Αθλητισμος

Ολυμπιακός: Iστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ στην παράταση

«Ερυθρόλευκο» έπος στο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός-Άρσεναλ
© LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός στους «16» του Europa League μετά τη νίκη του με 1-2 επί της Άρσεναλ στην παράταση

Τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία του πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε μια μυθική, απίστευτη πρόκριση επί της Άρσεναλ! Παρότι έχασε με 1-0 στην Αθήνα, πήγε στο Λονδίνο και επικράτησε με 2-1 στην παράταση, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τίποτα δεν ήταν τυχαίο στο «ερυθρόλευκο» έπος που γράφτηκε στο «Εμιρεϊτς», αφού η ομάδα του Μαρτίνς δεν φοβήθηκε ποτέ την Άρσεναλ, αν και τίποτα δεν ήταν υπέρ του. Το σκορ του πρώτου αγώνα, η σωματική κόπωση, αλλά και η χρηματιστηριακή αξία των παικτών της Άρσεναλ ήταν εναντίον του, όμως η ελληνική ομάδα μπόρεσε να γράψει Ιστορία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ματς με την Αρσεναλ, αλλά και στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή παίζοντας σοβαρά, στιβαρά και στα ίσια. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι. Μπήκαν δυνατά και επιβραβεύτηκαν με το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Μπα στο 55’, έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά.

Όσο περνούσε η ώρα, ήταν λογικό κι επόμενο να οπισθοχωρεί η ελληνική ομάδα. Έπαιξε ρόλο και η κούραση που ήταν μεγάλη, αλλά και το γεγονός ότι οι Άγγλοι καίγονταν για να σκοράρουν. Δεν τα κατάφεραν στο 90λεπτο κι έτσι πήγαμε στην παράταση.

Εκεί η εικόνα δεν άλλαξε, με τους «κανονιέρηδες» να πιέζουν χωρίς πάντως να κάνουν μεγάλες φάσεις και τον Ολυμπιακό να απειλεί σε αντεπιθέσεις. Σε μία απ’ αυτές, μάλιστα, ο Μασούρας είχε σουτ στο δοκάρι!

Λίγο μετά, όμως, στο 112’ ισοφάρισε ο Ομπαμεγιάνγκ με ανάποδο ψαλίδι. Αυτό το γκολ θα έδινε πρόκριση στην Άρσεναλ, αν δεν υπήρχε το πόδι του Ελ Αραμπί για να πετύχει το τέρμα του 119’ και να σφραγίσει αυτή την τεράστια επιτυχία.

Κι επειδή θα ήταν κρίμα κι άδικο να αποκλειστεί έπειτα από τέτοια προσπάθεια, η τύχη του χαμογέλασε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, όταν έπειτα από μια καραμπόλα ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε μόνος του στα τρία μέτρα από το τέρμα, αλλά σούταρε άουτ! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ