Αθλητισμος

Υπόκλιση Τζόκοβιτς σε Φέντερερ - Τον περιμένει να επιστρέψει

«Ο Ρότζερ δεν θέλει να τελειώσει την καριέρα του με αυτό τον τρόπο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρότζερ Φέντερερ
Ρότζερ Φέντερερ © EPA/WILL OLIVER

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ελπίζει ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και δεν θα βάλει τέλος στην καριέρα του μετά τα πολλαπλά χειρουργεία.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, δήλωσε την Τετάρτη (17/11) ότι ελπίζει πως ο Ρότζερ Φέντερερ θα επιστρέψει σύντομα στην αγωνιστική δράση και θα μπορέσει να ανταγωνιστεί ξανά με τους καλύτερους, ενώ ο σπουδαίος Ελβετός είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως δεν θα προλάβει το Australian Open.

Μιλώντας στα ΜΜΕ της πατρίδας του ο «King Roger» παραδέχτηκε πως είναι απίθανο να επιστρέψει στα κορτ πριν τα μέσα του 2022, καθώς αναρρώνει από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο και θα ήταν «εξαιρετικά έκπληκτος» αν μπορούσε να παίξει στο Wimbledon, ένα Grand Slam που έχει ρεκόρ κατακτήσεων (οκτώ φορές).

Ο κάτοχος 20 Major τίτλων τόνισε ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει ελαφρύ τρέξιμο τον Ιανουάριο με στόχο να επιστρέψει στις προπονήσεις τον ερχόμενο Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

«Ο Ρότζερ είναι ένα σύμβολο του αθλήματός μας και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τον αγαπούν. Τους αρέσει να τον παρακολουθούν να παίζει, τους αρέσει να τον βλέπουν παντού» υποστήριξε ο «Νολε», λίγη ώρα μετά την πρόκρισή του στους ημιτελικούς των ATP Finals με τη νίκη του επί του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ (2-0).

«Είναι πολύ σημαντικός για το άθλημά μας εντός κι εκτός γηπέδου. Για χάρη του αθλήματός μας, ελπίζω ειλικρινά να τον δούμε να παίζει τουλάχιστον κι άλλη φορά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να τελειώσει την καριέρα του με αυτόν τον τρόπο.

» Πιστεύω ότι σίγουρα θα δώσει στον εαυτό του μια τελευταία ώθηση, μια τελευταία προσπάθεια. Για όλα όσα έχει πετύχει και έχει δημιουργήσει για το τένις, του αξίζει να παίξει και του αξίζει να έχει ένα σωστό αντίο», πρόσθεσε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου.

Ο Τζόκοβιτς θέλει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φέντερερ με έξι τίτλους στα ATP Finals. Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου γκρουπ με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό, Κάμερον Νόρι, στον τελευταίο του αγώνα των ομίλων την Παρασκευή (18/11).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ