Αθλητισμος

Ματαίωση του φιλικού του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι λόγω test

Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη η αποστολή της ομάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε το φιλικό με τη Γαλατασαράι
Ολυμπιακός: Ακυρώθηκε το φιλικό με τη Γαλατασαράι © EUROKINNISSI/LATO KLODIAN

Ματαιώθηκε το φιλικό του Ολυμπιακού - Γαλατασαράι: Δεν δέχτηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» τα τεστ κορωνοϊού.

Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη η αποστολή της Γαλατασαράι η οποία θα αντιμετώπιζε σε φιλική αναμέτρηση τον Ολυμπιακό επί ελληνικού εδάφους σήμερα, 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού της τουρκικής ομάδας δεν έγιναν αποδεκτά από τις Ελληνικές Αρχές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Η αποστολή της Γαλατά περίμενε 1,5 και πλέον ώρα να διευθετηθεί το ζήτημα, κάτι που τονίζεται πως δεν συνέβη και έτσι πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη. 

Η ανακοίνωση της Γαλατασαράι για την ακύρωση του φιλικού

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές. Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ και έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας: Καταδικάζω τη στάση των ελληνικών Αρχών

Ο υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Κασάπογλου, πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» με την αποστολή της Γαλατασαράι, καταδικάζοντας τη στάση των ελληνικών Αρχών:

«Σχετικά με τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε η Γαλατασαράι, που ταξίδεψε στην Ελλάδα για φιλικό ματς, μίλησα με τους προέδρους, Μπουράκ Ελμάς και Φατίχ Χόκα, στο τηλέφωνο και τους είπα ότι είμαι μαζί τους. Καταδικάζω απερίφραστα αυτή την ξεπερασμένη συμπεριφορά».

Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη η στάση της Ελλάδας

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της Ελλάδας. «Η μεταχείριση, που απέχει πολύ από την καλή θέληση και την ευγένεια και αντιμετώπισε σήμερα η ομάδα ποδοσφαίρου στη Γαλατασαράι στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτη», έγραψε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ