Αθλητισμος

Europa Conference League: ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0 στο πρώτο παιχνίδι

Στο Βέλγιο η ρεβάνς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Europa Conference League: Ο Γιασμίν Κούρτιτς έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη
Europa Conference League: Ο Γιασμίν Κούρτιτς έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Στο Europa Conference League ο αγώνας ΠΑΟΚ - Γάνδη έληξε 1-0 υπέρ του δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8».

Ο ΠΑΟΚ για το Europa Conference League επικράτησε με 1-0 κόντρα στη Γάνδη στην Τούμπα. Με αυτήν τη νίκη ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος στην Τούμπα ήταν ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος πέτυχε το 18ο φετινό του τέρμα και πέμπτο με εκτέλεση φάουλ.

Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο, όπου ο ΠΑΟΚ θα τα δώσει όλα, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League. Το δεύτερο παιχνίδι με τη Γάνδη είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη (17.03, στις 22.00).

Δυστυχώς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Γιασμίν Κούρτιτς, καθώς συμπλήρωσε κάρτες. Για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσει και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Europa Conference League: ΠΑΟΚ - Γάνδη, η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με το γκολ του Σλοβένου μέσου να πάρει πολύτιμη νίκη στο Europa Conference League και να πλησιάσει το όνειρο της πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγου.

Η Γάνδη μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό του αγώνα στην Τούμπα και κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, στο 20' ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε στα καρέ των Βέλγων, πάσαρε προς τον Άκπομ αλλά ο τερματοφύλακας Ρουφ άλλαξε την πορεία της τόσο όσο χρειαζόταν για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τη Γάνδη. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 52' ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Άκπομ, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα στο 53' η Γάνδη σημείωσε γκολ με τον Κάστρο-Μόντες, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφ-σάϊντ.

Στο 58' ο Κούρτιτς εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα πέρασε πάνω από το «τείχος» των Βέλγων για να... αναπαυθεί στα δίχτυα του Ρουφ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς εκτελεί με φάουλ τη Γάνδη για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι στο Europa Conference League
Ο Γιασμίν Κούρτιτς εκτελεί με φάουλ τη Γάνδη για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι στο Europa Conference League © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Europa Conference League: Ο Γιάσμιν Κούρτιτς έχει σκοράρει με φάουλ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη και πανηγυρίζει, δείχνοντας το σήμα της ομάδας
Europa Conference League: Ο Γιάσμιν Κούρτιτς έχει σκοράρει με φάουλ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Γάνδη και πανηγυρίζει, δείχνοντας το σήμα της ομάδας © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ η Γάνδη πίεσε και στο 69' έφθασε κοντά στην ισοφάριση. Ωστόσο, ο Λύρατζης έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πρόσεξε ακόμα περισσότερο την άμυνά του, με το τελικό σκορ στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Γάνδη για το Europa Conference League να είναι το «χρυσό» 1-0.

Europa Conference League: ΠΑΟΚ - Γάνδη, οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (71' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Άκπομ (86' Τσόλακ).

Γάνδη (Χαν Βανχαζενμπρούκ) Ρουφ, Όλσεν, Νγκαντέ, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα), Σαμουάσε, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο-Μόντες, Xιούλσαγκερ (82' Τισουνταλί), Οτζίτζα-Οφόε, Ντεπουάτρ.

Κιτρινες: Αντρ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρινια, Κούρτιτς, Οκούμου, Τορουναρίγκα, Κουμς

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ