Cosmic Telegram

Stardust 350

Οι γεννημένοι μεταξύ 21-26/3 βρέθηκαν/βρίσκονται ή θα βρεθούν μπροστά σε απρόσμενες εξελίξεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 350
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14841-33061.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Οι γεννημένοι μεταξύ 21-26/3 βρέθηκαν/βρίσκονται ή θα βρεθούν μπροστά σε απρόσμενες εξελίξεις που είτε τους επιβλήθηκαν είτε τις επέλεξαν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Πίσω από αυτές τις ανατροπές κρύβεται ο Ουρανός, που ουρλιάζει για αυθεντικότητα, ενθουσιασμό, καινούργια ξεκινήματα – φυσικά τέτοιου είδους ανατροπές που αλλάζουν το στάτους κβο δεν είναι πάντα ευχάριστες ή εύκολες στη διαχείρισή τους, όμως εκ των υστέρων αντιλαμβάνεσαι πως ό,τι έγινε ήταν μεταμφιεσμένη ευλογία. Κι ενώ ο Ουρανός σαρώνει το παλιό, ο Κρόνος σταθεροποιεί ό,τι έχει αξία και μέλλον με το δύσκολο τρόπο – δηλαδή βάζοντας ασφυκτικά όρια, δοκιμάζοντας την υπομονή και την αντοχή και επιβραβεύοντας την αιματηρή προσπάθεια. Οι γεννημένοι 31/3 και 1, 2, 3/4 νιώθουν για τρίτη (κι ευτυχώς, τελευταία φορά) τον Κρόνο (που γυρίζει σε ορθή πορεία στις 13/6) να τους πιέζει για σοβαρές αποφάσεις (είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές) που πιθανόν δεν έχουν πάρει ακόμα. Ένα κεφάλαιο ζωής ολοκληρώνεται είτε με απώλεια είτε με καινούργιες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αυτές οι εκλείψεις συμβαίνουν στον άξονα του 2ου και 8ου ηλιακών οίκων σου, που η λειτουργία τους μπορεί να συμπυκνωθεί στο «δικό μου/δικό σας». Έτσι, αφυπνίζονται διάθεση και θέληση να πουλήσεις όσο το δυνατόν ακριβότερα τα ταλέντα και τη δουλειά σου, να απαιτήσεις περισσότερα ή να αυξήσεις –με σπουδές, επέκταση, ανανέωση;– τα πλεονεκτήματά σου έναντι των ανταγωνιστών σου. Φυσικά κι έχεις αποθέματα ενέργειας, εργατικότητας και πειθούς ώστε να καταφέρεις να εδραιώσεις ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Υ.Γ. Θυμήσου ωστόσο: 1) Αυτός που θέλει να έχει συνεχώς τον έλεγχο δεν αγαπάει. 2) Bάζοντας στην άκρη την υπερβολική λογική και τη χρησιμοθηρία –που σε ταλανίζουν σε εποχές αβεβαιότητας– μπορείς να συναναστραφείς τους ανθρώπους χωρίς άγχος. 3) Σε όποιον σε κατηγορήσει ότι είσαι εγωιστής και προτάσσεις τον εαυτό σου έναντι των άλλων, δεν είναι κακό να ομολογήσεις ότι φοβάσαι κι αντιδράς άτσαλα. Μια συμβουλή παρ’ όλ’ αυτά: έχε υπόψη σου ότι αυτός που έδιωξες σήμερα μπορεί να είναι αυτός που θα χρειαστείς αύριο. Υ.Γ. Αν λειτουργείς σαν άπληστο pacman που καταβροχθίζει τα πάντα στο δρόμο του, είναι ώρα να αλλάξεις παιχνίδι.

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η είσοδος της Αφροδίτης στις 10/6 στους Διδύμους μπορεί να μην είναι αρκετή για να ισορροπήσει τις απανωτές εκλείψεις, αλλά μπορεί να είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στη συμπαντική έντονη πίεση να αλλάξεις δραστικά με τρόπους που σε ξεβολεύουν αρχικά. Η φωτογενής πλευρά του σύμπαντος μέσα από την Αφροδίτη μιλάει για συμφιλίωση, συνεργασία, συνεννόηση, σύμπνοια και για όλα τα συν που χρειάζονται για να συναντήσεις τον άλλον και να προχωρήσετε μαζί. Μέσα στο χαμό το 2 είναι ένας μαγικός αριθμός και το μήνυμα είναι το εξής: βρες αυτά που σε ενώνουν με τους άλλους, ή βρες τους καινούργιους άλλους που θα πληρούν το ΜΑΖΙ – είτε εργασιακά είτε συντροφικά είτε φιλικά. Ταυτόχρονα, με τον Ερμή στο ζώδιό σου έχεις πολλά να κάνεις, πολλούς ανθρώπους να δεις, δουλειές να συζητήσεις, οικονομικά να ασχοληθείς, σπίτι να ψάξεις, οικογένεια να φροντίσεις, λογαριασμούς να πληρώσεις, αιτήσεις να κάνεις, δίπλωμα να πάρεις – οργανώσου και τρέξε.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Πολλοί άνθρωποι θα σου πουν ότι δεν κερδίζεις τίποτα κοιτάζοντας πίσω. Φυσικά δεν είναι ούτε ένας από αυτούς Καρκίνος. Εσύ ξέρεις ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τις συνέπειες των πράξεων που έκανες κάποτε, πριν μερικά χρόνια ή χθες. Οι εκλείψεις που συμβαίνουν στον άξονα Διδύμων/Τοξότη σε βοηθούν να συνειδητοποιήσεις ότι δεν ωφελεί η ανακύκλωση του επώδυνου παρελθόντος, να σταματήσεις να γκρινιάζεις πάνω από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, να τελειώνεις με τις οδυνηρές αναμνήσεις από ήττες και απογοητεύσεις που αντιμετώπισες παλιότερα ή πρόσφατα. Η ζωή –σου λέει ο Δίας στον Ταύρο– είναι μια πολυδιάστατη εμπειρία κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να αφήσεις πίσω ό,τι δυσάρεστο συνέβη και να προχωρήσεις προς τα εκεί που ποτέ δεν ήσουν πριν.  Υ.Γ. Η επιστροφή του Κρόνου σε ορθή πορεία δηλώνει ότι κανείς δεν ξέρει τελικά τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του καθένα μας. Ακόμα κι αν είσαι το πιο δυναμικό πρόσωπο της αγοράς, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο θλιβερό είναι να είσαι μέλος μιας προβληματικής οικογένειας ή να τρέχεις σαν τρελός στην επαγγελματική σκηνή γιατί δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι για να σου δώσει τα συναισθήματα και την τρυφερότητα που έχεις ανάγκη.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι μια υπέροχη στιγμή όταν βρίσκεσαι με φίλους που πίστευες ότι η θάλασσα της ζωής σάς έστειλε σε διαφορετικά λιμάνια και δεν θα ξανασυναντιόσασταν ποτέ, ή όταν διαπιστώνεις ότι δεν χρειάζεσαι παρά ένα-δύο δοκιμασμένους φίλους για να σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα όταν τρελαίνεσαι με το θέμα των σχέσεων, ή για να σου απλώσουν δίχτυ προστασίας όταν πέφτεις. Αυτός είναι ο 11ος οίκος: σχέσεις με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε αλλά δεν κολλάμε. Είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν διακαώς να τους θυμούνται για κάτι σημαντικό, αλλά με τον Ουρανό να διελαύνει τον 9ο και τον Δία να τρέχει στον 10ο ηλιακό σου οίκο οτιδήποτε κάνεις πρέπει να το κάνεις με το δικό σου τρόπο. Το περίεργο είναι ότι ενώ έχεις δεκάδες ανθρώπους που σε ενθαρρύνουν, μερικές μέρες σου είναι δύσκολο να αφήσεις το κρεβάτι σου, για να μην πω το σπίτι σου.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Εν μέσω δύο εκλείψεων που σε αφορούν, ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στον Ταύρο και κυρίως ο Δίας έχει αρχίσει τη διέλευσή του επίσης εκεί. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που λέξεις όπως αισιοδοξία, απαισιοδοξία δεν σημαίνουν πολλά πράγματα, αφού αυτό που προέχει είναι η δράση και η καθαρή σκέψη. Ε, λοιπόν, η πνευματική αναγέννηση που σου υπόσχεται ο Δίας είναι ένα δώρο που μπορεί να προκαλέσει ανατριχίλα. Όπως φυσικά μπορεί να σε κάνει να δυσανασχετήσεις, αφού δεν σου προσφέρει μόνο μια εντελώς καινούργια οπτική για να δεις τη ζωή σου, αλλά σε αναγκάζει να αντιμετωπίσεις με ουδέτερο βλέμμα τη συμπεριφορά σου προς τον εαυτό σου και τους άλλους και να αναγνωρίσεις ότι ο εγκέφαλος για τον οποίο είσαι δίκαια υπερήφανος πρέπει να είναι πιο ευέλικτος στις αλλαγές. Υ.Γ. Οι οικονομικές διαπραγματεύσεις, η οικονομική δυσπραγία, η βεβαιότητα ότι κινδυνεύει η όποια ευημερία σου αναμοχλεύουν όλες τις ανασφάλειες. Μπορεί να ταρακουνιέσαι οικονομικά, αλλά η επιβίωσή σου δεν απειλείται.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η επιστροφή σε ορθή πορεία του Κρόνου στις 13/6 φέρνει αυξημένη δουλειά και επιπλέον ευθύνες και υποχρεώσεις. Οι προθεσμίες (deadlines) γίνονται ασφυκτικές και τα εμπόδια πολλαπλασιάζονται. Εργασιακές αποτυχίες, αστοχίες, ανεπάρκειες έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις, οπότε φρόντισε να είσαι συνεπής και επαγγελματικά άψογος στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις. Ούτως ή άλλως πρόκειται για μια εντελώς αγχωτική περίοδο, κι ειδικά αν έχεις πολλούς πλανήτες σε παρορμητικά ζώδια (Ζυγός/Κριός/Αιγόκερως/Καρκίνος). Ευτυχώς η Αφροδίτη στους Διδύμους (από 10/6) δίνει την ευκαιρία να δεις τα πράγματα από μια απόσταση ώστε να μην αισθανθείς παγιδευμένος και τη λογική να δεις τι αξίζει και τι δεν αξίζει τον κόπο ώστε να μη δίνεσαι σε πράγματα και πρόσωπα που απλά σου τρώνε χρόνο και ενέργεια.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Άρης συνεχίζει για μερικές ακόμα μέρες τη διέλευσή του στον Ταύρο,δημιουργώντας εντάσεις με το σημαντικό Άλλο (της συντροφικής σου ζωής) ή άλλο (της επαγγελματικής σου ζωής), ενώ ο Κρόνος γυρίζει σε ευθεία πορεία πάνω από το κεφάλι σου στον Ζυγό (ή στο 12ο ηλιακό σου οίκο) με αποτέλεσμα παλιά ζητήματα (κάθε είδους και προέλευσης) να επανέρχονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην επιφάνεια, ώστε να υποστούν στεγνό καθάρισμα. Κι ενώ μπορεί να παλεύεις με τους προσωπικούς σου δαίμονες και να κλείνεσαι στον εαυτό σου θυμωμένος επειδή κανένας δεν σε στηρίζει και επειδή πιστεύεις ότι το σύμπαν σε έχει στοχοποιήσει, η αστρική συγκυρία προτείνει να κάνεις μια προσπάθεια ώστε να βοηθήσεις τους (αγαπημένους) άλλους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους και να χτίσεις τη ζωή σου πάνω σε γερά υλικά, αποκλείοντας τα φαντάσματα του παρελθόντος από τη σοφίτα.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ε, είναι αστείο να δηλώνεις ότι δεν είσαι σε φόρμα όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε καλοβλέπουν (πάρ’ το με όποια έννοια και τρόπο θέλεις). Εντάξει, στο μεσοδιάστημα των εκλείψεων θα ήταν υπερβολικό και να είσαι και να δείχνεις υπέροχος όπως πάντα – αν και όχι αφύσικο. Μια γρήγορη ματιά στον ηλιακό σου χάρτη πάντως δείχνει ότι με τον Ουρανό να προχωράει στον 5ο σου οίκο και με ενεργή την ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους, η ερωτική (ή συντροφική) σου ζωή βρίσκεται σε αναταραχή,ενώ το αίσθημά σου ταυτόχρονα μοιάζει με ασανσέρ που κάποιος παίζει με τα κουμπιά των ορόφων. Κάποιος/α έρχεται, πυροτεχνήματα πάθους, όρκοι αιώνιας αγάπης, «Maybe this time I’ll be lucky/ Maybe this time (s)he’ll stay/ Maybe this time/ For the first time/ Love won’t hurry away» και μετά εξαφανίζεται σα να μην υπήρξε ποτέ. Τουλάχιστον σαν φιλόδοξος επαγγελματίας μπορείς να επισπεύσεις την αναγνώρισή σου ως ξεχωριστού σε αυτό καταπιάνεσαι, κι αν είσαι καλλιτέχνης ή δημιουργός μπορείς να κάνεις τέχνη την απογοήτευση ή τη λαχτάρα σου για έρωτα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Οι άνθρωποι στη δουλειά είναι ευγενικοί, σε στηρίζουν, σε βοηθάνε, συνεργάζονται καλύτερα – γι’ αυτή την ευοίωνη αλλαγή αέρα μπορείς να δώσεις το credit στην Αφροδίτη, που από τις 10/6 αρχίζει τη διέλευσή της στους Διδύμους, που για σένα συμβολίζουν τις εργασιακές σχέσεις και τη ροή της καθημερινότητας. Όσο για την είσοδο του Δία στον Ταύρο, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου, οι πόρτες ανοίγουν, οι κοινωνικές προσκλήσεις αυξάνονται, ενώ ελκύεις την προσοχή και τις πειστικές και καθόλου προσποιητές φιλοφρονήσεις. Αν θέλεις να ερωτευθείς και να σε ερωτευθούνε τα εμπόδια διαλύονται, αν είσαι δημιουργός μπαίνεις σε μια εποχή έντονης καλλιτεχνικής ανθοφορίας, αν είσαι παντρεμένος το βιολογικό ρολόι σε καλεί να γίνεις Μητέρα ή Πατέρας και, τέλος, όταν ζητάς από το σύμπαν καθοδήγηση τότε αρχίζουν και σου συμβαίνουν καλά πράγματα. Η επιστροφή του Κρόνου σε ορθή πορεία επαναφέρει την επαγγελματική ζωή στο προσκήνιο – όχι ότι παύει να είναι ποτέ προτεραιότητα...

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μπορείς να κατηγορήσεις άνετα τις εκλείψεις στους Διδύμους/Τοξότη, ακόμα και τον Άρη, ή τον Δία στον Ταύρο για τη συνεχή νευρικότητα που νιώθεις, αν και ένας ψυχαναλυτής θα έλεγε ότι δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να συνεχίσεις να τρέχεις ή να ξεπακετάρεις, να βάλεις το τροχόσπιτο στο γκαράζ και τελικά να φτιάξεις μια οικογένεια ή να παραστήσεις την κανονική οικογένεια με αυτόν/ή που είστε μαζί. Μπορεί να είναι θεραπευτικό να επιτρέψεις στους αγαπημένους σου να σε φροντίσουν, ακόμα κι αν δεν μπορείς να μείνεις ακίνητος ούτε για ένα λεπτό. Δυστυχώς όσο κι αν προσπαθείς να υποδυθείς τον παραδοσιακό ή τον συντηρητικό, με τον Ουρανό στον 3ο σου οίκο και τον Δία στον 4ο χρειάζεσαι ενθουσιασμό, έξαψη, πυροτεχνήματα. Αν αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να σπάσεις ένα-δυο ταμπού ή να παραβείς μερικούς κανόνες, ας είναι.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου -20 Μαρτίου)

Είναι αδύνατο να είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος με μια συνηθισμένη ζωή και μια συνηθισμένη πορεία, για τον απλό λόγο ότι αφενός κάθε τόσο που το κύμα αλλάζει αλλάζεις κι εσύ μαζί του κατεύθυνση και αφετέρου –και κυρίως– γιατί με κυβερνήτη σου τον Ποσειδώνα ένα πληθος από ψαράκια κολυμπάει στο μυαλό σου: μερικά είναι χαριτωμένα, μερικά απίστευτα ωραία. Υπάρχουν δελφίνια φοβερά εξελιγμένα που οδηγούν τους ναυαγούς στην ακτή και υπάρχουν και ψάρια-εξολοθρευτές με ακονισμένα δόντια που μπορούν να κάνουν μια μπουκιά έναν άνθρωπο χωρίς να πάθουν καν λόξυγκα. Έχεις δεκάδες διαφορετικές ταυτότητες που θα τις υιοθετήσεις όλες στη διάρκεια της ζωής σου. Έτσι, αυτή την εποχή είσαι ένας αγωνιών οικογενειάρχης, ένας επαγγελματίας σε κρίση πανικού, κάποιος που τρέχει για τα προβλήματα της οικογένειας ή για να βρει τεχνικό για τον καυστήρα, ο πολυάσχολος εξέκιουτιβ που τρέχει από ραντεβού σε ραντεβού, ο ερωτευμένος που μαγειρεύει στο αντικείμενο του έρωτά του, αυτός που αποφασίζει να μάθει άλλη μία ξένη γλώσσα ή να σπουδάσει, αυτός που απελπίζεται, αυτός που ξαναρχίζει. Δεν χρειάζεται να διαλέξεις προσωπικότητα. Μπορείς να είσαι όλες. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ