Αθλητισμος

Europa Conference League, Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2: Επική πρόκριση

Εκπληκτικός ο δικέφαλος του Βορρά

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κρέσπο ανοίγει το σκορ στο Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League και το όνειρο για τους «8» ξεκινά
Ο Κρέσπο ανοίγει το σκορ στο Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League και το όνειρο για τους «8» ξεκινά © EUROKINISSI

Για το Europa Conference League ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη πήρε τη νίκη και την πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ πήρε επική πρόκριση στο Europa Conference League, πετώντας έξω από τη φάση των «8» τη Γάνδη. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος της βελγικής ομάδας και κόντρα σε τραυματισμούς και απουσίες πήρε παληκαρίσιο διπλό.

Παίζοντας με ψυχή και εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, μαζί με τους χώρους που έδωσε αναγκαστικά η Γάνδη, πήρε τη νίκη με 1-2 στο Βέλγιο.

Έχοντας ως όπλο το 1-0 στο πρώτο παιχνίδι ο «Δικέφαλος του Βορρά» άντεξε την πίεση κόντρα στη Γάνδη στο Βέλγιο για τη ρεβάνς του Europa Conference League και κατάφερε να προκριθεί στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τα γκολ στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League σημείωσαν ο Κρέσπο (ΠΑΟΚ) στο 20', ο Ντεπουάτρ (Γάνδη) στο 40' και ο Ντούγκλας Αουγκούστο (ΠΑΟΚ) στο 77΄.

Μαεστρικό το κοουτσάρισμα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει πολύ καλά το υλικό που έχει στα χέρια του. Έκανε την κατάλληλη στιγμή και τις τρεις αλλαγές, οι οποίες βοήθησαν τα μέγιστα ώστε ο «Δικέφαλος του Βορρά» να πάρει τη νίκη. Συγκινητικός ο Βιεϊρίνια, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματισμένος στο κεφάλι και τα έδωσε όλα ώστε ο ΠΑΟΚ να γράψει μια ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

 

 

Σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League, συνεχίζοντας τη φετινή ξέφρενη πορεία του στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Europa Conference League, Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2: Η εξέλιξη του αγώνα

Η αναμέτρηση είχει πολλές δυνατές μονομαχίες και μεγάλη αγωνία. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης και άνοιξε πρώτος το σκορ στη ρεβάνς για το Europa Conference League.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1. Στο 20ο λεπτό έπειτα από κόρνερ, οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Σβαμπ έκανε το γύρισμα και ο Ίνγκασον προσπάθησε να σκοράρει με προβολή. Ακολούθησε νέα κόντρα, με τον Κρέσπο να βρίσκει δίχτυα από κοντά για το 0-1.

 

 

Μετά το γκολ του Κρέσπο στο 20ο λεπτό ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καθαρό μυαλό και δεν κράτησε την μπάλα, με τη Γάνδη να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει αφόρητα τον «Δικέφαλο του Βορρά». Στο 40ο λεπτό ο Σαμουάς έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Ντεπουάτρ ισοφάρισε με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία. Νωρίτερα, οι Βέλγοι είχαν ζητήσει πέναλτι για χέρι του Κρέσπο.

Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Κρέσπο, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Γάνδη και ΠΑΟΚ πρόσεξαν την άμυνα. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου, τα οποία επέτρεψαν στους Βέλγους να βγουν μπροστά, αφήνοντας όμως χώρους στους φιλοξενούμενους. Στο 77' ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-2 με τον Ντούγκλας Αουγκούστο, σφραγίζοντας την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League κόντρα στη Γάνδη.

 

 

Europa Conference League, Γάνδη - ΠΑΟΚ: Η νίκη έπος στο Βέλγιο σε εικόνες

Στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League ο Κρέσπο στέλνει την μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα της βελγικής ομάδας
Στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League ο Κρέσπο στέλνει την μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα της βελγικής ομάδας © EUROKINISSI

Ο Κρέσπο πετυχαίνει γκολ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη για το Europa Conference League και το πανηγυρίζει έξαλλα
Ο Κρέσπο πετυχαίνει γκολ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη και το πανηγυρίζει έξαλλα © EUROKINISSI

Στην αναμέτρηση Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League ο Κρέσπο πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ρεβάνς
Στην αναμέτρηση Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League ο Κρέσπο πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ρεβάνς © EUROKINISSI

Παίκτες και προπονητικό τιμ ένα «κουβάρι» μετά το γκολ του Κρέσπο στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ
Παίκτες και προπονητικό τιμ ένα «κουβάρι» μετά το γκολ του Κρέσπο στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ © EUROKINISSI

Στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ ο «Δικέφαλος του Βορρά» στάθηκε όρθιος και πήρε την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League
Γάνδη - ΠΑΟΚ © EUROKINISSI

Γάνδη - ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς του Europa Conference League
Γάνδη - ΠΑΟΚ © EUROKINISSI

Κατάθεση ψυχής από τον Βιεϊρίνια στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ στο Βέλγιο
Κατάθεση ψυχής από τον Βιειρίνια στο παιχνίδι Γάνδη - ΠΑΟΚ στο Βέλγιο © EUROKINISSI

Ο Ντεπουάτρ για τη Γάνδη έχει νικήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 1-1 στο δεύτερο παιχνίδι του Europa Conference League
Ο Ντεπουάτρ για τη Γάνδη έχει νικήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 1-1 στο δεύτερο παιχνίδι του Europa Conference League © EUROKINISSI

O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κρατά την μπάλα στον αγώνα Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League
O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κρατά την μπάλα στον αγώνα Γάνδη - ΠΑΟΚ για το Europa Conference League © EUROKINISSI

O Ραζβάν Λουτσέσκου, προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν σταματούσε να δίνει οδηγίες στο δεύτερο παιχνίδι με τη Γάνδη
O Ραζβάν Λουτσέσκου, προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν σταματούσε να δίνει οδηγίες στο δεύτερο παιχνίδι με τη Γάνδη © EUROKINISSI

Europa Conference League: O Ντούγκλας Αουγκούστο έχει κάνει το 1-2 στο Βέλγιο για τον ΠΑΟΚ, στέλνοντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «8»
Europa Conference League: O Ντούγκλας Αουγκούστο έχει κάνει το 1-2 στο Βέλγιο για τον ΠΑΟΚ, στέλνοντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «8» © EUROKINISSI

Στενό μαρκάρισμα δέχτηκε ο Αουγκούστο του ΠΑΟΚ από τους παίκτες της Γάνδης στο Βέλγιο για το Europa Conference League
Στενό μαρκάρισμα δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από τους παίκτες της Γάνδης στο Βέλγιο για το Europa Conference League © EUROKINISSI

Γάνδη - ΠΑΟΚ: Συγκινητικός ο Βιεϊρίνια, αγωνίστηκε τραυματισμένος με επίδεσμο στο κεφάλι στο δεύτερο ημίχρονο
Γάνδη - ΠΑΟΚ: Συγκινητικός ο Βιεϊρίνια, αγωνίστηκε τραυματισμένος με επίδεσμο στο κεφάλι στο δεύτερο ημίχρονο © EUROKINISSI

Σκληρές μάχες στην άμυνα με ποδοσφαιριστές της Γάνδης έδωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς για το Europa Conference League
Σκληρές μάχες στην άμυνα με ποδοσφαιριστές της Γάνδης έδωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς για το Europa Conference League © EUROKINISSI

Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του γηπέδου της Γάνδης στη ρεβάνς για το Europa Conference League
Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του γηπέδου της Γάνδης © EUROKINISSI

Europa Conference League, Γάνδη - ΠΑΟΚ: Οι συνθέσεις

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες (85' Όλσεν), Κουμς, Ογιούσου, Σαμουάζ (85' Νούριο), Οφόε (82' Χιουλσάγκερ), Τισουντάλι (82' Μπεζούς), Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Μουργκ (70' Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Άκπομ (86' Τσόλακ).

Ράσβαν Λουτσέσκου για νίκη ΠΑΟΚ στη Γάνδη: «Θέλουμε να κυριαρχούμε στις διοργανώσεις που παίζουμε»

Μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φθάσει ακόμα πιο μακριά έστειλε ο Ράσβαν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Γάνδη στο Βέλγιο, πιστοποίησε τη νοοτροπία που υπάρχει φέτος στον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Συζητήσαμε κάποια τακτικά θέματα, για την αυτοπεποίθηση στη διαχείριση της μπάλας και την πίστη, την πραγματική πίστη. Εφόσον ήμασταν εδώ, αξίζαμε να προκριθούμε. Είναι κομμάτι της δουλειάς μου η ψυχολογία, πέραν της τακτικής προσέγγισης. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το κομμάτι της νοοτροπίας, θέλουμε να κυριαρχούμε στις διοργανώσεις που παίζουμε. Στην Ευρώπη είναι λογικό να βρίσκουμε ομάδες με πιο δυνατά χαρακτηριστικά, το θέμα είναι να ανταποκριθούμε» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος, ειδικά όταν πηγαίνεις σε αυτούς τους γύρους βρίσκεις πολύ καλά προετοιμασμένες ομάδες με ενέργεια, ένταση και πρέσινγκ ψηλά. Το δυνατό μας σημείο ήταν ότι ήμασταν υπομονετικοί, έχοντας δυνατή νοοτροπία που δεν την παρατήσαμε».

Europa Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση για τους «8»

Μετά τη νίκη - πρόκριση στο Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση για τους «8» του Conference Europa League. Η κλήρωση θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (18/03) στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Η διαδικασία ξεκινά στις 16.00 (ώρα Ελλάδας).

Τα παιχνίδια θα γίνουν την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει μία ακόμα πρόκριση, τότε θα παίξει στα ημιτελικά, με τον πρώτο αγώνα στις 28 Απριλίου 2022 και τη ρεβάνς στις 5 Μαΐου. Ο μεγάλος τελικός του Europa Conference League είναι στις 25 Μαΐου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Europa Conference League είναι οι ακόλουθοι:

  • Μαρσέιγ
  • Λέστερ
  • Αϊντχόφεν
  • Σλάβια Πράγας
  • Μπόντο/Γκλιμτ
  • Φέγενορντ
  • Ρόμα.

Ο ΠΑΟΚ εδραιώνει την Ελλάδα στην 15η θέση μετά την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League

Με τη δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βοήθησε τα μέγιστα ώστε να ανοίξει η διαφορά της Ελλάδας από την Τσεχία. Με τη νίκη έπος και την παλικαρίσια πρόκριση στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ κράτησε την Ελλάδα στην 15η θέση -εξέλιξη που ανοίγει θέση  και για 5ο εκπρόσωπο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το καταστατικό της UEFA, η 15η θέση για μια χώρα μεταφράζεται ως εξής:

  1. Ο πρωταθλητής στον β' προκριματικό γύρο του Champions League
  2. Ο δευτεραθλητής στον β' προκριματικό γύρο του Champions League
  3. Ο Κυπελλούχος στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League
  4. Ο τρίτος και ο τέταρτος στον β' προκριματικό γύρο του Conference League.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ