Cosmic Telegram

Stardust 532

Καρκίνε, τρίτο κουδούνι, βγαίνεις στη σκηνή

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 532
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
100552-224969.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ναι, η Αφροδίτη και ο Δίας στον Λέοντα τονίζουν την κοινωνικότητά σου, την επιθυμία σου να ερωτευθείς ή να αφεθείς στη μαγεία μιας ερωτικής βραδιάς, την ανάγκη να ξενυχτίσεις, να γελάσεις με φίλους, να γίνεις σκανταλιάρικο παιδί, να κάνεις όνειρα πίνοντας πάρα πάνω, να δημιουργήσεις κάτι που να σε αντιπροσωπεύει στη δουλειά σου. Μπορείς να κάνεις όλα τα προηγούμενα και άλλα τόσα ενδιαφέροντα, χαρούμενα, διασκεδαστικά. Όμως με την είσοδο του Άρη στον Καρκίνο (από 24/6) θα υπάρχουν μέρες που το σπίτι, η οικογένεια ή η δουλειά θα σε ξενερώνουν. Που κάποιος δικός σου άνθρωπος θα σου τη σπάει ή θα σε γειώνει. Ή που δεν θα μπορείς να αντέξεις τη βλακεία ή γαϊδουρινές συμπεριφορές. Ή που θα πέφτεις σε μαύρες τρύπες που θα σου στήνει το παρελθόν. Η αντίδρασή σου μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις σου, αλλά για την ψυχή σου σημαίνει πολλά το να ελευθερωθείς από το παρελθόν. Ναι ή όχι;


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να είναι απλή, να κυλάει ήσυχα, οι άνθρωποι που αγαπάς να σε αγαπάνε, ένα τηλέφωνο από τη μαμά ή τον μπαμπά σου μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, το παιδί σου να είναι αιτία υπερηφάνειας, ο/η σύντροφος να σε περιμένουν με ένα πιάτο φαγητό. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ασφάλεια και προστατευμένος/η σε ένα σπίτι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά που αντιθέτως ανθίζει με την ενδεχόμενη άφιξη ενός μωρού, με μια ενθαρρυντική επαγγελματική προοπτική κάποιου μέλους της οικογένειας, με την αισιοδοξία ότι όταν υπάρχει κατανόηση και καλά αισθήματα όλα τα καλά μπορούν να συμβούν. Το σπίτι είναι ή μπορεί να γίνει το τέλειο καταφύγιό σου από όπου μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα τα προβλήματα. Δημιούργησε την οικογένεια που ονειρεύεσαι – αυτή την εποχή όχι μόνο μπορείς αλλά έχεις και την εύνοια για να το κάνεις.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Ερμής στο ζώδιό σου είναι επικοινωνία και διαρκής επαφή. Θέλεις να μιλάς, να στέλνεις μηνύματα, να τσεκάρεις το fb, να δίνεις στίγμα πού είσαι, να συναντάς φίλους, να κλείνεις επαγγελματικά ραντεβού, να προωθείς τη δουλειά σου, να διαφημίσεις τα ταλέντα σου, να βρεις άκρη με τις σπουδές σου, να πάρεις το δίπλωμα αυτοκινήτου, να τσακωθείς με τον αδελφό σου ή την αδελφή σου, να κοντραριστείς με κάποιο γονιό σου, να κλείσεις εισιτήρια για το επερχόμενο ταξίδι, να πας το αυτοκίνητο/μηχανάκι για ρεκτιφιέ, να διηγηθείς την τελευταία ερωτική σου απογοήτευση, να φλερτάρεις τους πάντες χωρίς σεξουαλική διάθεση, να πάρεις θέση με επιχειρήματα στα πάντα, να μιλήσεις σε ένα οποιοδήποτε ακροατήριο, να γίνεις κατανοητός στις επιδιώξεις σου, να κουτσομπολέψεις, να αλλάξεις δέκα διαθέσεις, να διασπάσεις την προσοχή σου με χίλια πράγματα, να λάμψει η ευφυΐα σου, να… συνέχισε…


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Άρης στο ζώδιο σου (από 24/6) σε ζωντανεύει, σε αναζωογονεί, σε δραστηριοποιεί, σε ξεσηκώνει και σε ξεκουνάει. Αφύπνιση μετά από εβδομάδες στο καλοκαίρι. Αν έχεις κάτι να διεκδικήσεις, να αγωνιστείς, να τρέξεις, να εξελίξεις, να δρομολογήσεις, να κατορθώσεις ο χρόνος σου αρχίζει να τρέχει – χρησιμοποίησέ τον σωστά, άμεσα, λογικά, με αίσθηση τόπου, χρόνου και ανθρώπων. Η δράση δημιουργεί αυτοπεποίθηση – μην αφήνεις την ασφάλεια και τους φόβους να καταστρέψουν αυτή την περίοδο που κρατάς τα ηνία. Η ζωή σου θα πάει όπου την πας. Και μην μπεις πάλι στον πειρασμό να περιμένεις από τους άλλους να μαντέψουν τις επιθυμίες σου – πες τες δυνατά. Α, και κάτι ακόμα: μαζί με το πάθος και την ορμή να πετύχεις πράγματα χρειάζεται και να μάθεις να συγχωρείς. Ίσως αυτή τη φορά ανακαλύψεις ότι πληγώνοντας κάποιον που σε πλήγωσε δεν σου δίνει την ικανοποίηση που περίμενες – και μόνο σαν σκέψη είναι ενθαρρυντική.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο Άρης περνάει στις 24/6 στον Καρκίνο, γεγονός που δεν δημιουργεί ρίγη συγκίνησης αφού αρχίζει μια περίοδος που είναι πολύ πιθανό να νιώθεις ότι η δουλειά, οι συνάδελφοι ή οι κοντινοί σου άνθρωποι είναι ένα φορτίο που δεν έχεις καμία διάθεση να σηκώσεις. Αν προσθέσεις την Αφροδίτη και τον Δία στο ζώδιό σου τότε ίσως η τάση φυγής, η επιθυμία να δραπετεύσεις ή να μην απαντάς στα τηλέφωνα μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο. Δεν θα θέλεις να δουλεύεις και πιθανότατα η πρακτική πλευρά της ζωής με τις καθημερινές υποχρεώσεις της να σου γίνει δυσβάσταχτη. Ναι, αυτή τη περίοδο ΔΕΝ θέλεις να είσαι μια μηχανή που της ρίχνουν νομίσματα για να κατέβει ένας Λέων αναψυκτικό. Δόξα τω Θεώ σε αναγνωρίζουν και σε πολλές περιπτώσεις σε σέβονται και σε τιμούν, όμως: 1) Δεν μπορείς να είσαι ασταμάτητα 24 ώρες επί 7 μέρες πάνω σε μια σκηνή κάνοντας τον Μικ Τζάγκερ ή τη Μαντόνα. Και 2) Δεν μπορείς να ζεις και να δουλεύεις συνεχώς με τους ίδιους ανθρώπους, υπάρχει μια στιγμή που θέλεις να ξεφύγεις από όλους. Υ.Γ. Τις μέρες που θα πιέζεσαι πολύ δεν μπορείς να μην ονειρεύεσαι εσύ και αυτός/ή μακριά σε ένα νησί να απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα, ενώ στο βάθος μια υπέροχη μουσική υπογραμμίζει ένα παρατεταμένο φιλί.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Δεν είναι εύκολο για έναν Παρθένο να φορέσει τη βασιλική πορφύρα και να ζήσει τη ζωή μιας επιτυχημένης ντίβας. Χρειάζεται να δουλέψει σκληρά για αυτό. Δίπλα στη σκληρή δουλειά, που είναι συνδυασμός κάρμα και DNA, πρέπει να αποδεχθείς και την τεράστια ανάγκη σου για αγάπη κι όχι να τρέχεις μακριά από αυτήν. Το να είσαι έξοχος επαγγελματίας και να πρωταγωνιστείς σε ρομαντικές ταινίες σημαίνει ότι πρέπει να σηκωθείς, να πάρεις τα εύσημα και την αναγνώριση και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να παλέψει, να δεσμευτεί στους στόχους έχοντας κατά νου ότι μπορεί να πληγωθείς στο δρόμο. Κοινωνική ζωή, επιθυμία για αναγνώριση και επιθυμία για προσοχή, τρυφερότητα, αισθήματα – αγαπήστε με, το σύνθημα της περιόδου. Α, εδώ να θυμίσω κάτι που έχει παρεξηγηθεί από τους άλλους αλλά και από σένα: «Παρθένοι» χαρακτηρίζονταν οι αρχαίες οργιαστικές πόρνες θεές της Μικράς Ασίας που αποτελούν ένα κομμάτι των συμβολισμών του ζωδίου σου.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Θα πρέπει να παραδεχθείς ότι όπου είσαι υποχρεωμένος/η να διαπραγματευτείς, ή να αγωνιστείς, ή να πετύχεις οτιδήποτε, να επιβιώσεις με δυο λόγια, είσαι σκληρός παίχτης κι αυτό αφορά και τις προσωπικές σου υποθέσεις αλλά κυρίως τις επαγγελματικές σου κινήσεις. Φυσικά και είσαι σκληρός παίχτης – δεν σε έχουν πει αδίκως «σιδερένια γροθιά σε βελούδινο γάντι». Εξάλλου ο Κρόνος είναι στον Ζυγό στην καλύτερη θέση του: οργάνωση, στόχος, υπομονή, επαγγελματισμός, επιμονή, ιδρώτας, πολλές εργατοώρες δουλειάς. Με το πέρασμα του Άρη στον Καρκίνο (από 24/6) θα χρειαστείς όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά σου ώστε να παίξεις με κομψότητα και χάρη το παιχνίδι της επαγγελματικής ζωής. Είσαι στο κέντρο των εξελίξεων, είσαι στο μέσον της κοινωνικής ζωής – από εδώ και πέρα θα φαίνεσαι πολύ, θα σε παρακολουθούν, θα σε χειροκροτούν και κάποιοι θα σου βάζουν τρικλοποδιές. Καλώς όρισες για άλλη μια φορά στην κοινωνική αρένα.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Κανένας γνήσιος Σκορπιός δεν φρικάρει με την επιστροφή του Κρόνου στο ζώδιό του – στις τελευταίες μέρες ακριβέστερα. Γιατί μόνο ένας Σκορπιός περνάει ξυστά από το θάνατο και μετά σου λέει κεφάτος «γεια χαρά», όπως όταν συναντάς κάποιον στο σουπερμάρκετ δίπλα στις μελιτζάνες. Αυτή η στάση σου στη ζωή δημιουργεί μαγνητισμό και δύναμη. Είσαι ταυτόχρονα ελκυστικός και απεχθής σε πολλούς ανθρώπους επειδή σε βρίσκουν συναρπαστικό αλλά επικίνδυνο. Το πώς διαχειρίζεσαι αυτά τα χαρακτηριστικά κρίνουν και την επιτυχία σου στη ζωή και τη δημιουργικότητά σου και την ευημερία σου και το μέλλον σου. Όλα αυτά διακυβεύονται με τον Δία και την Αφροδίτη στον Λέοντα, και τον Άρη από τις 24/6 στον Καρκίνο. Ευνοϊκά. Και δουλειά. Και σχέσεις. Και ευημερία. Ευνοϊκά, επαναλαμβάνω. Κάνε μια προσπάθεια να αποχαιρετήσεις το λογικό, υπολογιστικό κομμάτι του εαυτού σου και γύρισε στα αληθινά προσόντα σου που είναι ένστικτο και συναίσθημα. Εκτός από απαραίτητα στην προσωπική σου ζωή, είναι και πολύτιμα για τους επαγγελματικούς σου στόχους.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όσο πολιτισμένος κι αν είσαι, κοινωνικά ατσαλάκωτος/η, όσο ανεπτυγμένος/η κι αν είναι ο αριστερός σου εγκέφαλος, δεν παύεις να είσαι μισός άνθρωπος - μισός ζώο, όπως ο Κένταυρος Χείρωνας που αποτελεί ένα από τα αρχέτυπα του ζωδίου σου. Αυτό το ζωώδες κομμάτι που περιέχει ένστικτα, φόβους, ανάγκες και θεμελιώδεις επιθυμίες ξυπνάει με την είσοδο του Άρη στον Καρκίνο στις 24/6. Πάθος, σεξ, ανάγκη για αγάπη, ένστικτο επιβίωσης και δημιουργικότητα εκτινάσσονται με τη βιαιότητα φελλού, απαιτώντας την άμεση ικανοποίησή τους. Πρακτικά το θέμα είναι Χρήμα – είτε ως άμεση ανάγκη, είτε ως υποκατάστατο, είτε ως δοσοληψία, το χρήμα έρχεται στο προσκήνιο μπαίνοντας και (κυρίως) βγαίνοντας με ταχύτητα. Μπορεί να σκέφτεσαι πώς θα βγάλεις χρήματα, συνεργασίες, συνεταιρισμούς, λογαριασμούς. Αφροδίτη και Δίας στον Λέοντα συνεχίζουν να λειτουργούν προστατευτικά και προωθητικά για τους στόχους σου.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κι εκεί που νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, ότι είσαι υπόδειγμα ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης ή που αισθάνεσαι απόλυτα κυρίαρχος/η στις σχέσεις σου, ξαφνικά πέφτεις στα γόνατα και παρακαλάς τον Άλλο να ξεχάσει όσα τον/την έκανες να υποφέρει. Ή εκεί που νομίζεις ότι κρατάς τη ζωή στα χέρια σου και ξέρεις ποιος/α είσαι και πού πας, ξαφνικά μια ανελέητη δύναμη που δεν μπορείς να εξηγήσεις την προέλευσή της σε ρίχνει στη σκιά κάποιου/ας και προσπαθείς να μη χάσεις πολλά από τον εαυτό σου. Με τον Άρη στον Καρκίνο (από 24/6) στον κομβικό τομέα των σημαντικών σχέσεών σου – πρωτίστως συντροφικών/ συναισθηματικών και αμέσως μετά επαγγελματικών, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στην επιθυμία σου να είσαι ανεξάρτητος/η και στη βαθιά ανάγκη σου για συντροφικότητα. Ο αγώνας ξαναρχίζει.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι δύο φράσεις που έχουν κάνει τεράστιο κακό στον Δυτικό Άνθρωπο: η άποψη ότι «περισσότερα δάκρυα χύθηκαν για προσευχές που εισακούστηκαν παρά για όσες δεν εισακούστηκαν ποτέ», όπως και ότι «το μόνο χειρότερο πράγμα από το να μην εκπληρώνεις τις επιθυμίες της καρδιάς είναι να τις εκπληρώνεις». Η απάντησή σου ως Υδροχόου μπορεί να είναι «μωρέ, τι μας λες». Υδροχόος σημαίνει πειραματισμός, έκπληξη, ανοιχτό μυαλό, να παίρνεις την ευκαιρία από όπου κι αν έρχεται και χωρίς φόβο να συναντάς καινούργιους ανθρώπους. Αυτές ακριβώς είναι οι δυνατότητες που σου προσφέρουν ο Δίας και η Αφροδίτη στον Λέοντα – συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους, επαγγελματικές ευκαιρίες, ευοίωνες προοπτικές. Μολών λαβέ.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Φεύγοντας ο Άρης από τους Διδύμους, από μια θέση αγχωτική και μερικές φορές επώδυνη για σένα, και περνώντας στον Καρκίνο, μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα και να απολαύσεις μια βουτιά σε μια θάλασσα που έχει χαρά της ζωής, αισιοδοξία, χαλαρωτικό αεράκι, έρωτα και δημιουργικότητα. Όπως και να πηγαίνουν τα επαγγελματικά –κατά πάσα πιθανότητα όχι άσχημα με τον Δία και την Αφροδίτη στον Λέοντα–, έχεις επιθυμήσει τη χαλαρότητα μιας βραδιάς με φίλους, ποτά και καλή μουσική. Την έχεις. Όχι μία αλλά αρκετές στη σειρά. Μπορείς να είσαι κοινωνικός/ή, άνετος/η, με παιχνιδιάρικη διάθεση, να γελάς, να ονειρεύεσαι. Άσε τις στεναχώριες και τη θλίψη, ξέχνα έρωτες που δεν κύλησαν όπως ήθελες κι αφέσου στο κύμα που ξέρει καλύτερα από σένα πού θα σε βγάλει.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ