Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού

Την Πέμπτη καταγράφηκε νέο υψηλό κρουσμάτων στο Τόκιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο © UNSPLASH
To σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο © UNSPLASH

Δραματική αύξηση κρουσμάτων σε άτομα που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανέφεραν μία από τις υψηλότερες καθημερινές αυξήσεις κρουσμάτων κορωνοϊού από την 1η Ιουλίου.

Από την Τετάρτη, 24 άτομα που συνδέονται με τους Αγώνες διαγνώστηκαν θετικά, φέρνοντας ως τώρα τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σχετιζόμενων με τη διοργάνωση στα 193, από τα οποία τα 20 είναι αθλητές. 

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι και τρεις μη Ιάπωνες αθλητές που είναι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως ανακοινώθηκε.

Συνολικά, από τους 24 οι 17 είναι κάτοικοι Ιαπωνίας.

Η αύξηση έρχεται την ίδια ημέρα που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Τόκιο αναφέρουν τον υψηλότερο αριθμό καθημερινών κρουσμάτων (3.865) στην πρωτεύουσα από την έναρξη της πανδημίας.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας στην Ιαπωνία προειδοποιούν ότι το κύμα επιβαρύνει τα τοπικά νοσοκομεία αλλά οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο υποτιμούν τον κίνδυνο.

«Προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στο τοπικό ιατρικό σύστημα», δήλωσε ο Takaya Masa, εκπρόσωπος του Τόκιο 2020, κάνοντας λόγο για σχολαστική εξέταση των αθλητών και όλων των άλλων επισκεπτών στη χώρα που συμβάλλουν στη διοργάνωση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών ΜΜΕ, ο Masa είπε ότι δύο άτομα που δεν είναι από την Ιαπωνία και διαγνώστηκαν θετικά κατά τη διάρκεια των Αγώνων είναι στο νοσοκομείο, αλλά οι περιπτώσεις τους δεν είναι σοβαρές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο διεξάγονται χωρίς θεατές, καθώς η πόλη παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού. 

63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας «Sydney Morning Herald», και οι 63 Αυστραλοί αθλητές της αποστολής στίβου τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ ο αθλητής του επί κοντώ, Κέρτις Μάρσαλ, επιβεβαιώθηκε ως περίπτωση επαφής με τον Κέντρικς και άλλοι αθλητές μπορεί να είχαν αλληλεπιδράσεις με τον Αμερικανό επικοντιστή.

Άλλοι 41 αθλητές και 13 συνοδοί και παράγοντες, που αρχικά είχαν απομονωθεί κι εκείνοι για τουλάχιστον δύο ώρες, συνεχίζουν πλέον κανονικά τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα πάντα με την ΑΟC.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ