Αθλητισμος

Το ποδοσφαιρικό «τέλος» του Βασίλη Τοροσίδη

Σταμάτησε αρχηγός και νταμπλούχος την καριέρα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / Βασίλης Τοροσίδης
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / Βασίλης Τοροσίδης © ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISS

Όλοι οι τίτλοι της καριέρας του Βασίλη Τοροσίδη, που τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ήρθαν με τον Ολυμπιακό

Ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ήταν το τελευταίο ματς στην ποδοσφαιρική καριέρα του Βασίλη Τοροσίδη. Έχοντας κλείσει τα 35 του, ο διεθνής ακραίος μπακ είχε αποφασίσει ήδη να σταματήσει από την ενεργό δράση, όμως περίμενε τον τελικό, ξέροντας ότι θα παίξει βασικός από τη στιγμή που υπήρχαν απουσίες στην ομάδα.

Ο Τοροσίδης αγωνίστηκε 90 λεπτά ως αριστερός μπακ (αν και δεξιοπόδαρος) και στο τέλος επιβραβεύτηκε με ένα ακόμη τρόπαιο, το οποίο μάλιστα σήκωσε πρώτος ως αρχηγός. Με τη σειρά τους, οι συμπαίκτες του τον σήκωσαν κι αυτόν στον αέρα ως αποχαιρετιστήρια κίνηση.

Η καριέρα του Θρακιώτη ποδοδφαιριστή ήταν πολύ καλή και σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Ξεκίνησε από πολύ μικρός στην ομάδα της πόλης του την Ξάνθη. Μετά τις ακαδημίες της, σε ηλικία 17 ετών μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα, όπου και σιγά-σιγά καθιερώθηκε. Έγινε βασικός, πήρε συμμετοχές στις «μικρές» εθνικές ομάδες και τον χειμώνα του 2007 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Δεν πέρασαν παρά μερικοί μήνες, ώστε να πάρει το βάπτισμα του πυρός και στην Εθνική ομάδα. Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν δίστασε να τον βάλει στο αριστερό άκρο της άμυνας και μάλιστα σε ένα που «έκαιγε»: Στο εντός έδρας με την Τουρκία, όπου χάσαμε με 4-1.

Έπειτα από μια εξαετία στον Ολυμπιακό, αποφάσισε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του, ζήτησε να φύγει από την ομάδα. Τον ήθελε η Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη τότε, αλλά τον κέρδισε η Ρόμα. Έμεινε εκεί για 3,5 σεζόν και τε δύο τελευταίες μάλιστα με τους Μανωλά και Χολέμπας, τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Είχε κάποιους τραυματισμούς, όμως, και έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Το καλοκαίρι του 2016, οι «τζαλορόσι» δεν τον ήθελαν άλλο και τον παραχώρησαν ως ελεύθερο στην Μπολόνια. Εκεί ο Βασίλης έκατσε άλλα δύο χρόνια, πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2018-19 είχε αρκετές συμμετοχές (ακόμη και στην Εθνική), όμως πέρυσι έπαιξε ελάχιστα. Γι’ αυτό αποφάσισε να σταματήσει τώρα την μπάλα. Όμως, δεν θα αφήσει τον χώρο, αφού παραμένει στους «ερυθρόλευκους» σε έναν ρόλο που θα λειτουργεί ως «σύνδεσμος» μεταξύ της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Τοροσίδης αγωνίστηκε σε 429 ματς στην καριέρα του, τα 224 εξ αυτών στον Ολυμπιακό. Συνολικά σκόραρε 34 φορές και έβγαλε άλλες τόσες ασίστ, ενώ με την Εθνική Ελλάδος κατάφερε να καταγράψει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών (101).

Όλοι οι τίτλοι της καριέρας του ήρθαν με τους Πειραιώτες: Επτά πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδος, προσθέτοντας και το χθεσινό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ