις ιδέες και τις σκέψεις σου με φίλους, να συναναστραφείς τον σύντροφο και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να βγεις, να γελάσεις, να διασκεδάσεις, αλλά και να κάνεις νέες γνωριμίες με πρόσωπα που σου ιντριγκάρουν τον εγκέφαλο.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Από αυτή την εβδομάδα, με το πέρασμα του Ήλιου (22/11) και του Ερμή (24/11) στον Τοξότη, η καριέρα γίνεται απόλυτη προτεραιότητα και εσύ καλείσαι να αποδείξεις τις ικανότητές σου, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται στην καθημερινότητα. Οι ρυθμοί «σφίγγουν», οι απαιτήσεις πελατών, προϊσταμένων, συνεργατών (ή αντίστοιχα καθηγητών/ μαθημάτων αν είσαι φοιτητής) πιέζουν για καλύτερα αποτελέσματα και αύξηση της παραγωγικότητας, με τη διάθεσή σου να είναι περισσότερο φιλόδοξη του «κανονικού» σου, κάνοντάς σε και πιο «ορατό» στον χώρο που δραστηριοποιείσαι. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σου και σε περίπτωση που ψάχνεις για δουλειά, οπότε και πρέπει να εντατικοποιήσεις τις προσπάθειές σου, ξεκινώντας να στέλνεις βιογραφικά, αλλά φυσικά και αν ήδη εργάζεσαι φέρνοντάς σε σε επαφή με άτομα κύρους που μπορούν να σε συμβουλεύσουν, να σε μανατζάρουν ή να σε προωθήσουν περαιτέρω και πρακτικά, με το σενάριο μιας εξέλιξης, όπως π.χ. μέσω μιας προαγωγής να είναι υπαρκτό, καθώς μέσα σε αυτόν τον τομέα θα πραγματοποιηθεί και η Ηλιακή Έκλειψη στις 4/12, με τις αλλαγές στα επαγγελματικά να είναι προ των πυλών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ