Cosmic Telegram

Τοξότης - 2010

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Δεν έχει σημασία πόσο έχεις δουλέψει για να ανέβεις στην κοινωνική ή επαγγελματική ιεραρχία ούτε τα σχέδια που έχεις κάνει για να κατακτήσεις τον κόσμο – με τις ιδέες και τα πιστεύω σου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 285
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2622-7244.jpg

Δίας (η ΜΙΑ ευκαιρία, 18/1-6/6 + 9/9-23/1/11). Δεν έχει σημασία πόσο έχεις δουλέψει για να ανέβεις στην κοινωνική ή επαγγελματική ιεραρχία ούτε τα σχέδια που έχεις κάνει για να κατακτήσεις τον κόσμο – με τις ιδέες και τα πιστεύω σου, φυσικά. Υπάρχουν κάποιες εποχές που θέλεις ένα ζεστό σπίτι, έναν μπαμπά, μια αχνιστή σούπα, τη ζεστασιά ενός συντρόφου… αυτά που τις περισσότερες θεωρείς μικροαστικά τικ, αλλά που αυτή τη χρονιά θα αποτελέσουν μια εικόνα που καρφωμένη στο μυαλό σου θα επιμένει να γίνει πραγματικότητα. Ένα μεγάλο σπίτι και μια οικογένεια που αυξάνεται είναι τα δώρα που σου στέλνει ο Δίας από τους Ιχθείς. Ακόμα κι αν δεν έχεις δημιουργήσει τη δική σου οικογένεια, είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία σου για ό,τι συμβολίζει η οικογένεια που πολύ συχνά προσκαλείς φίλους για βραδιές στο σπίτι σου, ή κάνεις come back στο οικογενειακό τραπέζι από όπου έχεις φύγει εδώ και χρόνια, ή τηλεφωνιέσαι με τη μαμά και τον μπαμπά, ή κάνεις τη Μαμά σε όποιον βρίσκεται σε ακτίνα βολής.

Τα καλά νέα εδώ έχουν συνήθως σχέση με το σπίτι. Έτσι, είναι πολύ πιθανή μια συναλλαγή περιουσιακής φύσεως, ή μια μετακόμιση, ή μπορεί κανείς να ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης στον επαγγελματικό ή τον προσωπικό του χώρο. Όταν μιλάμε για μετακόμιση, υπονοείται όχι μόνο η αλλαγή κατοικίας αλλά και η αλλαγή επαγγελματικής διεύθυνσης (ή ακόμα και το ενδεχόμενο να αλλάξεις γραφείο ή και κλάδο στην εταιρεία όπου δουλεύεις), κι ακόμα μια αλλαγή πόλης ή και μια μετακόμιση στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για θετική εξέλιξη – για παράδειγμα, μπορεί κανείς να εισπράξει μια κληρονομιά ή απλά να αγοράσει ένα σπίτι.

Παραδέξου το. Έχεις κι εσύ, όπως όλοι μας, ανάγκη από ασφάλεια και αισθήματα σε αυτό τον επικίνδυνο και αναίσθητο κόσμο που ζούμε. Η οικογένεια είναι το τελευταίο σημείο αναφοράς μας. 

Δίας στον Κριό (7/6 μέχρι 9/9). Δεν χρειάζεσαι τον Δία στον 5ο οίκο σου (που συμβολίζεται από τον Κριό) για να νιώθεις αισιόδοξος/η, με αυτοπεποίθηση και έτοιμος/η για την επόμενη μεγάλη περιπέτεια, είτε αυτή λέγεται ταξίδι είτε έρωτας, γνώσεις ή διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης. Πάντως, σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορείς να είσαι ακόμη πιο υπερβολικός, ακόμη πιο ερωτευμένος, ακόμη πιο σίγουρος πως η ζωή είναι ένα παιχνίδι που στο τέλος βγαίνεις νικητής. Πρόσεξε, όμως, τη λεπτή διαφορά μεταξύ του υπερβολικός και του αλαζόνας. Είναι τόσο λεπτή, που μερικές φορές φαίνεται σαν να μην υπάρχει.

Κρόνος (το μεγάλο στοίχημα). Σαν τον Κοντορεβιθούλη που ρίχνει ψίχουλα για να μη χάσει το δρόμο του και ανακαλύπτει ότι τα τσιμπάνε τα πουλιά και νιώθει χαμένος, έτσι κι εσύ ίσως φοβάσαι αυτή την εποχή ότι όχι μόνο έχεις χάσεις το δρόμο σου, αλλά και ότι ο κακός λύκος πλησιάζει. Δεν πλησιάζει, είναι εδώ μεταμφιεσμένος σε ανισόρροπο αφεντικό, σε έλλειψη ενεργητικότητας, σε συναισθηματικές κρίσεις και στην παρόρμηση να βρίσεις όποιον τολμήσει να σε πάρει τηλέφωνο για να δει τι κάνεις, επειδή έχεις μπει στην παράνοια ότι συμμετέχει στη συνωμοσία εξόντωσής σου, τη στιγμή που οι φίλοι είναι οι μόνοι που μπορούν να σε βοηθήσουν. Εντάξει. Μερικοί φίλοι έφυγαν ή θα φύγουν από τη ζωή σου. Μερικά από τα πιο ηρωικά όνειρά σου στραγγίζονται στο ρεαλισμό και χάνουν τη μαγεία τους. Ψάχνεις να βρεις την έξοδο κινδύνου από συνεργασίες που σήμερα σου πέφτουνε πέντε νούμερα στενότερες. Θέλεις απελπισμένα να ανήκεις κάπου, αλλά εσύ δεν χωράς πουθενά... δεν χωράς πουθενά.

 

Όμως, όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον 11ο γενέθλιο οίκο σου αρχίζεις να κάνεις πράξη τα πιο φιλόδοξα και μακροπρόθεσμα σχέδιά σου για το εγγύς μέλλον. Είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου κάνοντας προβολές στο μέλλον και ζητώντας τη βοήθεια και τη στήριξη σημαντικών ανθρώπων. Αυτοί μπορεί να είναι φίλοι, συγγενείς ή απλοί γνωστοί. Αρχίζεις να εμπιστεύεσαι τους φίλους σου περισσότερο από ό,τι πριν. Ακόμα κι ένας φίλος από το παρελθόν μπορεί να σε βοηθήσει να επιλύσεις προβλήματα. Το πέρασμα αυτό έχει να κάνει, όμως, και με την απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου στην προσωπική σου ζωή. Το πρόβλημα είναι ένα: Επειδή αντιπαθείς τις συγκρούσεις, καθυστερείς ακόμα πιο πολύ να πάρεις τις αποφάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσεις. Συμπέρασμα: Η φράση «συγχώρεσε, ξέχνα και προχώρα» είναι ένα αξίωμα που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ. Τέλος, ο 11ος οίκος συμβολίζει τη σημασία και την αξία της βοήθειας που δέχεσαι από τους άλλους, είτε αυτός είναι ο γιατρός σου είτε ο τεχνικός σου. Προσοχή: Η κοινωνική σου θέση και η επαγγελματική σου ζωή μπορούν να επηρεαστούν από τη διαφωνία σου με ένα φίλο ή συνεργάτη.

 

Ουρανός (αλλάζω άρα είμαι άνθρωπος, 28/5-14/8). Ο Ουρανός, ω ο Ουρανός! Εκεί που μέχρι χθες ζωγράφιζες κλασικές βυζαντινές αγιογραφίες ή ασχολιόσουν με την υψηλή τέχνης της αυγοτέμπερας, ξαφνικά ανακαλύπτεις εντυπωσιασμένος ότι ο Ντάμιεν Χιρστ τρώει τη σκόνη σου σε σχέση με τις δικές σου καλλιτεχνικές συλλήψεις, την έμπνευση και το αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια, ειδικά αν είσαι γεννημένος στις δύο ή τρεις πρώτες μέρες του ζωδίου σου, βιώνεις μια πρωτόγνωρη δημιουργικότητα κι αυτό είναι υπέροχο. Όπως ο Νεύτωνας ανακάλυψε το νόμο της βαρύτητας όταν ξαφνικά του έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι, έτσι κι εσύ κατακλύζεσαι από ξαφνικές ιδέες, εκφράζεις ουσιαστικά τον εαυτό σου και διαδίδεις παντού ότι είσαι ιδιοφυΐα. Μην καταπιέσεις τις ανάγκες σου επειδή κάποιοι συντηρητικοί θα θεωρήσουν τις επαναστατικές  εμπνεύσεις σου εφηβικές εκρήξεις.

Τώρα μπορείς να ζήσεις ξαφνικούς έρωτες, φλογερά πάθη και εκρήξεις συναισθημάτων, οτιδήποτε δηλαδή έχεις δει σε ταινίες και σου φαινόταν υπερβολές. Και μάλιστα με παρτενέρ κάποιον/α μεγαλύτερο από σένα, κάποιον πολύ μικρότερο από σένα, κάποιον που όλοι θεωρούν εκκεντρικό ή φευγάτο, κάποιον/α που ο ένας δίπλα στον άλλο φαίνεστε αταίριαστοι. Σκασίλα σου. Αυτό που θέλεις είναι ένταση, πάθος, πρωτοτυπία. Άσε τους άλλους στις μικροαστικές αναστολές τους. Και τα κακά νέα: όλα αυτά μπορεί να έχουν τη διάρκεια μιας αστραπής, που όμως αρκεί για να κατατάξει τον έρωτά σου ανάμεσα στις μεγάλες σχέσεις της ιστορίας και το έργο σου στα ανατρεπτικά τού σήμερα που γίνονται διαχρονικά αύριο. Υ.Γ. Και μέσα στον πυρετό της δημιουργικότητας και του έρωτα έρχεται κι ένα μωρό ξαφνικά και απρογραμμάτιστα; 

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (η κρίση οδηγεί στη μεταμόρφωση).

Η ρίζα του ονόματος Πλούτωνας βρίσκεται στη λέξη Πλούτος. Τώρα λοιπόν που ο Πλούτωνας βρίσκεται στο 2ο οίκο σου των υλικών αγαθών είσαι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος/η να στρέψεις την προσοχή σου προς την οικονομική σου εξασφάλιση. Κανείς δεν περιμένει να γίνεις τόσο υλιστής όσο ένας Ταύρος ή τόσο σφιχτή όσο μια Καρκίνος, αλλά και αυτό που κάνεις εσύ, δηλαδή όταν σου μιλάνε για χρήματα το μυαλό σου να πηγαίνει στον Άνταμς, τον Μαρξ και τις κοινωνικοοικονομικές θεωρίες, είναι ακραίο. Οι θεωρίες ούτε γεμίζουν το ψυγείο με τρόφιμα ούτε πληρώνουν το νοίκι.

 

Εκλείψεις (πάμε ήρθε ο καιρός…).

 

Έκλειψη Ηλίου στις 15/1 στις 25°,01΄ του Αιγόκερου: Φυσικά και τα χρήματα δεν είναι τόσο σημαντικά όσο ο πνευματικός πλούτος. Ναι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σου καλύπτει η κάθε εργασία παραμένει η αίσθηση πως προσφέρεις στους γύρω σου και να σου δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύεις, κυριολεκτικά ή νοητικά. Όμως, μην ξεχνάς πως ανακαλύπτεις την αληθινή σου ταυτότητα μόνο όταν νιώθεις αυτάρκης και ελεύθερος να κάνεις τις επιλογές που θες και όχι αυτές που σου επιβάλλονται. Λοιπόν στον κόσμο του 21ου αιώνα η αυτάρκεια είναι συνώνυμη με την οικονομική αυτάρκεια. Αυτό έρχεται να σου υπενθυμίσει η έκλειψη στο 2ο οίκο σου, είτε με τη μορφή οικονομικής δυσχέρειας ή με αναπάντεχη αλλαγή στο οικονομικό σου στάτους.

Μερική έκλειψη Σελήνης στις 26/6 στις 4°,46΄ του Αιγόκερου: Ο κόσμος των συναισθημάτων δεν σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, κι αυτό όχι γιατί δεν τα κατανοείς ή τα σνομπάρεις. Σε φοβίζουν γιατί μπορούν να θέσουν αναχώματα στη ζωντάνια, τη διασκέδαση και την περιπέτεια – καταστάσεις που τις έχεις ανάγκη. Μερικές φορές, όμως, δεν μπορείς να αποφύγεις μια συναισθηματική κρίση ή ένα συμβιβασμό. Η σεληνιακή έκλειψη στο 2ο οίκο σού λέει πως είτε θα συμβιβαστείς με λιγότερη ελευθερία κινήσεων για να είσαι με αυτόν/ή που αγαπάς ή θα τον/την αφήσεις πίσω σου και θα συνεχίσεις την περιπέτεια, κουβαλώντας ακόμη ένα σετ συναισθηματικών πληγών. Υ.Γ. Τα χρήματα πάνε ή έρχονται;

Έκλειψη Ηλίου στις 11/7 στις 19°,23΄ του Καρκίνου: Η σεξουαλικότητα δεν είναι μια παγιωμένη ιδιότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Στην πραγματικότητα μοιάζει με ένα ηφαίστειο με περιόδους σταθερής έκφρασης και περιόδους ανεξέλεγκτων εκρήξεων. Μάντεψε τι... Με την ηλιακή έκλειψη, το ηφαίστειο θα περάσει σε μια περίοδο έντονης δραστηριότητας, με απροειδοποίητες εκρήξεις, λάβα να ξεχύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις και πνιγηρούς καπνούς να προσδίδουν μυστήριο και δέος στο θέαμα. Και το ερώτημα είναι ένα: μπορείς να αντέξεις σε μια σταθερή σχέση έχοντας αυτή την τρομακτική ισχύ στο οπλοστάσιό σου;

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 21/12 στις 29°,21΄ των Διδύμων: Ειδικά για τους γεννημένους των τελευταίων ημερών του ζωδίου, η έκλειψη Σελήνης στον 7ο οίκο τους σηματοδοτεί ταχύτατες εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων. Και αν για τους ελεύθερους του ζωδίου θα μπορούσε να σημαίνει την οριστική λύτρωσή τους από τα φαντάσματα προηγούμενων σχέσεων και την κάθαρση από μια απώλεια ή ένα χωρισμό, για τους δεσμευμένους τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Μια βαθιά κρίση βρίσκεται ante portas, που μπορεί να οδηγήσει είτε σε μια επισημοποίηση της σχέσης είτε στο οριστικό τέλος της. 

(Διαβάστε οπωσδήποτε και τον ωροσκόπο για μια πιο πλήρη εικόνα της χρονιάς. Επίσης όπου οι προβλέψεις αφορούν κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των ζωδίων αφορούν επίσης και τις πρώτες μοίρες των ωροσκόπων).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ