Αθλητισμος

Ολυμπιακός: Ήττα με 1-3 από την Άρσεναλ στο Europa League

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 ο επαναληπτικός στο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός - Άρσεναλ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League
Ολυμπιακός - Άρσεναλ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League © EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-3 από την Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa League.

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός και ηττήθηκε με 1-3 από την Άρσεναλ στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa League.

Με το σκορ αυτό λιγοστεύουν οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Άρσεναλ να προηγείται με 0-1. Το γκολ για τους «κανονιέρηδες» σημείωσε ο Έντεγκααρντ στο 34' δυνατό σουτ. Στο 6' ο Λονδρέζοι είχαν δοκάρι με τον Ομπαμεγιάνγκ. Η Άρσεναλ είχε μπει από την αρχή πιο δυνατά, διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Πειραιώτες όμως να προσπαθούν να πιέσουν ψηλά και να αναγκάσουν τους αντιπάλους σε λάθη. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτό που συνέβη στο 40' με την τεράστια ευκαιρία του Μασούρα μετά από λάθος στην άμυνα της Άρσεναλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ελ Αραμπί έκανε το 1-1 στο 58', έχοντας κλέψει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα την μπάλα έξω από την περιοχή της αγγλικής ομάδας. Στο 79' με τον Γκάμπριελ η Άρσεναλ έκανε το 1-2 και στο 85' το 1-3 με τον Ελνένι, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Άρσεναλ στη φάση των «16» μετά την τεράστια πρόκριση απέναντι στην Αϊντχόφεν παρά την ήττα με 2-1 στην Ολλανδία. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στο Λονδίνο.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ στους «16» του Europa League: Ο Ελ Αραμπί έχει κάνει το 1-1 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Ολυμπιακός - Άρσεναλ στους «16» του Europa League: Ο Ελ Αραμπί έχει κάνει το 1-1 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» © EUROKINISSI/LATO KLODIAN

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που Ολυμπιακός και Άρσεναλ βρίσκονται αντιμέτωποι στο Europa League. Το 2020 είχαν αναμετρηθεί για τη φάση των «32». Οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει 1-0 στο Φάληρο. Στη ρεβάνς, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει μυθική πρόκριση, επικρατώντας με 2-1. Το «χρυσό» γκολ είχε σημειώσει ο Ελ Αραμπί στο 119', στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά.

Europa League: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-3 - Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (46' Χολέμπας), Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (59' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46' Φορτούνης), Μασούρας (86' Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (76' Χασάν).

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Γουίλιαν (82' Ελνένι), Παρτέι (56' Θεμπάγιος), Τσάκα, Όντεργκαρντ (82' Ρόουβ), Ομπαμεγιάνγκ (88' Λακαζέτ), Σακά (82' Πέπε).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ