Αθλητισμος

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Έρικσεν - Η συνάντηση με συμπαίκτες του

Έκανε χειρουργείο για να του τοποθετηθεί εμφυτεύσιμος απινιδωτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο ποδοσφαιριστής της Δανίας που κατέρρευσε στον αγώνα με τη Φινλανδία για το Euro 2020, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο ποδοσφαιριστής της Δανίας που κατέρρευσε στον αγώνα με τη Φινλανδία για το Euro 2020, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο © EPA/Friedemann Vogel

Εκτός νοσοκομείου ο Κρίστιαν Έρικσεν, όπου βρισκόταν μετά την κατάρρευσή του στο Euro 2020, έχοντας υποβληθεί με επιτυχία σε τοποθέτηση εμφυτεύσιμου απινιδωτή.

Πήρε εξιτήριο απο το νοσοκομείο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη ο Κρίστιαν Έρικσεν σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, το απόγευμα.

Ο Έρικσεν, που κατέρρευσε στο Euro 2020 στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φινλανδία, έβαλε εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα απινιδωτή, όπως ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας. Επανήλθε με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και απινιδωτή.

Η συγκεκριμένη επέμβαση ήταν απαραίτητη μετά την κατάρρευσή του από καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο. Υπενθυμίζεται ότι διάσημος καρδιολόγος είχε αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής της Δανίας «πέθανε και επανήλθε, είναι δύσκολο να ξαναπαίξει». Ευτυχώς, για τον Έρικσεν ο οποίος κινδύνεψε να πεθάνει και οι γιατροί τον έσωσαν την τελευταία στιγμή, είχε τον «φύλακα - άγγελο τον Σίμον Κιάερ».

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Έρικσεν - Τι ανέφερε στην πρώτη του δήλωση

«Σας ευχαριστώ για τον τεράστιο αριθμό χαιρετισμών» είπε ο Έρικσεν σε δήλωσή του. Και πρόσθεσε: «Ήταν απίστευτο να το βλέπει να αισθάνεται κανείς».

«Η εγχείρηση πήγε καλά, και είμαι καλά, δεδομένων των συνθηκών. Ήταν πραγματικά θαυμάσιο που είδα τα παιδιά ξανά μετά το φανταστικό παιχνίδι που έπαιξαν χθες βράδυ. Δεν χρειάζεται να πω ότι θα τους επευφημώ τη Δευτέρα απέναντι στη Ρωσία» κατέληξε.

Τι είναι ο Εμφυτεύσιμος Καρδιομετατροπέας απινιδωτής που έβαλε ο Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Εμφυτεύσιμος Καρδιομετατροπέας Απινιδωτής (ΕΚΑ) είναι μια συσκευή που μοιάζει με βηματοδότη και παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό. Αν εντοπίσει ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τον ρυθμό, εκπέμπει μια σειρά από ανώδυνους ηλεκτρικούς παλμούς για να διορθώσει τον καρδιακό ρυθμό.

Αν αυτό δεν αποδώσει, ή εντοπιστεί σοβαρότερο πρόβλημα καρδιακού ρυθμού, ο ΕΚΑ θα προβεί σε ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ, γνωστό ως καρδιοανάταξη . Αν αυτό δεν λειτουργήσει ή αν εντοπιστεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, η συσκευή θα προκαλέσει πιο έντονο σοκ στην καρδιά, γνωστό ως απινίδωση.

Οι ΕΚΑ χρησιμοποιούνται γενικά σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων ρυθμού στις κοιλίες (κάτω θάλαμοι) της καρδιάς τους, καθώς αυτή είναι η κύρια αιτία ξαφνικού καρδιακού θανάτου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ