Cosmic Telegram

Stardust Κριός

(21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 374
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19108-42306.jpg

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου (μετά στους Διδύμους). Μέχρι τον Ιούνιο η ευνοϊκή διέλευση αφορά τον τομέα που σχετίζεται με τα χρήματα και την περιουσία, οπότε μπορείς να κάνεις ένα βήμα ώστε να εξασφαλίσεις την οικονομική ασφάλεια, που αποτελεί μονίμως ένα αγκάθι ακόμα κι όταν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Εκτός όμως από τις υλικές κτήσεις, ο δεύτερος οίκος συμβολίζει και τις αξίες και τα προσόντα σου, οπότε είναι μια εποχή που μπορείς να αξιοποιήσεις και να ακονίσεις τα ταλέντα σου αυξάνοντας την επαγγελματική σου αξία – είτε με σεμινάρια είτε με επιπλέον σπουδές. Υ.Γ. Εμφανίζονται άνθρωποι που μπορούν να σε τραβήξουν μακριά από τη ρουτίνα, να σε υποστηρίξουν οικονομικά αν χρειαστεί και να σε αγαπήσουν, αν εσύ δώσεις το πράσινο φως. Ύστερα, με τον Δία στους Διδύμους, μπορείς να κατανοήσεις πολύ καλύτερα τα κίνητρα των αγαπημένων σου και να τους συγχωρήσεις για τις ψυχολογικές γρατζουνιές που κατά λάθος σου έχουν δημιουργήσει. Μπορείς να συζητήσεις και να ακουστείς και να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις. Επίσης αρχίζεις να νιώθεις τη φαγούρα να αλλάξεις σπίτι μετακομίζοντας ή αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την εξέλιξή σου μαθαίνοντας καινούργια πράγματα ή αρχίζεις να ταξιδεύεις πιο συχνά. Η επικοινωνία σε όλη την γκάμα της ευνοείται, οπότε αν ασχολείσαι επαγγελματικά με ό,τι έχει μέσα του επικοινωνία –από μίντια και εκδόσεις μέχρι τουριστικά επαγγέλματα, είσαι δάσκαλος, κάνεις δημόσιες σχέσεις, είσαι επαγγελματίας οδηγός, διδάσκεις ξένες γλώσσες κ.λπ.–, τότε είναι μια χρονιά ανάπτυξης, επέκτασης, εξέλιξης.

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά στον Σκορπιό. Σχέσεις με το σύντροφο, σχέσεις με τον Άλλο, σχέσεις επαγγελματικές, σχέσεις με κάθε σημαντικό πρόσωπο της ζωής σου. Ο Κρόνος σού λέει/είπε ότι κάθε επαγγελματικός στόχος και κάθε ερωτική σχέση έχουν «κανόνες» και «όρια» (δύο λέξεις που σιχαίνεσαι). Μερικά σενάρια: 1) Βρίσκεσαι σε μια σχέση και οι συγκρούσεις εντατικοποιούνται. Αν αυτό συμβαίνει σαν αντίδραση στην πλήξη, μπορεί να είναι κι ένας καλός τρόπος για να ξυπνήσετε από τη χειμερία νάρκη. 2) Ο Άλλος/η στη σχέση είναι τσαντισμένος γιατί αισθάνεται κομπάρσος και ζητάει αναβαθμισμένο ρόλο. 3) Προηγούμενες πράξεις σου/του που δεν συζητήθηκαν στην ώρα τους τώρα έρχονται στην επιφάνεια σαν πολεμική αναμέτρηση. 4) Γοητεύεις, έχεις επιτυχίες, αλλά έχε υπόψη σου ότι ο Άλλος/η σε φαντάζεται στα μέτρα του. Με δύο λόγια: Δέσμευση ή Χωρισμός, χωρίς καμία διαβάθμιση ανάμεσά τους. Κι όταν ο Κρόνος περνά στον Σκορπιό και τον 8ο οίκο σου θα τεστάρει τη σταθερότητα των σχέσεών σου με ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάσαι οικονομικά κατά κύριο λόγο, ενώ οικονομικοί μπορεί να είναι οι λόγοι της έντασης με σύζυγο/πελάτες/συνεταίρους που πιστεύουν ότι επειδή στηρίζεις τους άλλους πρέπει να γίνεις χαλί για να σε πατήσουν. Υπάρχει οικονομική αιμορραγία – πρόσεχε την εφορία, μην ξεκινάς ριψοκίνδυνες δουλειές, έλεγξε εξονυχιστικά τους ανθρώπους που πρόκειται να κάνετε μαζί δουλειές, πάρε δάνειο μόνο σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης και προσευχήσου να μην εξατμιστείς οικονομικά.

Ουρανός στον Κριό, αφορά κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο. Απαιτεί ένα extreme make over του χαρακτήρα και ολόκληρης της ζωής σου, που διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια. Για ακόμα μία φορά έχεις την ευκαιρία να ξαναεφεύρεις τον εαυτό σου. Αν έχεις ήδη παρουσιάσει τον καινούργιο σου εαυτό, αγνόησε αυτό το μήνυμα. Δεν μπορείς να κάθεσαι σε μια δουλειά ή σε μια σχέση που δεν σου δίνει το παραμικρό ενθουσιασμό και καμία ευχαρίστηση. Οι συνειδητοί Κριοί θα χρησιμοποιήσουν τη διέλευση του Ουρανού για να κεφαλοποιήσουν την έμφυτη δημιουργικότητά τους και για να γίνουν οι καινούργιοι ήρωες της ελευθερίας της σκέψης και της ανεξαρτησίας, δίνοντας τέλος στους φόβους που τους έκαναν θύματα ή θύτες. Οι ακατέργαστοι Κριοί θα ενισχύσουν κι άλλο το εγώ τους, εκπλήσσοντας δυσάρεστα τους γύρω τους με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους, σπάζοντας σχέσεις και δημιουργώντας καινούργιες χωρίς να υπολογίσουν κανέναν και τίποτα. 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω, αφορά κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο. Βρέθηκες, βρίσκεσαι ή θα βρεθείς μπροστά σε αποφάσεις, γεγονότα και αλλαγές τόσο σημαντικά, που σφραγίζουν τη ζωή σου. Ακόμα κι αν έχεις έντονα τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου, θα αναπτύξεις πλευρές που δεν έχεις καλλιεργήσει. Αν αναλαμβάνεις ήδη πρωτοβουλίες ως Κριός, με τον Πλούτωνα μπορεί να ανακαλύψεις επιπλέον ότι μπορείς και να ηγηθείς, που είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του Κριού. Αν π.χ. ως γυναίκα Κριός στηρίζεσαι σε άλλους, πρέπει να μάθεις να είσαι αυτάρκης – ένα επώδυνο διαζύγιο είναι ένας τρόπος για να το μάθεις ή ένας σύντροφος σε κρίση που σε χρειάζεται είναι ένας άλλος. Στην περίπτωση ενός άντρα που δεν έχει αναπτύξει τη δύναμή του ή δεν έχει λύσει προβλήματα εξουσίας, οι πιθανότητες να αναλάβει εξουσία –ανεβαίνοντας ιεραρχικά στη δουλειά του– ή να πάρει την επαγγελματική του ζωή στα χέρια του είναι μεγάλες. Από την άλλη πλευρά, αν ασκείς οποιουδήποτε είδους εξουσία, ίσως έρθεις αντιμέτωπος με μια πτώση, μία κρίση, ανταγωνισμούς, παιχνίδια εξουσίας, σαμποτάρισμα των προσπαθειών σου ή αλλαγή πορείας. Άρα τα επαγγελματικά –κι όχι μόνο– θέματα περιέχουν άνοδο, αλλαγή δουλειάς ή πτώση.


Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς


ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ