Αθλητισμος

Φέντερερ σε Ράφαελ Ναδάλ: Σε συγχαίρω για το 20ό Grand Slam

Με το 13ο Ρολάν Γκαρός ο Ισπανός τενίστας έπιασε τον Ελβετό στη σχετική λίστα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ράφαελ Ναδάλ κρατά στα χέρια του το 13ο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του
O Ράφαελ Ναδάλ κρατά στα χέρια του το 13ο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του © EPA/YOAN VALAT

Ο Ράφαελ Ναδάλ ισοφάρισε τα 20 Grand Slam του Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό να του δίνει συγχαρητήρια.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε συγχαρητήρια στον Ράφαελ Ναδάλ για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός, που ήταν και το 20ο Grand Slam στην καριέρα του

Ο Ράφαελ Ναδάλ κέρδισε άνετα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, κατακτώντας το 13ο γαλλικό Όπεν στην καριέρα του.

Παράλληλα, ο Ράφαελ Ναδάλ συμπλήρωσε 100 νίκες στο Ρολάν Γκαρός, έχοντας χάσει μόλις δύο φορές στο γαλλικό όπεν: Tο 2009 από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009) και το 2016 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Με την κατάκτηση του 13ου Ρολάν Γκαρός (σε 13 τελικούς στο Παρίσι) ο Ράφαελ Ναδάλ έφθασε τα 20 Grand Slam, πιάνοντας στη σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός τενίστας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη με μια ανάρτηση στα social media, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ελπίζω ο αριθμός 20 να είναι απλά ένα βήμα ακόμα στο ταξίδι μας που συνεχίζεται! Μπράβο Ράφα, το αξίζεις».

Ο 34χρονος Ισπανός τενίστας έπαιξε άψογα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, ρίχνοντας με συνοπτικές διαδικασίες στο καναβάτσο τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Όταν, μάλιστα, στο τρίτο σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιχείρησε να επιστρέψει, ο Ράφαελ Ναδάλ τον εκνεύρισε καθώς είχε απάντηση σε κάθε ρίσκο που έπαιρνε ο Σέρβος τενίστας για να γυρίσει το παιχνίδι και να κάνει το 2-1.

Υπήρχαν αρκετές στιγμές στον τελικό του Ρολάν Γκαρός που ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν ισοπεδωτικός, εξαφανίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ράφαελ Ναδάν επικράτησε με 6-0, 6-2 και 7-5 του Νόβακ Τζόκοβιτς, κατακτώντας αήττητος το φετινό τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι. Ο Ισπανός τενίστας δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, καθώς έχει κατακτήσει το γαλλικό Όπεν χωρίς να χάσει σετ, τόσο το 2008 όσο και το 2017.

Ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε το 13ο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του και το 20ο Grand Slam συνολικά
Ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε το 13ο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του και το 20ο Grand Slam συνολικά © EPA/YOAN VALAT

Τα επιτεύγματα του Ράφαελ Ναδάλ, με την κατάκτηση του 13ου Ρολάν Γκαρός και του 20ου Grand Slam στην καριέρα του, έκαναν τον Ρότζερ Φέντερερ να δώσει συγχαρητήρια στον Ισπανό τενίστα.

Δείτε την ανάρτηση του Ρότζερ Φέντερερ για τον Ράφαελ Ναδάλ που κατέκτησε το 13ο Ρολάν Γκαρός και το 20ο συνολικά Grand Slam στην καριέρα του

«Είχα πάντα τον απεριόριστο σεβασμό για τον φίλο μου, Ράφα, τόσο ως άτομο όσο και ως πρωταθλητή! Πιστεύω ότι έχουμε "σπρώξει" ο ένας τον άλλο να γίνουμε καλύτεροι παίκτες όλα αυτά τα χρόνια ως οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι! Είναι τιμή μου να σε συγχαρώ για τον 20ο κερδισμένο Grand Slam τίτλο σου.

» Είναι απίστευτο το ότι έχει κερδίσει το Roland Garros 13 φορές, ένα τρομερό επίτευγμα για τον παγκόσμιο αθλητισμό! Θέλω να συγχαρώ και την ομάδα του γιατί κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος. Ελπίζω ο αριθμός 20 να είναι απλά ένα βήμα ακόμα στο ταξίδι μας που συνεχίζεται! Μπράβο Ράφα, το αξίζεις!».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ