Αθλητισμος

Το ΝΒΑ στον κόσμο του Μίκυ, του Ντόναλντ και του Γκούφυ

Το θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ στο Ορλάντο, φαβορί γι να φιλοξενήσει το πρωτάθλημα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Disney World
Disney World © EPA/Gene Duncan

Το περίφημο θεματικό πάρκο Disney World στο Ορλάντο φαβορί για να φιλοξενήσει το πρωτάθλημα του NBA.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, όμως γίνονται σκέψεις, επαφές και επικρατεί η άποψη ότι τελικά θα βρεθεί τρόπος να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Το μόνο βέβαιο είναι πως κάθε ομάδα δεν θα χρησιμοποιήσει την έδρα της και πως όλα τα ματς θα γίνουν σε ένα μέρος. Αρχικά ακούστηκε η λύση του Λας Βέγκας με τα πολλά ξενοδοχεία και τις 2-3 μεγάλες αρένες, αλλά όλα δείχνουν πως απορρίπτεται λόγω εξωαγωνιστικών… πειρασμών. Ούτε το Σιάτλ φαίνεται να «ψήνει» τους ιθύνοντες, οπότε στην παρούσα φάση φαβορί είναι ένα μέρος: Το περίφημο θεματικό πάρκο Disney World στο Ορλάντο. Εκτός των πολλών ατραξιόν, τα τρενάκια και όλα τα υπόλοιπα που απαρτίζουν ένα θεόρατο λούνα παρκ, στο συγκεκριμένο μέρος υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, όπου δεσπόζει ένα κλειστό γήπεδο 5.000 θέσεων με όλες τις ανέσεις. Παράλληλα, μέσα στο πάρκο υπάρχουν δεκάδες ξενοδοχεία, σε σημείο που κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό της.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί με το καλεντάρι. Δηλαδή αν θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος (απομένουν 18-20 αγώνες για κάθε ομάδα) ή αν θα πάμε κατευθείαν στα πλέι οφ. Οι πιθανότητες γέρνουν προς το δεύτερο σενάριο, κι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Αφενός δεν θα χρειάζεται να γίνονται 10 παιχνίδια καθημερινά –διότι πού να βρεθούν κι άλλα γήπεδα- αφετέρου το ταξίδι προς τη Φλόριντα θα το κάνουν μόνο 16 ομάδες και όχι οι 30 που συμμετέχουν. Άρα συντρέχουν και λόγοι ασφάλειας για να επικρατήσει η επιλογή των πλέι οφ.

Ανεξάρτητα με το καλεντάρι, όλα δείχνουν πως το τζάμπολ θα γίνει (αν γίνει…) στα μέσα Ιουλίου και το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει Δεκέμβριο με σαφέστατα πιο μαζεμένο πρόγραμμα στη regular season.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ