Αθλητισμος

Πέθανε ο Πολ Μάρινερ, μεγάλη «δόξα» της Ίπσουιτς

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν τον τελικό του Euro 2020 Αγγλία - Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Πολ Μάρινερ (Paul Mariner) πανηγυρίζει γκολ με την Εθνική Αγγλίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
O Πολ Μάρινερ (Paul Mariner) πανηγυρίζει γκολ με την Εθνική Αγγλίας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) @England/Twitter

Ο Πολ Μάρινερ (Paul Mariner), παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής και μεγάλη «δόξα» της Ίπσουιτς, πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο Πολ Μάρινερ πέθανε. Ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής, παλιά «δόξα» της Ίπσουιτς, είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA και το Κύπελλο Αγγλίας. Η είδηση ότι πέθανε ο Paul Mariner έγινε γνωστή λίγο πριν τον τελικό του Euro 2020 ανάμεσα σε Ιταλία και Αγγλία, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 στο γήπεδο «Γουέμπλεϊ».

Ο Άγγλος επιθετικός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών. Με την Ίπσουιτς ο Μάρινερ είχε σηκώσει το Κύπελλο Αγγλίας το 1978. Τρία χρόνια αργότερα, το 1981, κατέκτησε το Κύπελλο UEFA.

Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας αγωνίστηκε 35 φορές από το 1977 έως και το 1985. Σημείωσε 13 γκολ και ήταν παρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας το 1980 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 1982.

1982 (June 16) England 3-France 1 (World Cup).mpg

Ο Πολ Μάρινερ ως προπονητής

Έχοντας κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ξεκίνησε να ασχολείται με την προπονητική. Ως προπονητής ανέλαβε την Πλίμουθ, ενώ πέρασε και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού για να καθίσει στον πάγκο της Τορόντο.

Paul Mariner Hat-trick vs  Manchester United

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ