Αθλητισμος

Europa League: Τεράστια πρόκριση ο Ολυμπιακός κόντρα σε Αϊντχόφεν

Πέρασε στους «16» παρά την ήττα με 2-1 στην Ολλανδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Θρυλική πρόκριση στους «16» του Europa League παρά την ήττα με 2-1 στην Ολλανδία
Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Θρυλική πρόκριση στους «16» του Europa League παρά την ήττα με 2-1 στην Ολλανδία © EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στους «16» του Europa League κόντρα στην Αϊντχόφεν, παρά την ήττα με 2-1 στην Ολλανδία.

Στους «16» του Europa League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός παρά την ήττα του με 2-1 στην Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έγραψε μια ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021.

Το «χρυσό» γκολ για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αϊντχόφεν σημείωσε ο Χασάν στο 89'. Σε συνδυασμό με το 4-2 από το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τεράστια πρόκριση σε ένα ματς θρίλερ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχανε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Και τα δύο γκολ για την Αϊντχόφεν σημείωσε ο Ζαχάβι στο 23' και το 44'. Η ομάδα του Πειραιά είχε δύο δοκάρια με Καμαρά (49') και Φορτούνη (79'). Δοκάρι είχε και η ολλανδική ομάδα με τον Μάλεν στο 86'. Τρία λεπτά μετά ο Χασάν έβαλε το γκολ και έστειλε στον 7ο ουρανό τους φιλάθλους της ομάδας, ρίχνοντας στο καναβάτσο την ολλανδική ομάδα.

Σημειώνεται ότι η αρνητική παράδοση για τον Ολυμπιακό επί ολλανδικού εδάφους συνεχίζεται παρά τη σπουδαία πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κερδίσει ποτέ στην Ολλανδία σε ευρωπαϊκό θεσμό. Ειδικότερα, σε 5 αναμετρήσεις (χωρίς τη σημερινή με την Αϊντχόφεν) ο Ολυμπιακός μετρά δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες με αντιπάλους Άγιαξ, Χέρενφεϊν και Αλκμαάρ.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Αϊντχόφεν και πέρασε στους «16» του Europa League
Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Αϊντχόφεν και πέρασε στους «16» του Europa League © EUROKINISSI

Την ίδια στιγμή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη φάση των «16» του Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μαθαίνει τον αντίπαλό της στην κλήρωση που πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: 2-1 (Συνθέσεις και αλλαγές)

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάλι, Βίερφεχερ, Ντάμφρις, Ροζάριο, Γκέτζε (90' Βέρτεσεν), Τόμας (90' Τζούνιορ), Μαξ, Ζαχάβι, Μάλεν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79' Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (46' Φορτούνης), Μπρούμα (79' Χασάν), Βαλμπουενά (46' Μασούρας), Ελ Αραμπί (90' Παπασταθόπουλος).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ