Αθλητισμος

Euro 2020: Πρόκριση για Ισπανία στο ματς της διοργάνωσης

Αναμέτρηση με απανωτές διακυμάνσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2020: Ισπανία - Κροατία
Euro 2020: Ισπανία - Κροατία © EPA/Friedemann Vogel / POOL

Η Ισπανία κατάφερε να νικήσει στην παράταση την αξιόμαχη Κροατία και να περάσει εκείνη στους «8» του Euro 2020.

Στο καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα στο Euro 2020, η Ισπανία νίκησε 5-3 την Κροατία στην παράταση και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το 1-0 της Κροατίας μετά το απίστευτο αυτογκόλ του Ουνάι Σιμόν, έγινε 3-1 για την Ισπανία και τελικά 5-3 στην παράταση με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να παίρνει τελικά την τεράστια πρόκριση στους «8». 

Οι Ισπανοί μετά την ψυχρολουσία από το αυτογκόλ βρήκαν τα πατήματά τους και το 3-1 έδειχνε ότι θα τους δώσει τη νίκη. Οι Κροάτες όμως δεν σταμάτησαν να προσπαθούν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και με δύο γκολ στο φινάλε, έστειλαν το ματς στην παράταση (3-3). 

Εκεί μάλιστα, έχοντας «φτερά» στα πόδια απείλησαν για την ολική ανατροπή και το 4-3, ο Σιμόν όμως κράτησε όρθια την Ισπανία. Τελικά, η κλάση των Ισπανών και το πολύ όμορφο γκολ του Μοράτα έγειρε την πλάστιγγα στου «Φούριας Ρόχας», που επικράτησαν με 5-3.

Πλέον, περιμένουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ελβετία που ακολουθεί. 

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74' Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα-Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79' Μπούντιμιρ), Βλάσιτς (79' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (46' Κράμαριτς), Ρέμπιτς (67' Όρσιτς)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία (71' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77' Άλμπα), Μπουσκέτς, Πέδρι, Κόκε (77' Φαμπιάν Ρουίθ), Σαράμπια (71' Όλμο), Μοράτα, Φ. Τόρες (88' Ογιαρθάμπαλ)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ