Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας

Ιχθύ, κινητοποιείσαι για να ικανοποιήσεις συναισθηματικές και οικονομικές ανάγκες

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 650
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ixthyes.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σπίτι και ερωτικά ανταγωνίζονται τις ανάγκες σου
Ο χρόνος και το χρήμα που επενδύεις στον εαυτό σου και τις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις, εκτός του ότι σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα και βελτιώνουν το επικοινωνιακό κλίμα, δυστυχώς αυξάνουν την πίεση και το άγχος που σχετίζεται με την καριέρα σου, στην αρχή της εβδομάδας. Πρέπει να έχεις για να μπορείς. Η είσοδος του κυβερνήτη σου Άρη στον Αιγόκερο στις 17 εστιάζει τη δράση σου ακριβώς σε θέματα καριέρας και στην κοινωνική σου εικόνα, ωθώντας σε παράλληλα να αντιμετωπίσεις πιο υπεύθυνα και πρακτικά, αν και μάλλον ψυχρά, τα θέματα του γάμου σου. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου σε τραβάει σε δύο κατευθύνσεις. Ενώ είσαι αρκετά ξεκάθαρος στο τι θέλεις σε επίπεδο σχέσης και άνεσης και οι κουβέντες και οι σκέψεις σου περιστρέφονται γύρω από αυτό, οι οικογενειακές σου υποχρεώσεις, τα ερωτικά σου συναισθήματα και ό,τι στραβό υπάρχει σχετικά, σε επιβαρύνουν σωματικά και ψυχολογικά και δεν σε αφήνουν να επικεντρωθείς όπως θα ήθελες στον εαυτό σου και να απολαύσεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Προσπαθείς να δεις τα πράγματα διαφορετικά με τη βοήθεια των φίλων σου
Το να τελειώσει ο συμβολικός «χειμώνας» μέσα σου και οι αιτίες, προσωπικές κι επαγγελματικές, που τον προξενούν, γίνεται επιτακτική ανάγκη και η μόνη σκέψη στο μυαλό σου αυτή την εβδομάδα. Αισθάνεσαι την ανάγκη να αλλάξεις από συνήθειες και διατροφή μέχρι τρόπο σκέψης. Από τις 17, αρωγός στην εκστρατεία σου γίνεται ο Άρης στον Αιγόκερο που, αν μη τι άλλο, σε βοηθάει να δεις τα πράγματα διαφορετικά, πιο συγκεντρωμένα και πρακτικά και σε σπρώχνει να αλλάξεις τον αέρα σου, είτε κλείνοντας ανοιχτές υποθέσεις, είτε δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα, μέρη και παρέες. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου σε βοηθάει να κανονίσεις πράγματα με φίλους, να δώσεις περισσότερο χρόνο στα χόμπι σου και να αφήσεις πίσω σου ό,τι χρειάζεται για να μπορέσεις να προχωρήσεις στην επόμενη φάση της ζωής σου, συγχωρώντας, χωρίς κακίες και κατάλοιπα. Οι διαδικασίες που συμβαίνουν στο σπίτι και μέσα σου και οι σχετικές κουβέντες και συναντήσεις σε βοηθούν να πάρεις τις σχετικές αποφάσεις και να προχωρήσεις, συντόμως, σε πράξεις.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Σχεδιάζεις ωραία και μεγάλα πράγματα και αναζητάς το ανάλογο «καύσιμο»
Κουβεντιάζεις με τους φίλους σου τα σχέδιά σου για τον εαυτό σου, το σπίτι σου και το πώς θα γίνει να αισθανθείς καλυμμένος ερωτικά και δημιουργικά, στην αρχή της εβδομάδας. Κι ενώ είσαι έτοιμος να αναλάβεις πρωτοβουλίες, η ενεργοποίησή σου φέρνει στην επιφάνεια την όποια οικονομική και συναισθηματική στενότητα υπάρχει, ίσως και το ότι ο σύντροφός σου δεν συμμερίζεται τις ανάγκες σου. Ο Άρης στον Αιγόκερο, από τις 17, γίνεται η αιχμή του δόρατος στην προσπάθειά σου να βάλεις ρεαλιστικά μία τάξη στα συναισθήματά σου, καθώς και να τακτοποιήσεις οικονομικές υποχρεώσεις και το κοινό πορτοφόλι. Αν εξαιρέσουμε κάτι εξάρσεις πάθους, η διαδικασία μπορεί αποβεί αποτελεσματική, ιδιαίτερα ευχάριστη δεν είναι πάντως. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου εστιάζεται στην καριέρα σου και συγκεκριμένα στην επένδυση σε χρόνο και χρήμα που κάνεις για να μπορέσεις να προχωρήσεις. Σου δίνει ιδιαίτερη ευελιξία και μεγαλύτερη δημιουργικότητα, τα οποία έχεις τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις εφόσον ορίσεις έναν συγκεκριμένο στόχο και δεν διασπάσαι προς πολλές κατευθύνσεις.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Καλύτερη διάθεση, που σε βοηθάει να τακτοποιήσεις τις σχέσεις σου
Η σκέψη σου, οι κουβέντες και όλες οι επαφές σου, παρασκηνιακές και μη, είναι εστιασμένες στο να φέρεις τα πράγματα εκεί που τα χρειάζεσαι, σε κοινωνικό κι επαγγελματικό επίπεδο στην αρχή της εβδομάδας. Με ό,τι αναγκάζεσαι να κάνεις και να πεις, συνειδητοποιείς ακόμη περισσότερο πόσα έχεις φορτωθεί και πόσο χρειάζεται να περιοριστούν οι ευθύνες σου σε επίπεδο σχέσης και συνεργασιών για να περνάς και λίγο καλά μέσα στη μέρα σου. Ο Άρης στον Αιγόκερο από τις 17 σε ενεργοποιεί σχετικά με αφορμή τους στόχους της καριέρας και του γάμου σου. Κινδυνεύεις ωστόσο να γίνεις επιθετικός, αν δεν θυμάσαι ότι το ζητούμενο είναι να τα βρεις με τον απέναντι, όχι να μαλώσεις. Πάντως η Νέα Σελήνη του Σαββάτου επιδρά ευεργετικά στη διάθεσή σου, προσδίδοντάς σου ευελιξία, ανεκτικότητα και προθυμία να δεις τι είναι καλό για όλους. Αλλάζεις τον αέρα σου, με ουσιαστικές κουβέντες, εκδρομές, επιμορφωτικές δραστηριότητες, ποιοτικότερο χρόνο με τους συγγενείς σου και αρκετές υπερβολές στην διασκέδαση.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η πραγματικότητα αρνείται να εξυπηρετήσει επακριβώς το σχέδιό σου
Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο μυαλό σου βρίσκεσαι τρία κεφάλαια παρακάτω, είναι ήδη καλοκαίρι, είσαι διακοπές, έχεις κλείσει τη συμφωνία της ζωής σου, έχεις πάρει πτυχίο, σου έχουν κάνει την πρόταση της δεκαετίας. Αυτά έχεις ανάγκη, βρε παιδί μου, και προς αυτά κινείσαι στην αρχή της εβδομάδας, πράγμα που σε φέρνει αντιμέτωπο με τους περιορισμούς της ρουτίνας σου και την κούραση που τραβάς, καθώς και την εσωτερική αντιπολίτευση στο σπίτι κι ας είναι διακριτική. Το πέρασμα του Άρη στον Αιγόκερο στις 17 επιτείνει τις πιέσεις της καθημερινότητας, τη νευρικότητα που σου προξενούν και εντέλει την κούρασή σου. Είναι ευκαιρία να ασχοληθείς με τις αγγαρείες που αναβάλλεις, προσέχοντας όμως παραπάνω την υγεία και το σώμα σου με ήπια, τακτική άσκηση και πολύ καλή διατροφή. Αυτά θα βοηθήσουν και με τις συναισθηματικές εξάρσεις της Νέας Σελήνης, που υποδαυλίζει ανασφάλειες και πάθη, παλιά και νέα, και τείνει να πλήξει την αυτοπεποίθησή σου με αποκαλύψεις και συνειδητοποιήσεις για τα ερωτικά και τα οικονομικά σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Συναισθηματικός αναβρασμός και ρομαντισμός σε ίσες ποσότητες
Σε συναισθηματικό αναβρασμό σε βρίσκει η αρχή της εβδομάδας αφού ό,τι συμβαίνει στη δουλειά, στο συγγενικό σου πλαίσιο, στην τσέπη σου και κυρίως, στο μυαλό σου, φαίνεται να έχει έντονο αντίκτυπο στην ψυχολογία σου, την ερωτική σου διάθεση και το πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου. Το να διοχετεύσεις την έντασή σου στο σεξ,  στο επιχειρείν και στο να κουβεντιάσεις σε βάθος αυτά που σου συμβαίνουν, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικό αλλά τελικά είναι ευεργετικό για τα ερωτικά σου, τη σχέση σου με τα παιδιά σου, την οικογένεια και τους συγγενείς σου εν γένει. Θα έχεις τη βοήθεια του Άρη στον Αιγόκερο από τις 17, ο οποίος δεν θα σ’ αφήσει να μείνεις στη θεωρία και θα σε βοηθήσει να δεις άμεσα αποτελέσματα. Άλλωστε η Νέα Σελήνη του Σαββάτου στον ζωδιακό σου άξονα μαλακώνει το εφέ στις σχέσεις σου, με τρυφερότητα, ρομαντισμό και μεγαλύτερη διάθεση να βάλεις τον σύντροφό σου στο παιχνίδι του πώς θα βελτιώσετε τις προοπτικές σας.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Είσαι γυναίκα/άντρας του κεφιού και μακάρι να μην υπολόγιζες
Η ανάγκη σου να ζήσεις τη σχέση σου, την ερωτική σου ζωή και να κοινωνικοποιηθείς για να διευρύνεις τις προοπτικές σου προσωπικά, επαγγελματικά και ακαδημαϊκά είναι ξεκάθαρη στην αρχή της εβδομάδας. Το ίδιο ξεκάθαρες είναι οι αμφιβολίες σου για το αν έχεις τις σχετικές βάσεις, όπως και το ότι οι υποχρεώσεις οικογένειας και σπιτιού πρέπει να περιοριστούν για να στο επιτρέψουν, όπως και το θέμα του κόστους. Παρά τις αγαθές σου προθέσεις, ο Άρης στον Αιγόκερο από τις 17 δυναμιτίζει το κλίμα στο σπίτι, ακριβώς με γνώμονα την τοποθέτησή σου αυτή απέναντι στον γάμο και τα ερωτικά σου. Πάντως η Νέα Σελήνη του Σαββάτου τονίζει την ανάγκη να δεις σφαιρικότερα και με μεγαλύτερη ελαστικότητα (κυρίως απέναντι στον εαυτό σου) τη ρουτίνα σου, επαγγελματική και προσωπική. Βλέπεις ότι επαγγελματικά και εξωεπαγγελματικά χρειάζεσαι μεγαλύτερη δημιουργικότητα, ίσως και πιο ρομαντικές καταστάσεις, και όσον αφορά την υγεία και τη φροντίδα του εαυτού, ολιστικές προσεγγίσεις, προδέρμ και τρυφερότητα.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κάνεις φασίνα στη ρουτίνα σου και βρίσκεις ενέργεια για ρομάντζο
Με κάποιον ανόσιο τρόπο, αυτά που έχεις ανάγκη για να είσαι καλά στην ερωτική σου ζωή, τις φιλίες και την εξωεπαγγελματική σου δραστηριότητα, μεταφράζονται σε ένα σωρό αγγαρείες που οφείλεις να διευθετήσεις και μάλιστα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στην αρχή της εβδομάδας. Αν εξαιρέσουμε την πιθανή ευεργετική επίδραση στη διατροφή, τα λογιστικά και τις συνήθειες άσκησής σου, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η ανάγκη να ανοίξεις επικοινωνιακά και να το ρίξεις σε επαφές, γνωριμίες κτλ. για να ρυθμίσεις την καθημερινότητά σου. Στο πλευρό σου ο Άρης στον Αιγόκερο από το Σάββατο, που σε κινητοποιεί αποτελεσματικά σε αυτή την κατεύθυνση. Οι δράσεις σου μεταφράζονται, με τη Νέα Σελήνη της 17, σε ανανεωμένη δημιουργικότητα, εμπνεύσεις, ευρύτερο όραμα και τη διάθεση να επενδύσεις ό,τι καλό αποδώσει η προσπάθειά σου σε κάθε επίπεδο, στα ερωτικά, τη σχέση με τα παιδιά σου και τον σύντροφό σου, με τη μορφή φροντίδας, ρομάντζου, περισσότερης χρυσόσκονης και φυσικά, διασκέδασης, χιούμορ και (εύχομαι) καλώς εννοούμενης, υπερβολής.


 Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Θετικές παρορμήσεις που μεταφράζονται σε έξοδα και υπεκφυγές
Ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός σου στη σχέση και την καριέρα σου λειτουργούν υπέρ σου και ελκύουν προτάσεις που σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου για έρωτα, δημιουργικότητα, καλοπέραση, παιδικότητα και διασκέδαση, στην αρχή της εβδομάδας. Εκτός από απόλαυση, το ωραίο αυτό κλίμα σε παροτρύνει να ξεχάσεις την όποια οικονομική και συναισθηματική στέρηση, πράγμα καλό, και να επαναλάβεις αυτά που την προξένησαν εξ αρχής, πράγμα όχι τόσο καλό. Το βέβαιο είναι ότι ο Άρης στον Αιγόκερο, από τις 17, σε ωθεί να ξοδέψεις παραπάνω για τα ευχάριστα της ζωής σου, πράγμα καλό και άγιο εφόσον φροντίσεις να συμβεί σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο. Η Νέα Σελήνη του Σαββάτου ανανεώνει τη δυνατότητά σου να επιλύσεις οικογενειακά θέματα με οικονομικές προεκτάσεις, αν επιλέξεις να δεις τα πράγματα από μία ευρύτερη οπτική γωνία και με διάθεση συγχώρεσης και ανεκτικότητας, ώστε να μη βρεθείς να ασχολείσαι με συναισθηματικούς χειρισμούς, ψεματάκια και απομάκρυνση για να μην πεις mea culpa.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ανάγκη να ξεφορτώσεις ευθύνες για να μην εκραγείς ή εξαφανιστείς
Δεν είσαι και πολύ ικανοποιημένος στο σπίτι και με την οικογένεια στην αρχή της εβδομάδας, ακόμη κι αν έχεις τις αγαθότερες των προθέσεων. Οι σχετικές πρωτοβουλίες μπορεί να έχουν ευεργετικό αποτέλεσμα, από αλλαγή στη διακόσμηση μέχρι ότι κάθεστε και τα λέτε για να βάλετε πέντε πράγματα στη σειρά, όμως αυτό που μένει είναι ότι έχεις βάλει πάρα πολλά «πρέπει» κι έχεις αναλάβει υπερβολικά πολλές ευθύνες που σε κουράζουν. Ο Άρης στο ζώδιό σου από το Σάββατο δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα νεύρα σου, αφού εντείνει τη σχετική πίεση και την ανάγκη να κάνεις κάτι. Προτιμότερο να τον χρησιμοποιήσεις για έναν ανακαταμερισμό ευθυνών και εργασίας, παρά για να τα τακτοποιήσεις όλα και όλους και μετά να μοιράσεις κατηγορίες με νεύρα προς πάσα κατεύθυνση. Άλλωστε η Νέα Σελήνη στις 17 σε μαλακώνει επικοινωνιακά ακριβώς γιατί στο βάθος θέλεις την ειρήνη και το ρομάντζο στη σχέση και στο κρεβάτι σου, και σε βοηθάει να μπεις ευκολότερα στη θέση του άλλου. Ή, έστω, να εξαφανιστείς διακριτικά. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Γενική σύμπνοια που δημιουργεί χώρο για βαθύτερους προβληματισμούς
Στην αρχή της εβδομάδας τα έχεις κάνει πλακάκια με όλους, συγγενείς, οικογένεια, αμόρε, παιδιά, τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Το ότι εκφράζεις με περισσότερο πάθος το τι χρειάζεσαι και το ότι δεν έχεις διάθεση να καθίσεις στα αυγά σου, βοηθάει. Η δραστηριοποίησή σου όμως έχει κόστος σε ψυχολογική και σωματική κούραση. Ειδικά με την είσοδο του Άρη στον δωδέκατο ηλιακό σου οίκο το Σάββατο, βλέπεις ότι οι πολλές κουβέντες, έξοδοι, μετακινήσεις, η πολυκοσμία και κυρίως τα όσα δεν λέγονται και γίνονται ανοιχτά, γενικά σε εξαντλούν, σου δημιουργούν εσωτερική νευρικότητα και σε βάζουν σε προβληματισμούς δίχως τέλος που έχουν τον αντίκτυπο στο σώμα σου. Η Νέα Σελήνη στις 17 φωτίζει την ανάγκη σου για χαλαρότερα, λιγότερο εγκεφαλικά και περισσότερο σωματικά πράγματα, για πιο συχνές αγκαλιές, καλύτερο φαγητό και γενικά για στοργή, τρυφερότητα και προδέρμ. Σε πιο πρακτικό επίπεδο ευεργετεί την τσέπη και την άνεσή σου γενικότερα, με τη συνδρομή των συνεργασιών σου, των αλλαγών στη ρουτίνα σου, ακόμη και του συντρόφου σου. 


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Κινητοποιείσαι για να ικανοποιήσεις συναισθηματικές και οικονομικές ανάγκες
Βάζεις το μυαλό σου και τις επαφές σου να δουλέψουν υπερωρίες για να κάνεις τις συνεννοήσεις που χρειάζεσαι ώστε να αρχίσεις να απολαμβάνεις καλύτερα πράγματα στο κρεβάτι και τον τραπεζικό σου λογαριασμό, στην αρχή της εβδομάδας και τα καταφέρνεις. Συνεργασίες, οικογενειακές δουλειές και υποθέσεις με ακίνητα, λειτουργούν υπέρ του να διασφαλίσεις τις ανάγκες σου. Παράλληλα οι εξελίξεις σε βοηθάνε να γίνεις πιο ελαστικός σε σχέση με τα σχέδιά σου αλλά και να χαλαρώσεις στις ευθύνες που έχεις αναλάβει απέναντι σε φίλους και ομάδες των οποίων είσαι μέλος. Ο Άρης στον Αιγόκερο, από τις 17, έρχεται να σε βοηθήσει να βάλεις μία τάξη και να συγκεντρωθείς πρακτικά σε ό,τι χρειάζονται οι φιλίες και τα σχέδιά σου. Άλλωστε η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, το Σάββατο, φωτίζει τα ωραιότερά σου στοιχεία και σου θυμίζει πόσο καλύτερος και ερωτεύσιμος είσαι και πόσο περισσότερα έχεις να δώσεις σε κάθε επίπεδο, όταν μπορείς να είσαι δημιουργικός και να έχεις την καθημερινότητα που θέλεις.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ