- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρία Πολύζου: Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11 μου
Κατάθεση ψυχής μέσα από το βιβλίο, «Μην τα παρατάς»
Μαρία Πολύζου: «Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11 μου χρόνια», αποκαλύπτει η μαραθωνοδρόμος.
H Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου, αποκάλυψε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον πατέρα από την ηλικία των 11-12 ετών.
«Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση», δήλωσε η Μαρία Πολύζου, μιλώντας στην εκπομπή του ΜEGA, Live News.
Μέσω του βιβλίου της με τίτλο «Μην τα παρατάς», η Μαρία Πολύζου κάνει μια κατάθεση ψυχής.
«Γεννήθηκα στην Πάτρα ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε».
Η Μαρία Πολύζου βίωνε επί χρόνια το μαρτύριο από το πατέρα της, με το τρέξιμο να τη βοηθάει να ξεφύγει.
Μαρία Πολύζου: Σωσίβιο ο αθλητισμός
«Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου».
Το 1996, η Μαρία Πολύζου έγινε η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς αγώνες στην Ατλάντα. Τότε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας την ελληνική σημαία.
Το 2010 ήταν η πρώτη γυναίκα από την αρχαιότητα γυναίκα που αναβίωσε το Φειδιππίδειο άθλο. Έτρεξε την διαδρομή 524 χιλιομέτρων (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα Τύμβος Μαραθώνα) στην επέτειο των 2,5 χιλιάδων χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.
Το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και τον νίκησε. Ακόμα και στις χημειοθεραπείες πήγαινε με το χαμόγελο.
«Μου άρεσε να δραπετεύω στον δικό μου κόσμο. Την ομορφιά που χρειαζόμουν την έφτιαχνα μέσα μου. Υποσυνείδητα ίσως, από πολύ μικρή προσπαθούσα να μην είμαι εντελώς εκεί όπου βρισκόταν το σώμα μου, αλλά να περιπλανιέμαι όπου με οδηγούσε το μυαλό και η ψυχή μου», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο της.
Δεν άφησε ποτέ τίποτα να την λυγίσει. Ούτε ο πόνος της ψυχής της, ούτε ο πόνος του καρκίνου. Ανοίγει την καρδιά της για να βοηθήσει όλα τα παιδιά που φοβούνται να μιλήσουν.
Η Μαρία Πολύζου δεν τα παράτησε και ζητά από κάθε παιδί να κυνηγήσει τα όνειρά του ακόμα και όταν ξεκινά τη ζωή του στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γυρίζει στο «τριφύλλι» έπειτα από 14 χρόνια, υπογράφοντας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας
Μια σπάνια, μεταφυσική ρωγμή στη ροή του χρόνου, το ιερό εικονοστάσι του Παύλου Γιαννακόπουλου και το δικαίωμα μιας νέας γενιάς στη βιωματική μνήμη.
O πολυνίκης τεχνικός θα καθοδηγήσει ξανά το «τριφύλλι» για τα επόμενα 3 χρόνια
O Σέρβος προπονητής, γύρισε στην Αθήνα για να οδηγήσει ξανά τον Παναθηναϊκό στον δρόμο των επιτυχιών
O Σέρβος προπονητής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας
Μήνυμα ενότητας λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ για την επιστροφή του Ζοτς
Ο Σέρβος τεχνικός γυρίζει στον πράσινο πάγκο μετά από 14 χρόνια, με στόχο να οδηγήσει ξανά το τριφύλλι στην κορυφή
Με μικρή φανέλα της εθνικής Μεξικού και κάλτσες στα πόδια του, ο φτερωτός φίλαθλος κέρδισε το διαδίκτυο
Εντυπωσιακή πρόκριση στον ορίζοντα - Χρειάζεται πλέον έναν βαθμό με τη Σουηδία για να «κλειδώσει» θέση στους 32
Η ομάδα της Καραϊβικής άντεξε στην ασφυκτική πίεση χάρη στη σπουδαία εμφάνιση του τερματοφύλακά της
Οι Ιβοριανοί προηγήθηκαν με τον Κεσιέ, όμως οι χρυσές αλλαγές του Νάγκελσμαν έφεραν τα πάνω κάτω
Η Ολυμπιονίκης του Ρίο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση
Πλέον είναι κοντά στο να κατακτήσουν την κορυφή του έκτου ομίλου
Ένα άλμα ήταν αρκετό για να αποδείξει ξανά την ανωτερότητά του στο άλμα εις μήκος
Ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται πως κοιτάζει ήδη λύσεις με αθλητικότητα και εμπειρία από υψηλό επίπεδο
Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ενεργοποίησε τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε στο συμβόλαιο του Γάλλου σέντερ
Συμμετείχε σε τελική φάση Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια με μεγάλες προσδοκίες
Μπορεί να δημιουργηθεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δίδυμα του πρωταθλήματος με την απόκτησή του
Ο άλλοτε μέσος της Ρεάλ και νυν τεχνικός της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε οδηγήθηκε στο χειρουργείο
Τι υποστηρίζει δημοσίευμα από τη Σερβία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.