Cosmic Telegram

Ολική έκλειψη μιας ματωμένης, μπλε και υπερσελήνης στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα

Πώς θα αισθανθεί το κάθε ζώδιο την επίδραση της έκλειψης;

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολική έκλειψη μιας ματωμένης, μπλε και υπερσελήνης στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες ενός τριπλού και σίγουρα εντυπωσιακού φαινομένου. Πρόκειται για την ολική έκλειψη Σελήνης στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα (από την Ελλάδα είναι ορατή για κάποια λεπτά μετά την ανατολή της Σελήνης και όχι στην ακρίβειά της). Πολύ ταιριαστά γι' αυτόν τον άξονα της υπερβολής και του μεγαλείου δεν είναι έκλειψη μίας οποιασδήποτε Σελήνης, αλλά μίας υπερσελήνης και μάλιστα στη δεύτερη Πανσέληνο που σχηματίζει αυτόν τον μήνα. Υπερσελήνη αποκαλείται η Σελήνη που βρίσκεται κοντύτερα στη Γη και επομένως εμφανίζεται λαμπρότερη και ελαφρώς μεγαλύτερη, ενώ η δεύτερη Πανσέληνος μέσα σε έναν μήνα είναι το λεγόμενο blue moon, μπλε φεγγάρι. Ο συνδυασμός αυτός, (έκλειψη, υπερσελήνη και δεύτερη πανσέληνος) σε έναν μήνα παρατηρήθηκε τελευταία φορά το 1866 και θα ξανασυμβεί το 2037.

Αυτή η Σελήνη αποκαλείται επιπλέον «ματωμένη», πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ζοφερό φέρνει στο νου η συγκεκριμένη λέξη, ούτε με ό,τι καταστροφικό αρέσκεται να φαντασιώνεται ο καθένας. Ο όρος «ματωμένο» χρησιμοποιείται τελείως πρακτικά για να περιγράψει τη σκούρα κοκκινωπή απόχρωση που θα προσλάβει η Σελήνη κατά την ολική έκλειψη. Αυτό συμβαίνει γιατί, παρότι η Σελήνη θα βρίσκεται εξολοκλήρου στην σκιά της Γης, το ηλιακό φως θα φτάνει στην επιφάνειά της μέσω της ατμόσφαιρας της Γης χάρη στο φαινόμενο της σκέδασης, και θα της δίνει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα. Ο εμπνευστής του όρου «ματωμένη» αγαπούσε τις μεταφορές, είχε μπόλικο μαύρο χιούμορ και μάλλον καλλιτεχνικές ευαισθησίες.

Ο ωροσκόπος του χάρτη της έκλειψης με συντεταγμένες Αθήνας είναι στη 14η μοίρα του Καρκίνου, ενώ τα Φώτα βρίσκονται στον άξονα ογδόου-δευτέρου οίκου. Η επίδρασή της είναι αισθητή εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα. Η αίσθηση είναι αυτή του αποπροσανατολισμού και της απουσίας σαφούς στόχου ή πορείας. Ο λόγος είναι ότι οι συνηθισμένες άμυνες και μηχανισμοί στους οποίους στηρίζεται ο μέσος άνθρωπος φαίνεται να μην λειτουργούν προς ώρας ή να αποτυγχάνουν λόγω του πρακτικού και πολύ αληθινού φόρτου της καθημερινής ζωής. Το αποτέλεσμα είναι μία ενστικτώδης τάση να προστατέψει κανείς ό,τι του ανήκει συναισθηματικά και υλικά, καταφεύγοντας σε συναισθηματική αποστασιοποίηση και απομόνωση κυρίως από τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους. Αυτό το καταφέρνει με σκληρότερες, ψυχρότερες, ατομιστικές και απρόσωπες συμπεριφορές και κουβέντες. Σε επίπεδο συλλογικότητας και πολιτικής το εφέ είναι η λογική των αριθμών και του καλού της ομάδας που συντρίβει την ασφάλεια και άνεση σε ατομικό επίπεδο.

Το κάθε ζώδιο αισθάνεται την επίδραση της έκλειψης εντονότερα σε συγκεκριμένο πεδίο της ζωής του:

Κριός
Μην ψυχράνεις απέναντι σε σύντροφο και παιδιά κι αρχίσεις να κάνεις παράλογα και αντιδραστικά σχέδια μόνος σου, επειδή αισθάνεσαι ότι αυτά που συμβαίνουν στο οικογενειακό σου περιβάλλον περιορίζουν τη διασκέδαση, τη δημιουργικότητα, τη χαρά και τελικά τον έρωτά σου.

Ταύρος
Επικοινωνιακά τα πράγματα είναι δύσκολα. Πάσχισε να αποφύγεις τις ρήξεις σε επίπεδο οικογένειας ή καριέρας. Ο σχετικός φόρτος, οικονομικός και ψυχολογικός, είναι όντως τεράστιος και έχει αρχίσει να επηρεάζει ακόμη και το κοινωνικό σου προφίλ. Ωστόσο, συνέχισε να μιλάς ειλικρινά για να συνεννοηθείς αντί για να πληγώσεις ή να αμυνθείς.

Δίδυμοι
Επειδή αισθάνεσαι άβολα και χωρίς υποστήριξη από τους ανθρώπους του κύκλου σου τείνεις να το παρακάνεις με εξόδους, παρέες, μανιφέστα ανεξαρτησίας και την προσωπική σου εξέλιξη. Φρόντισε να διατηρήσεις τις ισορροπίες στη σχέση και τις συνεργασίες σου, ακόμη κι αν αυτοί σχεδόν σε απομακρύνουν με τη συμπεριφορά τους.

Καρκίνος
Οι οικονομικές εξελίξεις δεν είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί και το άγχος τείνει να σε επηρεάσει και σωματικά. Είναι λογικό να αισθάνεσαι ότι με δυσκολία ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της δουλειάς και της ζωής σου μόνος σου. Μην παγώσεις, αλλά κράτησε την οικογένεια και τους φίλους κοντά σου, ακόμη κι αν είναι μέρος του προβλήματος.

Λέων
Προσπαθείς παραπάνω από ό,τι χρειάζεται για σχέση και συνεργασίες και κουράζεσαι σωματικά και ψυχολογικά, ενώ αισθάνεσαι ακάλυπτος και ανικανοποίητος. Μην απαξιώνεις τις εμπειρίες σου κι εκτίμησε τη διασκέδαση, τον έρωτα, το φλερτ, τον χρόνο με τα παιδιά σου γι' αυτό που είναι, όχι σαν αντίμετρο ή μέσο για κάποιο σκοπό.

Παρθένος
Αν πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά, τη διατροφή και το γυμναστήριο θα βοηθήσεις κάπως την υγεία και την ψυχολογία σου. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι δυσκολεύεσαι να δεις ξεκάθαρα τις φιλίες σου και τα σχέδιά σου. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της τεράστιας ανασφάλειας που σου προξενεί το οικογενειακό σου περιβάλλον, αυτό πρέπει να λύσεις.

Ζυγός
Κυρίως μην τα ρίξεις όλα στον κόκορα κοινωνικά κι επαγγελματικά. Αυτό τον καιρό πιέζεσαι τόσο πολύ εσωτερικά και στο σπίτι, ώστε δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε πράγματα που σε πιέζουν εξωτερικά. Καλή η διασκέδαση, το φλερτ, οι φίλοι τα μαθήματα και το σεξ χωρίς πρόγραμμα, όμως χρειάζεται μέτρο γιατί υπάρχει και αύριο.

Σκορπιός
Φρόντισε να μην κλείσεις μόνος σου πόρτες που σου ανοίγονται επαγγελματικά, ακαδημαϊκά, προσωπικά. Προς το παρόν γιγαντώνονται οι οικονομικές σου ανησυχίες και τα ζητήματα που αφορούν το επαγγελματικό και κοινωνικό σου προφίλ και τον γάμο σου. Τα νεύρα στο σπίτι δεν βοηθάνε, βοηθάει όμως η συνεχιζόμενη ροή εσόδων σου.

Τοξότης
Έχε στο νου σου ότι οικονομικά και συναισθηματικά δεν φτάνουν καθόλου οι υποσχέσεις και η θεωρία αυτόν τον καιρό. Το να προσκολλάσαι φανατικά σε μία ιδέα, ένα στέκι, μία παρέα, κάποιο μάθημα ή επιμορφωτική δραστηριότητα, αποτελεί ανάγκη σου αλλά χωρίς την προσωπική σου εμπειρία και πράξεις δεν μετράει για τίποτα.

Αιγόκερος
Περνάς σε πολιτική «τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μας» στις ερωτικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Αισθάνεσαι ότι το θέμα της συντροφικότητας και του σεξ ή της συνεργασίας δεν σε καλύπτει όπως πριν και αυτό εγείρει φόβους σου. Η στάση είναι ευχάριστη σε πρώτη ανάλυση, σε δεύτερη σε οδηγεί σε ρήξεις και εγκεφαλικές μοναξιές.

Υδροχόος
Το «μην είσαι τόσο ο εαυτός σου» παραδόξως είναι καλή συμβουλή κυρίως για να μη χάσεις παντελώς την επαφή σου με την πραγματικότητα της καθημερινότητάς σου, προσωπικής κι εργασιακής. Μη θυσιάζεσαι στον βωμό της σχέσης, των συνεργατών, της οικογένειας αν δεν έχεις άλλο κίνητρο εκτός από το να συντηρήσεις τη σχέση.

Ιχθύες
Η εξάντληση από τη ρουτίνα, τα οικονομικά θέματα και τα ζητήματα συντροφικότητας, σε κάνει να μη θέλεις να νιώθεις, σου χαλά τη διάθεση και επηρεάζει τη σχέση με τα παιδιά σου και τον σύντροφό σου. Αντί να εγκλωβίζεσαι σε πρέπει της καριέρας και του κοινωνικού σου πλαισίου, πάρε χρόνο για να διώξεις το περιττό από το σώμα και τη ζωή σου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ