Αθλητισμος

Ρολάν Γκαρός: «Βασιλιάς» ο Ναδάλ, κέρδισε Τζόκοβιτς στον τελικό

Επικράτησε με 3-0 του Σέρβου τενίστα και κατέκτησε το γαλλικό Όπεν για 13η φορά στην καριέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράφαελ Ναδάλ
Ράφαελ Ναδάλ © EPA/JULIEN DE ROSA

Ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε 3-0 τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, συμπλήρωσε 100 νίκες και κατέκτησε το γαλλικό Όπεν για 13η φορά στην καριέρα του.

Ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν εκπληκτικός στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και νίκησε με 3-0 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Επικράτησε με 6-0, 6-2 και 7-5 του Νόβακ Τζόκοβιτς, κατακτώντας αήττητος το φετινό τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι. Ο Ισπανός τενίστας δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, καθώς έχει κατακτήσει το γαλλικό Όπεν χωρίς να χάσει σετ, τόσο το 2008 όσο και το 2017.

Αυτός ήταν ο 20ος τίτλος Γκραν Σλαμ για τον Ράφαελ Ναδάλ στην καριέρα του, ο οποίος έπιασε στη σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ. Παράλληλα, ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε το 13ο Ρολάν Γκαρός, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι στο χώμα δεν έχει αντίπαλο.

Ο 34χρονος Ισπανός τενίστας έπαιξε άψογα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και στο τέλος του αγώνα ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ράφαελ Ναδάλ, με τη νίκη του αυτή, διευρύνει το εξωπραγματικό ρεκόρ του στο Ρολάν Γκαρός, καθώς έχει 13 στα 13 στους τελικούς του Γαλλικού Όπεν. Παράλληλα, έφθασε τις 100 νίκες στο Ρολάν Γκαρός. Με τη νίκη του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφαελ Ναδάλ διευρύνει σε 100-2 το εξωπραγματικό ρεκόρ του, έχοντας χάσει μόνο δύο φορές στην καριέρα του στο γαλλικό Όπεν. Ειδικότερα, μοναδικές ήττες του Ράφαελ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός είναι από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009) και τον Νόβακ Τζόκοβιτς (2016).

Δείτε τη στιγμή που ο Ράφαελ Ναδάλ σηκώνει το τρόπαιο στο Παρίσι, μετά τη νίκη του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς:

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ